реклама партнерів:
Головна » Міліція порушила справу за фактом стрілянини заступником мера Одеси Убірією з пістолета на сміттєзвалищі

Міліція порушила справу за фактом стрілянини заступником мера Одеси Убірією з пістолета на сміттєзвалищі


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
В Одесі з новою силою розгорівся конфлікт навколо контролю над вивезенням сміття у місті між Одеською міськрадою і компанією ТОВ Союз, яку пов'язують з лідером опозиційної партії Батьківщина Ігорем Марковим.
Як повідомили в компанії Союз у суботу, 11 червня Господарський суд Одеської області зобов'язав управління житлово-комунального і паливно-енергетичного комплексу Одеської міськради надати допуск ТОВ Союз до користування майном полігону Дальницькі кар'єри.
"Суд зобов'язав відповідачів - управління житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Одеської міськради, КП Одескомунтранс Одеської міськради та інших осіб не здійснювати перешкоди ТОВ Союз у користуванні майном, переданому йому за договором оренди з інвестиційними зобов'язаннями від 11.11.1999 року, а також надати допуск до використання майна, а саме, одеського міського звалища Дальницькі кар'єри, яке розташоване на території Біляївського та Овідіопольського районів Одеської області (кар'єр звалища в Дальницьких кар'єрах площею 96,2 гектарів, господарські будівлі й автобаза, розташовані за адресою вул. Марії Демченко, 30, м. Одеса) шляхом безперешкодного пропуску та допуску на територію, де перебуває вищезгадане майно співробітників, і спеціалізованої техніки (трактори, бульдозери і т.д.) ТОВ Союз для здійснення ними зобов'язань за договором та належної безперебійної експлуатації міського сміттєзвалища , технологічного складування, поховання і зберігання відходів 3-4 класу безпеки)", - пояснили в Союзі.
Разом з тим, безперешкодно потрапити на звалище техніці компанії Союз не вдалося. Чиновники Одеської міськради віце-мер Одеси Вахтанг Убірія і віце-мер Одеси Микола Сердюк у супроводі охорони спробували перешкодити в'їзду на територію звалища техніці. У результаті, станом на суботу, в'їзд на звалище техніці ТОВ Союз був закритий.

Як повідомляють ряд одеських ЗМІ, наводячи на доказ фотографії і відеозаписи з місця події, в ході конфліктної ситуації В. Убірія зробив постріл у повітря з невстановленого пістолета.
Також він наніс кілька ударів по тілу і обличчю одного з журналістів і погрожував журналістам їх застрелити, якщо вони не припинять фото та відеозйомку.
Свої дії в суботу в ефірі одеського телеканалу Круг-інформ Убірія пояснив тим, що намагався привернути увагу міліції.
"У якийсь момент, щоб напоумити рейдерів, які мені погрожували і привернути увагу міліції, я вистрілив у повітря з пістолета, на який маю всі необхідні документи", - сказав він.
Разом з тим, одеська міліція порушила за даним фактом кримінальну справу за ч.4 ст. 296 КК України (хуліганство).
Як повідомили в ЦГЗ ГУ МВС України в Одеській області, в даний час співробітники МДВ проводять слідчі заходи. Зокрема, на місці події оперативники виявили гільзу від патрона калібру 9мм. На думку слідства, пістолет, з якого зробив постріл віце-мер Одеси, схожий на пістолет Макарова.
Одеська міськрада в свою чергу називає дозвіл Господарського суду Одеської області набезперешкодний доступ на звалище ТОВ Союз рейдерським захопленням, а конфліктну ситуацію - провокацією на адресу мерії.
"Ми маємо власну, цілком певну думку про події на міському звалищі 11 червня, однак хочемо дочекатися оцінки факту тимчасового збройного захоплення міської власності від правоохоронних органів. Сьогодні статус-кво відновлено, рейдери видворено з території полігону і комунальне підприємство Одескоммунтранс, у повному господарському віданні якого знаходиться даний об'єкт, відновило роботу в звичайному режимі. Однак слід враховувати, що дії керівників компанії Союз і озброєних співробітників підрозділу Титан створили загрозу не тільки для нормальної життєдіяльності міста, а й для життя і здоров'я працівників комунальних служб. Незважаючи на всі розмови нападників, визначення Господарського суду не містило і не могло містити нічого, що в хоч якійсь мірі виправдовувало б подібні дії. З юридичної точки зору, це був блеф, а з практичної - збройний напад. Сподіваюся, цій провокації буде дана принципова оцінка " , - цитує управління інформації Одеської міськради мера Одеси Едуарда Гурвіца.
Раніше сьогодні голова міської ради Одеси Едуард Гурвіц заявляє, що збройних рейдерів видворено з території полігону побутових відходів Дальницькі кар'єри, відновлена також робота в звичайному режимі комунального підприємства Одескоммунтранс, у повному господарському віданні якого перебуває цей об'єкт.

***
Як повідомлялося, наприкінці грудня 2009 року найбільша компанія Одеси з вивозу сміття ТОВ "Союз" була змушена зняти з вулиць свої контейнери через конфлікт з міською владою і у зв'язку з тим, що компанії перекрили доступ на міське звалище.
Зокрема тоді Гурвіц своїм розпорядженням скасував передачу в користування на 49 років ТОВ Союз даної звалища.
Крім того, Гурвіц задовольнив протест прокурора Одеси на ухвалення в 1999 році розпорядження екс-мера Одеси Руслана Боделана про передачу в безоплатну оренду на 49 років ТОВ Союз звалища ТПВ Дальницькі кар'єри і частину автобази, яка також перебуває в комунальній власності.
Прибирати сміття з вулиць Одеси на початку 2010 року розпочало комунальне підприємство Одескомунтранс і ТОВ РАФ +.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:02
26-Квіт-2024
Резонансне ДТП у Броварах: правоохоронці затримали Майбоженка
Затримано посадовця РДА Київщини, який скоїв ДТП з чотирма постраждалими

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

Усі новини