реклама партнерів:
Головна » Юрій Костенко: «Праві доб’ються, щоб Україна сама себе повністю забезпечувала»

Юрій Костенко: «Праві доб’ються, щоб Україна сама себе повністю забезпечувала»


Коментарі: 3 Погляд. Версії

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Голова Української народної партії, народний депутат України Юрій Костенко в Чернігові розповів про шляхи виходу нашої країни з кризи, які пропонує найбільша вітчизняна права політична сила – УНП. На думку політика, ситуація в країні докорінно зміниться в разі застосування стратегії економічного націоналізму. Головне гасло з яким УНП звертається до людей – це «Виробляй, купуй та захищай українське!». Нажаль, сьогодні ні уряд, ні, так звана, опозиція не користуються вищенаведеним принципом, підкреслив Юрій Костенко. Замість того, щоб відроджувати українське виробництво, уряд та опозиція змагаються в тому, хто більше дасть обіцянок, щоб купити довіру виборців для майбутніх кандидатів на виборчих перегонах, один з який, начебто «працює», а другий «вислуховує всіх». Попросту кажучи, дві найбільші фракції – БЮТ та Партія регіонів купують людей на красиві слова, а страждає від того вся держава. Звідки візьмуться кошти, на передбачене підвищення зарплат кожній соціальній категорії – пенсіонерам, багатодітним, вчителям, лікарям? Якби не зовнішні позики, то 40% статей бюджету-2009 не було б виконано – зазначив політик.
Українська народна партія не голосуватиме за проект бюджету, який розробив уряд на 2010 рік – заявив Юрій Костенко. Міфічні паперові гроші, які намалюють для виконання бюджету – це як доза наркотиків, яка дає щастя на годину, а страждань на рік. На думку голови УНП проект бюджету треба доопрацьовувати.
Юрій Костенко розповів про джерела надходження до бюджету, які пропонує Українська народна партія. Насамперед, зазначив він, треба відмовитися від половини російського газу. Через урядові «газові угоди», Україна не зможе його навіть використати, втім платити зобов’язана. Економія коштів по цій лінії буде дорівнювати 7 мільярдів доларів.
Наступним кроком має стати підвищення ціни на транспортування газу територією України. Це додасть іще 4 мільярди доларів в державну казну. За словами політика Україна, сьогодні платить за газ по європейським цінам, а транспортує по радянським. Ціну «газових угод» уряду Юрій Костенко визначив у 11 мільярдів доларів, які Україна втрачає щорічно.
Додатковим джерелом надходжень до бюджету, на переконання лідера УНП, має бути адекватна ціна на оренду кримських земель під військову базу російського Чорноморського флоту. Мінімальна ціна, яку Україна повинна виставити за базування флоту – 5 мільярдів доларів на рік. Народний депутат з цього приводу послався на міжнародну російсько-українську угоду від 1997 року, де зазначено, що ціна за розташування флоту на території України має бути ринковою.
Болючою темою для кожного українця Юрій Костенко назвав виплату заощаджень ощадбанку колишнього СРСР. 132 мільярди доларів – це та грошова претензія, яку Україна повинна виставити Російській Федерації, як правонаступниці СРСР. Юридичний механізм, щоб примусити нашого північного сусіда платити ці гроші, існує. Таким чином кремлівське керівництво сьогодні платить борг іще царського уряду Франції. Втім, Україна чогось тягар цього боргу взяла на себе й виплачує ці кошти з свого бідного бюджету.
Політика «проїдання» коштів ні до чого доброго не приведе. Показником того, за словами народного депутата, є те, що МВФ вже відмовляється давати кредити Україні, бо не відновляється власне виробництво. Юрій Костенко зауважив, що Україна може вже зараз збільшити обсяг щорічних доходів як мінімум на 30% за рахунок власного виробництва. На прикладі будівництва доріг, він розповів як піднімали економіку різні країни, оскільки цей процес залучає до виробництва 5-6 галузей. Від виробництва залізобетону, та гравію до розвитку туристичної інфраструктури. Тим більше, що Україну очікує проведення масштабного чемпіонату по футболу Євро-2012.

Необдуманим кроком назвав Юрій Костенко заборону одноосібникам з 2010 року продавати свою сільськогосподарську продукцію. Таким чином, у селянина заберуть останній шмат хліба для свого існування й змусять його йти купувати дешеву прострочену імпортну продукцію, яку так хвацько зараз завозять звідусіль. За словами голови УНП, Україна за останній рік купила іноземної продукції на 84 мільярди доларів, а своєї тільки на 60 мільярдів. Тож ні про який захист власного виробника влада навіть і не думає.

На сьогоднішній день, говорить народний депутат, жодна з гілок влади не виконує своїх функцій, щодо захисту громадян від наслідків економічної кризи. Президент Ющенко, зі своїм лібералізмом, виявився не здатним захистити дрібного сільськогосподарського виробника та середній бізнес, бо країну закидають імпортом. Уряд та опозиція відзералюють великий капітал, в наслідок чого у Верховній Раді можна спостерігати картину, коли депутати йдуть стінка на стінку, щоб відбити власні «шкурні інтереси».

Юрій Костенко переконаний, що змінити ситуацію в країні можна докорінно навіть протягом наступних п’яти років. Політик впевнений що Україна, з її потенціалом, може повністю себе забезпечувати. Для того він закликав українців підтримувати не політичні мегаблоки та їх представників, а ідеологічні партії з реальною програмою. Він зауважив, що останнім часом в Європі набирають популярності невеликі партії, які саме представляють інтереси різних груп населення та стоять на державницьких засадах. Люди впевнені, що їхні голоси не стануть надбанням потужних політичних капітал-кланів. Прикладом тому останні вибори в Німеччині та Португалії. Така тенденція, на думку Юрія Костенка, неодмінно дістанеться й України.

Голова Української народної партії в Чернігові повідомив про участь кандидата від партії в президентських виборах. Він заявив, що перемога на виборах для УНП – це донесення до кожного українського громадянина ініціатив партії, які здатні вивести Україну з кризи і привести до здійснення системних економічних реформ. Юрій Костенко переконаний що лише від УНП виборці зможуть отримати повну і правдиву інформацію про ситуацію в державі та почути ініціативи, які базуються не на демагогії і популізмі, а на конструктивних ідеях економічного націоналізму держави. Конкретну кандидатуру на вибори визначить партійний з’їзд, який відбудеться 24 жовтня.

Ігор Левенок





QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини