реклама партнерів:
Головна » Лідер правих Юрій Костенко пропонує економічний націоналізм

Лідер правих Юрій Костенко пропонує економічний націоналізм


Коментарі: 5 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Економічний націоналізм – єдиний шлях для збагачення українців
Голова Української народної партії, народний депутат та кандидат на пост Президента України Юрій Костенко в Чернігові розповів як вийти з кризи. Зустріч з журналістами пройшла в єдиній українській книгарні міста «Інтермецо». На думку політика людство поки що не придумало ефективнішої схеми заходів для подолання економічних негараздів ніж підтримка власного товаровиробника. Програма провідника правих Юрія Костенка основана на економічному націоналізмі. Сутність ідеї економічного націоналізму викладена в гаслі «Роби українське! Купуй українське! Захищай українське – бо це твоє!». Для УНП і Юрія Костенка це означає: стимулювання в Україні національного виробництва, сприяння продажу української продукції, захист національних інтересів в міждержавних стосунках.
За словами кандидата в президенти, аналогічна стратегія у різні часи виводила посткомуністичну Польщу, Балтію, країни ЄС та США з економічних криз. Елементи цієї програми, реалізовані командою УНП на місцях, також засвідчили свою ефективність. Костенко навів приклад Полтавської області та міста Івано-Франківська, де партійці «губернатор» Валерій Асадчев та мер Віктор Анушкевичус не допустили падіння економіки в своїх регіонах. Натомість, як зазначив Юрій Костенко, саме представники Української народної партії показують всій Україні як треба працювати в кризу, щоб відбувалося економічне піднесення.

УНП підтримує підприємців всюди, де має владу, і хоче поширити цей досвід на всю країну
Зарплата у півтори тисячі доларів стане реальною в Україні за умови, якщо влада зробить крок назустріч своїм «середнякам», – вважає народний депутат. Для цього, за словами Костенка, Українська народна партія вимагає від держави сприяти національному виробникові і спростити умови роботи для малого підприємництва, як найбільш традиційної форми господарювання українців.
Щоб стимулювати бізнес, політик пропонує не менше ніж на 2 роки звільнити від сплати податків новозасновані малі підприємства. Юрій Костенко заявив також, що праві, яких він представляє, пропонують полегшити життя середнім та малим підприємствам, дозволивши їм сплачувати податки не частіше двох разів на рік. На думку кандидата в президенти, гроші з державного бюджету повинні допомагати українському підприємцю-виробнику, а не іноземцям. В зв’язку з тим, на вимогу УНП, Верховна Рада передбачила, витрачання коштів державного та місцевих бюджетів виключно на товари та послуги національного виробника.

Захист селян має бути пріоритетом української влади
Одним з основних завдань своєї політичної програми Юрій Костенко вважає захист селян. Досягненням своєї партії політик вважає відтермінування заборони реалізації необробленого молока та туш подвірного забою до 2015 року. Завдяки цьому вдалося уникнути зубожіння великої кількості селян, для яких продаж цих продуктів – єдиний заробіток. Також фактично вдалося уникнути безконтрольного продажу землі. На думку народного депутата, якби селян позбавили сенсу тримати худобу, автоматично втратився би сенс мати у власності земельні паї.
Разом з тим, Юрій Костенко вимагає від уряду вжити термінових заходів щодо збільшення і модернізації боєнь та забійно-санітарних пунктів, для забезпечення цивілізованих умов на ринку заготівлі молока.
Складовою програми кандидата є план заходів щодо подолання безробіття на селі. Відповідні законопроекти представники УНП внесли на розгляд парламенту.

УНП стане партією влади й об’єднає праві сили в Україні
Відповідаючи на запитання журналістів, Юрій Костенко зазначив, що серед правих політичних сил нажаль панує розбрат. В зв’язку з тим, Українська народна партія бере на себе роль провідника правої ідеології. Політик висловив переконання, що рано чи пізно УНП стане партією влади, адже там, де працюють висуванці цієї сили, панує порядок.

Обирай українське
Метою Української народної партії є запровадження ефективної влади через: проведення виборів до парламенту за відкритими партійними списками. Це дозволить громадянам контролювати персональний склад законодавчого органу, зменшить можливості для політичної корупції; заборону «іменних» блоків як способу свідомого обдурювання виборців – вважає Юрій Костенко.

Українці не платитимуть іноземцям
Треба покінчити назавжди із практикою дотації інших країн коштом українців. Адже, купуючи іноземну продукцію, 70% її вартості ми віддаємо закордонному виробнику. Не слід грати в «піддавки» й з Росією, купуючи у неї газ за світовими цінами, і натомість здійснюючи газовий транзит в чотири рази дешевше, ніж в інших країнах Європи. УНП пропонує за три роки повністю перейти на українські енергоносії, - вугілля, газ, уран, нафту, – та зробити більш дешевими, – а значить конкурентоспроможними, – українські товари. Програма УНП також передбачає інтеграцію України в міжнародні транспортні коридори, частиною яких стануть дороги європейської якості до кожного українського села. Завдяки цьому, Україна отримає можливість, як мінімум на третину, підвищити доходи в бюджет, – а це фінансування соціальних програм, медицини, освіти, підвищення зарплат та пенсій. Те, що допомагає українцям жити заможніше, має бути підтримано державою, а – що б’є по їх гаманцю, є неприпустимим. І саме така політика об’єднає захід, центр та схід України – підсумував Юрій Костенко.

Джерело: Ігор Левенок
Фото Сергія Чернякова.







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
22:05
15-Квіт-2024
Сучасне стильне жіноче взуття: білі шкіряні кеди і кросівки

Жіноче взуття відіграє важливу роль у формуванні образу кожної модниці. У ній поєд

19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
Усі новини