реклама партнерів:
Головна » Народна медицина. Березовий пилок омолодить мозок й оздоровить тіло

Народна медицина. Березовий пилок омолодить мозок й оздоровить тіло


Коментарі: 0 Медицина

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Природа дає людині все, що потрібно для її здоров’я, необхідно лише вміти скористатися цими дарунками. Пилок берези, безперечно, — один з дорогоцінних її дарів. Це чудодійний засіб, він діє навіть у тих випадках, коли інші види лікування безсилі.
Пилок берези — природний антибіотик, який має здатність зупиняти процеси розвитку багатьох мікробів, що є збудниками кишково-тифозних захворювань. Завдяки наявності антибіотиків, пилок берези відіграє в кишечнику роль регулятора. Знищуючи або пригнічуючи діяльність хвороботворних мікробів, він є справжнім помічником для корисних мікробів. Звідси часто просто разючі результати, які спостерігаються в перші ж дні після введення пилку берези в щоденний раціон.
Березовий пилок допомагає за значного виснаження, безболісно виліковує запори та проноси. Також він помічний за ентеритів, ентероколітів та інших інфекційних захворювань, що спричинені зазвичай безладним розмноженням у кишечнику небезпечних хвороботворних мікробів.
Психічний стан людини тісно пов’язаний з її фізичним станом. У здорової людини зазвичай рівний настрій і дрібні і навіть значні негаразди вона схильна сприймати з певною часткою оптимізму. Подібний результат дає лікування пилком берези, який здатен відновлювати рівновагу між функціями людського організму. Унаслідок цього через якийсь тиждень вживання пилку настрій людини поліпшується, що благотворно позначається і на її характері. Зникає знервованість, дратівливість. Людина виявляє більше чуйності та розуміння вчинків людей, що оточують, стає привітнішою.
Застосування пилку берези дає відчуття повноти життя, задоволеності, з’являється оптимізм, відновлюються фізичні сили. Мозок начебто омолоджується і здатен витримати таке навантаження, яке було б неможливе для нього навіть за великої кількості випитої кави. Та мова йде зовсім не про допінг. Дію пилку берези не можна порівняти зі збудливим ефектом алкоголю чи кави, які залишають людину в пригніченому стані після швидкоплинного спалаху активності. Пилок діє повільніше, але більш ефективно, стійко й надійно.
Пилок берези здатний вилікувати тяжку анемію — основу багатьох важких розладів в організмі дітей і дорослих. Швидке і значне підвищення вмісту гемоглобіну в організмі за його застосування дає змогу успішно лікувати ослаблених дітей, що страждають від недокрів’я. Пилок берези можна рекомендувати всім розумово відсталим, рахітичним або які затримуються в розвитку дітям. Також він корисний для чоловіків, які хворіють на простатит.
Березовий пилок є не тільки лікувальним засобом, а й незамінним для здоров’я продуктом харчування.
Чудову цілющу суміш можна отримати, коли додати до пилку натуральний мед: утворюється першокласний зміцнювальний засіб із надзвичайно багатим складом і прекрасною засвоюваністю.
Пилок збирають у кінці квітня — на початку травня в сонячну суху погоду, вранці. На квітучі гілки із сережками надягають целофанові пакети і стукають по них палицею. Зібраний пилок просівають через сито і сушать, розстеляючи тонким шаром на папері. Ще один спосіб збирання пилку: сережки обривають, складаючи в банку, а потім кладуть їх у сито й струшують, просіваючи пилок.

ЛІКУВАННЯ БЕРЕЗОВИМ ПИЛКОМ

Проводьте щорічно один або кілька курсів лікування березовим пилком — і чудове самопочуття та гарний настрій вам буде забезпечено.
Ліпше приймати пилок натщесерце або незадовго до їди.
Звичайна норма — близько 20—30 г (2 ст. л.) на день. Для дітей віком понад 3 роки скоротіть цю дозу втричі. Лікувальний курс розрахований на місяць. Повторювати його потрібно кілька разів на рік, особливо на початку кожного сезону. А іноді варто проводити лікування цілорічно, час від часу роблячи перерву на тиждень.
Після кількох днів прийому пилку берези за нормою, вказаною вище, в усіх, за рідкісним винятком, поліпшується апетит.
У разі запорів, фізичного виснаження та інфекційних захворювань пилок ліпше приймати натще по 20—30 г на день протягом місяця.
У разі аденоми простати, простатиту, чоловічої безплідності приймають пилок по 1 ч. л. на день, можна в суміші з медом у співвідношенні 1:1.
Пилок берези винятково корисний онкохворим, сприяє нормалізації функцій організму. Добова доза прийому пилку 2—3 г, вживати по 1 г тричі на день. Курс лікування 1,5—2 місяці, перерва 2 тижні.
Цілюща маска для шкіри: 1 ч. л. пилку берези змішати з 1 ч. л. меду і 1 ч. л. сметани і нанести на обличчя, руки, шию на 15—20 хвилин. Змити теплою водою. Маску робити один раз на тиждень. Замість сметани можна додавати соки полуниці, помідорів і т. ін. Маска винятково добре діє на шкіру, розгладжує зморшки.
1 столову ложку пилку берези розчинити в 1 склянці води і використовувати для ополіскування волосся.
Увага! Березовий пилок має і негативні властивості. У квітні-травні, під час цвітіння беріз, він глибоко проникає в дихальні шляхи і може спричинити важкі алергійні захворювання — поліноз. Тому дані вище рекомендації можна застосовувати лише тим, хто не має на нього алергії.

Підготувала Алла ГРІШИЛО.
Джерело: Здоров'я і довголіття







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини