реклама партнерів:
Головна » «Марш мільйонів» в Москві з арештами і димовими шашками

«Марш мільйонів» в Москві з арештами і димовими шашками


Коментарі: 2 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
У зв’язку з сутичками учасників опозиційної акції «Марш мільйонів» і поліції в столиці Росії Москві в неділю порушені кримінальні справи за статтями про «заклики до масових заворушень» і «застосування насильства до представника влади», повідомили у Слідчому комітеті Росії.
Загалом затримані, за повідомленнями, не менш як 400 людей.
Більшість затриманих – учасники «Маршу мільйонів», який мав на меті висловити протест проти інавгурації Володимира Путіна на третій президентський термін, що має відбутися в понеділок.
Серед них – кілька опозиційних лідерів. За повідомленнями, затриманим опозиціонерам, серед яких, зокрема, Сергій Удальцов, Олексій Навальний чи Борис Нємцов, загрожує адміністративний арешт за непокору поліції.
Кореспонденти Радіо Свобода повідомляють, що поліція, розганяючи учасників акції, діяла вельми рішуче.
Іще кількадесят людей затримали при спробі провести несанкціоновану акцію на Манежній площі попід мурами Кремля, на яку вони вийшли під гаслами «Не допустимо злодія до Кремля!» Там опозиціонери хотіли влаштувати наметовий табір і протриматися до інавгурації.
У московській поліції назвали сутички, що сталися, «спланованою провокацією» й додали, що в їхньому перебігу потерпіли кілька правоохоронців і журналістів. Загалом, за повідомленнями, шпиталізовані кілька людей.
Сутички з застосуванням димових шашок і подразливого газу сталися в центральній частині Москви, біля Болотної площі, де мав відбутися велелюдний мітинг опозиції, коли поліція перекрила проходи в напрямку до самого центру міста.
Мітинг на Болотній площі, який так і не почався, через це оголосили закритим.
Демонстранти прийшли на Болотну площу за планом дозволеної акції «Марш мільйонів». Ходою вулицями Москви до площі пройшли, за даними поліції, близько 8 тисяч людей, а, за іншими підрахунками, від 25 до 70 тисяч.

Джерело: "Радіо Свобода"



В результаті безладів в Москві госпіталізовано шість чоловік, повідомляє Інтерфакс посилаючись на джерело в медичних колах.
"Бригади швидкої допомоги госпіталізували шість чоловік, які постраждали на акції в центрі столиці. В основному, у них удари і садна, у деяких виявлені різані рани.", - цитує агентство слова джерела.
Раніше столична поліція повідомляла, що в ході заворушень постраждали щонайменше четверо поліцейських. Активісти з місця подій повідомляють, що один з бійців ОМОН отримав ножове поранення.
Четверо поліцейських поранені на акції опозиції в центрі Москви - МВС
Четверо поліцейських постраждали в ході акції опозиції в центрі Москви, повідомляє столичний главк МВС РФ. "За даними медиків, наразі чотири співробітники поліції постраждалі від дій учасників акції в центрі Москви. Всі вони звернулися за медичною допомогою з ударами і різаними ранами.", - йдеться в повідомленні.
У неділю в 16:00 (15:00 за київським часом) від Калузької площі стартував Марш мільйонів. Учасники акції повинні були пройти по вулиці Велика Якиманка до Болотної площі і там провести мітинг. Однак частина учасників ходи звернули з маршруту і спробували прорвати поліцейське оточення і пройти в бік Кремля. Поліція заявляє, що провокатори кидали в поліцейських каміння та пляшки.

Поліція організувала коридор для виходу мітингувальників з Болотної
Співробітники поліції організували спеціальний коридор, по якому всі охочі можуть залишити Болотну площу, де під час акції опозиції учасники намагалися прорвати оточення і вирушити до Кремля.
З Болотної можна дійти по Великій Якиманці до станцій метро "Полянка" та "Жовтнева". Поліцейські регулярно сповіщають присутніх про цю можливість, закликаючи їх розходитися.
Крім того, учасники акції йдуть з площі, переходячи через Лужків міст. Люди перед сценою, на якій повинен був пройти мітинг, розійшлися, простір до моста практично спорожнів. Технічні працівники закінчують розбирати сцену на Болотяній площі. Зараз знімають світильники, раніше були прибрані колонки, замість сцени вже - голий каркас.
При цьому в районі кінотеатру Ударник учасники акції продовжують стояти, поліція продовжує затримання, виводячи найрадикальніших опозиціонерів з натовпу і відводячи їх в автозаки. Одну людину з закривавленим обличчям люди вивели і посадили в машину швидкої допомоги. На місці знаходяться також кілька десятків журналістів, які знімають те, що відбувається.

МВС РФ: Удальцов, Нємцов і Навальний затримані за організацію провокацій
Опозиціонери Сергій Удальцов, Борис Нємцов і Олексій Навальний затримані за організацію провокацій, пов'язаних із закликами до масових порушень громадського порядку, повідомляє ГУМВС по Москві.
Удальцов, Нємцов і Навальний були затримані під час мітингу опозиції на Болотяній площі. "Вони будуть доставлені у відділ поліції для прийняття рішення про притягнення їх до відповідальності відповідно до чинного законодавства", - говорять у повідомленні главку.
Раніше цього дня у правоохоронних органах Москви повідомили, що на журналістів російської телекомпанії НТВ напали учасники Маршу Мільйонів на Болотяній площі.

Джерело: http://novynar.com.ua







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

00:31
27-Квіт-2024
10 найпопулярніших застосунків для смартфонів у цьому році

Глобалізація інтернет-середовища призвела до того, що окремі застосунки мають стаб

21:02
26-Квіт-2024
Резонансне ДТП у Броварах: правоохоронці затримали Майбоженка
Затримано посадовця РДА Київщини, який скоїв ДТП з чотирма постраждалими

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
Усі новини