реклама партнерів:
Головна » Медицина. Як їжа допомагає перемагати рак

Медицина. Як їжа допомагає перемагати рак


Коментарі: 0 Медицина

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
ЛІкарськІ трави
Багато трав мають сильні лікарські властивості, і тому використовувати їх треба обережно.
Кровоочисні. Вважають, що трави із цієї групи рослин очищують кров. Онкологічним хворим рекомендується заварювати і регулярно пити, як чай, люцерну, червону конюшину, кропиву, алтею, живокіст. Живокіст, крім того, сприяє зрощенню переломів. Ця трава має багато корисних властивостей, але за непомірного вживання у свіжому вигляді вона несприятливо діє на печінку. Якщо ж живокіст висушити і заварювати, як чай, він не спричинює несприятливої реакції.
З усіх видів м'яти можна готувати прохолодні напої, які добре вживати в літню спеку. У м'яті міститься танін, тому зловживати нею не можна. М'ята перцева особливо корисна - сприяє травленню, благотворно діє на кишечник і запобігає скупченню газів (метеоризму).
Ромашка аптечна заспокоює нерви, діє як легкий снодійний засіб, допомагає у разі шлунково-кишкових розладів, метеоризму.
Мати-й-мачуху добре пити в разі болю в грудях, особливо як відхаркувальний засіб. На 0,5 л окропу взяти 2 столові ложки листя, заварити, настояти близько 10 хв, процідити, додати 1 ч. л. меду і сік 4 лимонів (шкірку лимона покладіть у напій).
"Кава" з коренів кульбаби добре стимулює діяльність печінки. Корисно щодня випивати хоча б по одній чашці цього напою. Подрібнений корінь кульбаби заварити, як звичайну каву, процідити. Кількість кореня взяти за смаком. У напій можна додати мед чи молоко, якщо немає алергії.

Приправи
Часник цінний як природний антибіотик і протигрибковий засіб; він знижує артеріальний тиск, має протиракові властивості. Однак доктор Алекс Форбс попереджує, що вправні в траволікуванні тибетські цілителі не рекомендують онкологічним хворим вживати цибулю і часник. Здоровим людям часник, безумовно, корисний і рекомендується для вживання. Корисні такі приправи, як запашний перець, аніс, лавровий лист, насіння селери, коріандр, кріп, фенхель, імбир, мускат, майоран, розмарин, шавлія, шафран, естрагон, кмин і чабер.

Ферменти

Багато фахівців рекомендують вживати продукти, що містять ферменти, але в нашому раціоні вони відсутні, за винятком кефіру. Корисна квашена капуста, тому що до її складу входить багато молочної кислоти. Для регулярного вживання можна рекомендувати витяжку з пророслих зерен пшениці, що містить багато активних ензимів. Спосіб її приготування:
1. Промити пшеницю проточною водою.
2. Одну частину пшениці залити трьома частинами води і настояти 48 год.
3. Зібрати рідину - це перша порція витяжки.
4. Ті самі зерна ще раз залити трьома частинами води і настояти протягом 24 год.
5. Зібрати й цю рідину - це друга порція витяжки.
6. Процедури, описані в п. 4 і 5, повторити.
Зерно, що залишилося, для подальшого вживання непридатне.
Усі отримані порції зберігати в холодильнику в окремому посуді. Витяжку можна використовувати протягом кількох днів і вживати замість води чи для приготування їжі.
Бобові, чи стручкові, овочі. До цієї групи належать горох, квасоля, боби всіх видів. Свіжі, наприклад, зелену квасолю, горох їжте сирими чи готуйте, як інші овочі.
Висушене насіння бобових, наприклад, соя, біла квасоля, боби, сочевиця, довго зберігаються і є цінним джерелом вуглеводів і білка, особливо в поєднанні з рівною кількістю рису, пшениці тощо. Вони потребують обов'язкового кулінарного оброблення, оскільки в сирому вигляді в них містяться шкідливі для здоров'я алкалоїди і глікозиди. Винятково корисні попередньо пророщені бобові. Для пророщування потрібно 2 - 4 дні. Якщо у вас немає часу на пророщення, замочіть зерна на 8 - 16 год, а потім варіть до готовності на повільному вогні близько 2 год (якщо ви готуєте сочевицю, то воду, в якій її замочували, треба злити і варити у свіжій воді). Інший спосіб приготування бобових: залити зерна окропом і залишити на 2 год, а далі варити, як пояснювалося раніше.

Проростки. Пророщені зерна - невід'ємна частина підтримувального раціону. Ми готуємо їх самі й споживаємо щодня. Спосіб приготування: на дно літрової банки насипати насіння, наприклад, люцерни, шаром близько 0,5 см. Залити водою так, щоб вона повністю покрила насіння, і залишити на 8 год. Банку закрити сіткою чи марлею, закріпивши її аптечною гумкою. Через 8 год банку перевернути і відцідити воду. Двічі прополоскати насіння свіжою водою і злити її. Перевернути банку догори дном і залишити її в такому положенні. Для зберігання банок із проростками ми користуємося спеціальною полицею, що розташована над кухонним столиком, подалі від прямих сонячних променів. Промивати насіння водою двічі на день - уранці і ввечері (в спекотну погоду - тричі). Невдовзі насіння проросте. Через 4 - 5 днів проростки із зеленими кінчиками витягнуться приблизно на 2 - 2,5 см і будуть придатні до споживання. Ми постійно тримаємо на полиці 4 банки з проростками на різних стадіях розвитку; вміст однієї банки наша родина з'їдає за день. Проростки - ідеальне джерело свіжої, багатої на вітаміни їжі, особливо цінні вони взимку. У проростках міститься багато рослинного білка, вітамінів і мінеральних речовин. Наполегливо рекомендую включити їх у свій раціон.
Сумісність харчових продуктів. Особливе мистецтво - так комбінувати продукти, щоб вони легко засвоювалися організмом. Уявіть, якої роботи ви завдаєте своїй травній системі, коли пропонуєте їй розсортувати і перетравити суп, бефстроганов із салатом, шоколадний мус і до того ж каву з кількома скибочками сиру!
Щоб різні види продуктів не "воювали" між собою у вашому організмі, керуйтеся таблицею сумісності продуктів.
Готуйте їжу з любов'ю і радістю - це дуже важливо!

Про те, як треба їсти
За можливості уникайте продуктів, що пройшли промислове оброблення, тобто заморожених, консервованих чи зневоднених (сухих концентратів). Намагайтеся не вживати продуктів високого очищення (рафіновані) - біле борошно, білий шліфований рис і маргарин. Нехай у вашому раціоні буде якнайменше солі, цукру, жирів і білків. Харчуйтеся в основному свіжою повноцінною їжею: овочами, фруктами, кашами. Бажано, щоб фрукти й овочі відповідали порі року і були вирощені в радіусі не більше, ніж 700 - 800 км від місця, де ви проживаєте.
Більше довіряйте своїй інтуїції! Творчо підходьте до складання меню. Доповнюйте меню соками залежно від ваших можливостей і смаків.

Професор Галина АнохІна.
Джерело: "Ваше здоров"я"







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

00:31
27-Квіт-2024
10 найпопулярніших застосунків для смартфонів у цьому році

Глобалізація інтернет-середовища призвела до того, що окремі застосунки мають стаб

21:02
26-Квіт-2024
Резонансне ДТП у Броварах: правоохоронці затримали Майбоженка
Затримано посадовця РДА Київщини, який скоїв ДТП з чотирма постраждалими

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
Усі новини