реклама партнерів:
Головна » Найнебезпечніша щоденна їжа чоловіків

Найнебезпечніша щоденна їжа чоловіків


Коментарі: 0 Медицина

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Деякі продукти вважаються апріорі корисними і багато їх їдять, щоб «запастися вітамінами на літо». Проте, навіть здавалося б безпечні помідори руйнують зуби і протипоказані людям у віці. Тому продукти, які вважаються корисними, але при цьому можуть завдати шкоди здоров‘ю, можна вважати найнебезпечнішою їжею, яку ми їмо.
Візьмемо десятку найпоширеніших «корисних» продуктів і подивимося, чим вони нам загрожують.
1. Зелений чай. Дослідники з державного університету штату Нью-Джерсі виявили, що дуже великі дози зеленого чаю можуть викликати хвороби печінки і нирок. При інтенсивному вживанні напою, що бадьорить, в організмі збільшується кількість поліфенолів, що викликають негативні зміни в печінці. Причому доза, при якій вживання зеленого чаю стає небезпечною, складає 2 звичайних європейських чашки в день.
2. Риба. Ртуть ніякої корисної дії на людський організм не має, а вміст її в рибі, на жаль, росте від року до року, разом з рівнем забруднення світового океану. І масштабне дослідження, в якому взяло участь більше 3 тисяч осіб, проведеного дослідниками з медичного факультету Університету Східної Англії, показало підвищення рівня смертності у тих, хто приймав капсули риб`ячого жиру. Причому, за останніми даними, довести користь вживання жирних кислот omega-3 ученим не вдається. Крім того, при проблемах з підшлунковою залозою вживати їх просто таки шкідливо, а передозування загрожує серйозними проблемами з наднирковими.
3. Голубика і гранат. Ягоди голубики, що росте поблизу чагарників багульника болотного, можуть «вбирати» в себе і накопичувати в сизуватому нальоті отруйну ефірну олію багульника, яка викликає сильний головний біль, нудоту і блювоту.
Гранатовий сік рекомендують пити при виснаженні, недокрів`ї, атеросклерозі, респіраторних інфекціях, бронхіальній астмі і ангіні. Проте він категорично протипоказаний при виразковій хворобі шлунку і гастриті з підвищеною кислотністю шлункового соку. Пити його можна тільки розбавленим водою.
4. Оливкова олія. Її не так просто правильно вибрати, адже корисна саме олія першого, холодного віджимання, а ось так звана «орухо», яку одержують, нагріваючи вичавки, категорично не можна використовувати, оскільки містить шкідливі канцерогенні речовини типу бензопірену, через який на низькосортну олію «орухо» в Європі введена заборона.
5. Горіхи - волоські, мигдаль, кедрові, макадамія. Надмірне вживання горіхів може викликати головний біль, блювоту або навіть отруєння. Всі горіхи відрізняються великим вмістом білка і особливо, жиру, тому достатньо калорійні. Крім того, горіхи схильні до грибкових захворювань, які можуть привести до зростання токсичних речовин, шкідливих для людини, а також часто є перевізниками личинок шкідливих комах, наприклад, капрового жука. А ще горіхи є сильним алергеном, так що вживати їх потрібно дуже обережно і помалу, особливо вперше.
6. Цілісне зерно - овес, пшениця, ячмінь. Надлишок рослинних волокон шкідливо позначається на мікрофлорі кишечника і не рекомендується людям, що мають виразку шлунку у відкритій формі. Деякі сорти цілісних зерен можуть бути шкідливі для людей, що зазнають труднощів з травленням, оскільки це їжа достатньо важко перетравлюється, а в літньому віці дуже велика кількість клітковини може викликати підвищене газоутворення або розлад шлунку.
7. Червоний виноград. Поліфеноли і таніни, присутні в червоному винограді, можуть викликати мігрень, від якої практично немає порятунку, а забруднення на шкірці - дріжджові гриби і цвіль, шкідливі речовини із забрудненого повітря і залишки пестицидів ще небезпечніші.
8. Часник і цибуля, викликають печію і відлякують своїм різким, характерним запахом. У жодному випадку їх не можна їсти при виразці шлунку і дванадцятипалої кишки, при гострому гастриті або загостренні хронічного гастриту, при запальних захворюваннях нирок. Крім того, небезпечно вживати часник разом з аспірином або яким-небудь іншим антикоагулянтом, оскільки він сприяє розрідженню крові.
9. Броколі. У людей з підвищеною кислотністю і захворюваннями підшлункової залози вона може викликати здуття живота і коліки.
10. Томати. Підвищене вживання томатів і томатних паст, соусів, приводить до накопичення в організмі кальцію і відкладення солей і викликає утворення каменів в нирках, а також сприяє ерозії зубної емалі. Шкідливі помідори, а точніше, кислоти, що містяться в них, при жовчнокам’яній хворобі - тому що вони можуть викликати спазм жовчного міхура.

Джерело: "Українське слово"






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
21:38
11-Квіт-2024
Росіяни системно знищують нашу енергетичну систему
Це частина геноцидних практик- атаки на критичну інфраструктуру.
Ми повинні ак
20:45
10-Квіт-2024
Масована атака на Харківщину - троє загиблих, серед них дитина
Удар по Липцях, посеред дня росіяни атакували продуктовий магазин та аптеку, там здій
Усі новини