реклама партнерів:
Головна » Мітинг із вимогою відставки Авакова під Верховною Радою завершився

Мітинг із вимогою відставки Авакова під Верховною Радою завершився


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Мітинг із вимогою відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, що відбувся під будівлею Верховної Ради, завершився, повідомляє кореспондента "Європейської України" агенство Українські новини
Після того як до учасників мітингу вийшли депутати Ради й повідомили, що 28 березня парламент розгляне питання створення тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин загибелі члена партії "Правий сектор" Олександра Музичка, організатори мітингу вирішили, що влада почула їхньої вимоги і його можна завершувати.
У той же час вони по-своєму трактували слова депутатів.

Зокрема депутат Ради Олесь Доній (позафракційний) повідомив, що 28 березня буде розглянуто питання створення комісії, до якої, крім депутатів, увійдуть представники громадськості, і за підсумками її діяльності буде дано оцінку правомірності дій співробітників правоохоронних органів.
При цьому він зазначив, що запропонував голові парламенту Олександрові Турчинову також 28 березня заслухати звіт Авакова про цю подію, однак однозначної відповіді на цю пропозицію не одержав.
Разом з тим організатори мітингу вирішили, що 28 березня буде розглядатися питання відставки Авакова й притягнення його до відповідальності.
Після оголошення про завершення мітингу частина протестувальників залишилася біля будівлі Ради, щоб навести порядок і забрати матеріали, які вони принесли під парламент, зокрема плакати і покришки.
Однак було вирішено, що перед початком засідання Ради 28 березня протестувальники знову зберуться під будівлею парламенту, для того щоб контролювати виконання їхніх вимог депутатами.

Як повідомляло агентство, увечері в четвер 800 прихильників партії "Правий сектор" вимагали відставки Авакова біля будівлі Ради.
Міністерство внутрішніх справ почало службову перевірку правомірності дій співробітників міліції при затриманні активіста партії "Правий сектор" Музичка (прізвисько "Сашко Білий").

У Верховній Раді України буде створена комісія, яка розслідує ситуацію із загибеллю координатора "Правого сектора" Олександра Музичка, відомого як Сашко Білий.
Про це повідомив позафракційний народний депутат Юрій Дерев'янко.
"Дійсно, повинна бути встановлена ​​справедливість (у справі про загибель Музичка). Завтра для того, щоб це встановити, буде створена тимчасова слідча комісія в парламенті з обов'язковою участю представників "Правого сектора", - сказав він, спілкуючись з представниками "Правого сектора", що пікетували будівлю Верховної Ради.
У свою чергу після переговорів з народними депутатами член політради "Правого сектора" Олег Однороженко заявив присутнім біля будівлі Верховної Ради: "Наші вимоги, які ми ставили, зараз задоволені. Тому ми завтра збираємося біля Верховної Ради і продовжуємо наш контроль над Верховною Радою".
Тим часом, один з лідерів "Правого сектора" Андрій Бондаренко також повідомив, що акція біля парламенту головна вимога якої - відставка міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, продовжиться в п'ятницю вранці.
"Наша офіційна позиція така: ми проти штурму Верховної Ради. Те, що відбулося сьогодні, мало попереджувальний характер. Наші дії спровоковані Міністерством внутрішніх справ на чолі з Аваковим", - сказав він у телефонному включенні під час прямого ефіру ток-шоу "Шустер Live".
За його словами, в п'ятницю з ранку "Правий сектор" продовжить акцію біля стін парламенту.
"Це буде мирна акція, яка продемонструє нашу позицію проти конкретної людини. Ця акція не проти нашої країни, що не проти парламенту. Це акція проти людини, яка сьогодні не може здійснювати свої посадові повноваження, оскільки не контролює своїх підлеглих", - розповів Бондаренко.




QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини