реклама партнерів:
Головна » Контроль над чернігівською ТВК отримала владна коаліція

Контроль над чернігівською ТВК отримала владна коаліція


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Згідно офіційного повідомлення розміщеного в газеті «Чернігівські відомості» з 18 членів чернігівської міської територіальної виборчої комісії представники владної коаліції разом з дружніми партіями мають абсолютну більшість.
Керівництво комісією повністю за коаліціантами. Так головою комісії стала представниця Партії регіонів Полулященко Тамара, заступником Бранчук Надія (Народна партія) , а секретарем Лутченко Валентин (КПУ). Крім того до складу комісії входять ще 2 представники регіоналів, 2 комуністів, 2 Народної партії.
Підтримку провладним представникам ТВК мають забезпечити члени ТВК з «дружніх» до Партії регіонів партій Християнсько-демократичного союзу – 3 члени (народні депутати-члени керівного органу ХДС входять у парламентську більшість), Соціал-демократичної партії (об’єднаної) – 1 представник. Це вже 13 з 18 членів ТВК.
Але ще є 1 представник від Партії зелених України і 1 представник від партії «Українська платформа». Які також скоріше будуть підтримувати позицію представників коаліції по ключових питаннях.
Представників опозиційних нинішній владі партій всього 3 в ТВК. Від «Батьківщини» 1 і від партії «Реформи і порядок» - 2.

Ситуація по м. Чернігову є характерною і для всієї України, про що свідчать результати моніторингу оприлюднені ГМ «ОПОРА». Де більшість керівного складу комісій за представниками владних партій.
Проте по Чернігівській області ситуація виглядає інакшою ніж по місту Чернігову . Лідером в області за кількістю посад в ТВК є Партія „Батьківщина”, представники якої є головами у 26,9% комісій, секретарями – у 11,5% та заступниками голів – у 7,7%. Членами Партії регіонів є голови 23,1% виборчих комісій, Народної партії – 15,4%.

Джерело: ПІК: події і коментарі

За інформацією прес-служби Чернігівської обласної організації УНП, 15 вересня 2010 року ЦВК затвердила склад обласних, районних, міських (міст обласного значення) територіальних виборчих комісій. Вона це зробила «розглянувши подання зареєстрованих у встановленому законом порядку місцевих організацій політичних партій» і зробила свій вибір під диктовку Партії регіонів.
До такого висновку прийшла Чернігівська обласна організація Української народної партії після аналізу складу комісій. Так, Партія регіонів повністю контролюватиме ключеві Чернігівську обласну, Чернігівську та Ніжинську міські територіальні виборчі комісії, бо підконтрольна їй ЦВК не включила до складу цих комісій жодного представника УНП та інших опозиційних партій від фракції НУ-НС.
Натомість до вищевказаних ТВК включено по три підставні особи від ХДС, а ці ТВК очолили представники Партії регіонів.
Чим пояснити відхилення ЦВК кандидатури Ольги Мозгової від УНП до Чернігівської міської територіальної виборчої комісії, яка має значний досвід роботи у виборчих комісіях? Зокрема, вона була членом дільничних виборчих комісій у 1998 р., 1999 р., 2002 р., у 2004 році працювала головою ДВК та двічі у 2006 р. (на чергових і позачергових виборах міського голови) була головою Чернігівської міської територіальної виборчої комісії. У 2007 та 2010 рр. – членом та секретарем окружних виборчих комісій. Її діяльність на виборах відзначена двома Подяками ЦВК.
До Чернігівської обласної територіальної виборчої комісії УНП подала кандидатуру не менш досвідченого Володимира Кузьменка. Він два терміни поспіль був членом цієї ТВК (з 2002 по 2010 рік), крім того у 2004 р. – членом ТВК на виборах Президента України, а у 2010 р. – заступником голови ДВК.
Керівництво Партії регіонів можна зрозуміти: їм заважатимуть у виборчих комісіях чесні, досвідчені члени ТВК, якщо буде потрібно «виправити» результати виборів 31 жовтня на свою користь. Проте, це суперечить засадам демократії та головній конституційній засаді існування нашої держави: «Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ».
Чернігівська обласна організація Української народної партії вважає, що таке формування Чернігівських обласної і міської ТВК відкриває шлях для фальсифікації виборів та спотворення волевиявлення виборців на Чернігівщини.

УНП закликає всі демократичні партії та громадські організації консолідуватися для проведення чесних виборів та захисту справжнього волевиявлення виборців.







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини