реклама партнерів:
Головна » Юрій Луценко на волі. Відео

Юрій Луценко на волі. Відео


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Президент України Віктор Янукович своїм указом помилував колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Серед помилуваних, окрім Луценка, – також колишній міністр охорони навколишнього середовища Геогрій Філіпчук, засуджений у квітні минулого року за перевищення влади і посадових повноважень.
Звільнення Луценка підтвердили у Державній пенітенціарній службі, повідомивши, що всіх засуджених, вказаних в указі Януковича, «звільнено від відбування покарання, проведені необхідні розрахунки, роз’яснено права та надана необхідна всебічна допомога».
Зустрічати Луценка на волі вже поїхала його дружина і захисник у суді Ірина Луценко, сини та близькі друзі колишнього міністра. Як повідомила інтернет-порталу Lb.ua речниця «Народної самооборони» Лариса Сарган, Юрій Луценко на сьогоднішній мітинг опозиції не збирається, після звільнення він поїде додому.

Понад два роки за ґратами
Юрія Луценка арештували наприкінці грудня 2010 року. Його схопили прямо на вулиці, біля власного дому, коли екс-міністр вигулював собаку. Генпрокуратура тоді підозрювала Луценка в заволодінні державним майном в особливо великих розмірах і в перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки. Йдеться про незаконне, як стверджуватиме потім сторона держобвинувачення, нарахування Луценком (ще на посаді міністра) 40 тисяч гривень пенсії його тодішньому водієві.
У лютому 2012 року Печерський райсуд Києва визнав Юрія Луценка винним у скоєнні посадових злочинів і засудив до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Сам обвинувачений своєї провини не визнавав.
Уже відбуваючи покарання (на той момент – іще в СІЗО), Луценко їздив і на другий суд: колишнього міністра підозрювали ще й у службовій недбалості під час розслідування кримінальної справи про отруєння третього президента Віктора Ющенка. У серпні 2012 року суд визнав Луценка винним за висунутими йому статтями обвинувачення і засудив до двох років за ґратами.
Суддя тоді постановила, що новий термін покарання Юрія Луценка буде поглинутий попереднім. Відраховувався він із дня взяття під варту – тобто з 26 грудня 2010 року. Таким чином, Луценко мав би залишатися за ґратами до кінця 2014 року.
Свій арешт Луценко оскаржив у Європейському суді з прав людини. У липні 2012 року Страсбурзький суд постановив, що затримання колишнього міністра було незаконним і політично вмотивованим.

Влада дослухалася до вимог ЄС
Сам Юрій Луценко неодноразово наголошував, що не проситиме президента Януковича про помилування. Як і Юлія Тимошенко, Луценко наголошував: мовляв, не винен, тому просити немає про що.
5 квітня 2013 року з проханням про помилування Юрія Луценка до президента звернулася уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська. У її зверненні до глави держави йшлося про те, що «за час відбування основного покарання в місцях позбавлення волі у Луценка Ю.В. неодноразово фіксувалось погіршення стану здоров’я багатьма медичними фахівцями, що призвело до необхідності оперативного хірургічного втручання». Лутковська наголошувала, що стан здоров’я колишнього міністра потребує постійного нагляду та контролю у спеціалізованих медичних закладах, ефективно забезпечити які складно в умовах відбування покарання.
У «Народній самообороні» тоді заявили, що захист Луценка «приємно шокований» діями Лутковської.
Також щодо помилування колишнього міністра внутрішніх справ до Януковича зверталася наглядова місія Європейського парламенту у складі Пета Кокса та Александра Кваснєвського.
Незабаром після оприлюднення рішення про помилування захисник Луценка у Європейському суді з прав людини Валентина Теличенко зазначила, що колишній міністр тепер може повернутися до політичного життя. «Це значить, що він судимий, але звільнений від відбування покарання. Хоч помилування і не знімає судимості, але тим не менше, дає можливість Луценку полікуватися, – повертає йому значну частину людських прав, він нарешті повертається до політичного життя України та навіть при бажанні може балотуватися в президенти», – сказала вона у коментарі агенції «Інтерфакс-Україна».
На думку Теличенко, президент Віктор Янукович так само може помилувати і колишнього прем’єра Юлію Тимошенко.

Джерело: Радіо Свобода

Помилуваний екс-міністр МВС України Юрій Луценко вийшов з Менської колонії, де він відбував покарання.
Повідомляє Українська правда
"Сьогоднішня подія для мене - перемога української демократії, світової демократії. Україна починає робити правильні кроки з припинення політичних репресій", - заявив він журналістам у неділю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".
"На волю вийшов головний оптиміст країни", додав він, повідомляє УНІАН.
Відповідаючи на запитання журналістів, чим він буде займатися, Луценко сказав, що поїде додому "цілувати дружину і казати ті слова, які не можна було говорити під наглядом відеокамер".
Луценко заявив, що у нього немає амбіцій у кампанії з виборів президента України в 2015 році і він підтримає кандидата від опозиції на цей пост.
"Я нікуди не повертаюся, я був у політиці. У мене немає амбіцій на президентську кампанію. Я буду на вулиці, серед людей", - сказав Луценко журналістам.
Екс-міністр МВС повідомив, що підтримуватиме засуджену екс-прем'єра Юлію Тимошенко.
Він подякував за увагу і підтримку: "багато не скажеш, думаю, що мої очі скажуть про багато".
Також він розповів, що не збирається "жодного дня витрачати на помсту, я буду працювати на перспективу".







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини