реклама партнерів:
Головна » Лікарня Чернігова отримала від ЄС нову систему виклику медичного персоналу

Лікарня Чернігова отримала від ЄС нову систему виклику медичного персоналу


Коментарі: 0 ЄВРОІНТЕҐРАЦІЯ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
ПРООН за підтримки Європейського Союзу надає передову систему оповіщень, яка інформує медичний персонал про потреби пацієнтів та фіксує, чи вчасно було надано допомогу.

Лікарі в населених пунктах уздовж лінії фронту в Україні працюють під підвищеним тиском, оскільки кількість постраждалих від бойових дій залишається високою. Ба більше, заклади, в яких вони працюють, часто стають об’єктами насильства: від початку повномасштабного російського вторгнення в лютому було зруйновано або пошкоджено понад 900 медичних закладів, що перешкоджає наданню медичної допомоги та доступу до неї.

Керівник відділу співпраці Представництва ЄС в Україні Фредерік Куне зазначив, що Європейський Союз разом із міжнародними партнерами продовжуватиме підтримувати сектор охорони здоров’я, аби допомогти йому пережити ці важкі часи: «Українці повинні мати широкий доступ до якісної медичної допомоги», — додав він. — «Медичні працівники, які продовжують працювати у важких умовах воєнного часу, мають бути забезпечені всім необхідним».

Чернігів — місто, розташоване за 150 кілометрів на північний схід від Києва, часто було на передовій бойових дій, що призвело до величезних пошкоджень його інфраструктури, включно з медичними закладами. Також зросло навантаження на Чернігівську центральну районну лікарню та її працівників, рівень госпіталізації поранених та соціально незахищених людей залишається високим і нині.

Щоб допомогти лікарні краще справлятися зі зростаючим навантаженням, ПРООН у межах Програми ООН із відновлення та розбудов миру та за фінансової підтримки Європейського Союзу забезпечила систему виклику медичного персоналу для хірургічного, неврологічного, терапевтичного відділень та відділення інтенсивної терапії. Систему екстреного виклику медичного персоналу оснащено програмним забезпеченням, яке фіксує інформацію про кількість і швидкість викликів, отриманих медичним персоналом. Крім того, кнопки екстреного виклику бездротові, водонепроникні та використовують сигнальні лампи, розміщені біля кімнати пацієнта або в окремих кімнатах, які дублюють виклик медичного персоналу.

Виконувачка обов’язків Постійної представниці ПРООН в Україні Манал Фоуані зазначила, що лікарі, які знаходяться на передовій, часто працюють цілодобово, доглядаючи за пацієнтами та пораненими. «Їхні зусилля героїчні, але часто їм заважають невідповідні медичні інструменти або пошкоджене обладнання».

Фоуані додала, що ПРООН спрямовує значну частину своїх зусиль на забезпечення того, щоби «велика кількість українців, які постраждали від війни, а також уразливі групи пацієнтів, зокрема діти та маломобільні особи, мали доступ до ефективної та повної допомоги у медичних установах, які задовольняють різноманітні медичні потреби».

Завідувач хірургічного відділення Чернігівської центральної районної лікарні Валерій Василинчук зазначив, що нова система зменшить навантаження на медичний персонал. «Наш відділ постійно переповнений», — сказав він. — «Усі 60 місць зайняті. Тепер кожне ліжко оснащено кнопкою, що суттєво оптимізує нашу роботу та робить нас ефективнішими».



Для довідки
Програму ООН із відновлення та розбудови миру (UN RPP) реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Канади, Данії, Німеччини, Японії, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції і Швейцарії.

за інф. undp.org






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
Усі новини