реклама партнерів:
Головна » Народна медицина. Смачні ліки - суниці

Народна медицина. Смачні ліки - суниці


Коментарі: 0 Медицина

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Сезон суниць варто використати, аби запастися вітамінами, підняти гемоглобін, відновити печінку і почистити нирки від солі.
Свій день фітотерапевт Центру “Здоров’я” Заряна Загородна починає зі склянки суниць. Вона переконана, що там, де щодня цілий сезон їдять суниці, лікарі не потрібні. Тому 3-4 тижні, поки буде ця ягода, варто повністю використати для оздоровлення, аби запастися вітамінами, почистити печінку і нирки.
Склянка суниці вдень дає “з чубком” всіх мікроелементів, зміцнює стінки судин, знижує рівень холістерину, посилює імунітет.
Суниця виводить каміння. Ягоди суниці корисні тим, хто страждає на сечокам’яну хворобу, зауважує Зоряна Загородна.
Сік зі свіжих ягід є одним з ефективних способів виведення каменів у нирках, жовчному міхурі, перешкоджає утворенню нових.
— У моїй практиці був випадок, коли вдалося допомогти чоловікові, який мав пісок в сечоводах, — розповідає Зоряна Загородна. — Я спостерігала того пацієнта довший час і з впевненістю можу сказати, що інших ліків він не приймав. Весь сезон він їв по літровій банці суниць. І після цього нирки і сечоводи очистилися від піску.

Дітям піднімає гемоглобін.
Особливо корисна суниця для тих, хто страждає на анемію. У мене був випадок, коли звернулася мама, дівчинка якої мала низький рівень гемоглобіну, — пригадала пані Загородна. — Мама хотіла справитися з цією проблемою за допромогою природніх засобів і не перевантажувати дитину ліками. Фітотерапевт призначила давати дитині по 150 г лісових суниць щодня майже місяць. Мама давала дитині їх чи просто з цукром, чи з кефіром. Коли дитині повторно зробили аналіз крові. Гемоглобін був у нормі.
Суниця має набагато більше заліза, ніж чорниця, агрус, малина, апельсин, інжир, наголошує Зоряна Загородна. Завдяки цьому ягоди суниці стимулюють в організмі процес кровотворення і сприяють його нормалізації.

Суниця відновлює печінку.
Суниці незамінні при лікуванні печінки, зауважує лікар. Печінка це єдиний орган, який може відновитися за рахунок природніх мікроелементів і вітамінів, — зауважує фітотерапевт. — А оскільки суниці багаті солями заліза, калію, кальцію, кобальту, марганцю, фосфору. То завдяки ним стан печінки суттєво покращується. Лікар пригадала випадок, коли вона лікувала чоловіка після вірусного гепатиту, бо в нього були погані печінкові проби після хвороби. Вона порекомендувала тому чоловіку щодня з’їдати по півлітри суниць протягом цілого суничного сезону. — Я знаю, що іншого лікування, крім суниць, у того чоловіка не було, — пригадує пані Загородна, — через місяць аналізи були в нормі і проблем з печінкою не було. Також добре для печінки попити чай з листя суниць.

Суниця не менше алергічна, ніж полуниця. Суниця загалом підходить для всіх, а особливо корисна дітям. Та зважаючи на можливість виникнення алергії, зазначає фітотерапевт, її не рекомендують давати дітям, яким ще немає трьох років. Вважається, що алергія виникає лише після того, коли з'їсти багато ягід, — каже Зоряна Загородна. — Та зважаючи на підвищену алергізацію дітей зараз є люди, яким достатньо і однієї ягідки, щоб спровокувати висипку чи алергічний риніт, чи напади задухи. Тобто якщо людина має алергію на суницю. То ніяким засобами не потрібно її пригнічувати заради вітамінів чи лікувальної дії для печінки чи нирок. В такому випадку від суниць варто відмовитися і допомагати собі іншими ліками, чи принаймні перейти лише на чай з листя суниць, — зауважила фітотерапевт. До речі, щоб отримати користь від чаю, варто знати деякі секрети, зауважила фітотерапевт. Якщо ви заготовляєте листя до цвітіння суниці, то такий чай можна пити для оздоровлення щодня, а якщо листя ви заготовлювали під час цвітіння чи коли вже є плоди, то такий чай можна пити курсами по 3-4 тижні, бо воно містить багато дубильних речовин, а це вже ліки, — пояснила Зоряна Загородна. Єдина засторога на рахунок чаю, як каже Зоряна Загородна, його не можна вживати тим, хто має підвищену кислотність.

Джерело: http://20minut.ua/






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:34
30-Квіт-2024
ССО уразили два російських ЗРК «Бук» на Сумському напрямку
Оператори одного з підрозділів ССО під час розвідувальних дій на Сумському напрямку в
20:13
30-Квіт-2024
Херсонщина. Російські окупанти без успіху намагаються штурмувати звільнений острів Нестрига
Російські окупанти без успіху штурмують острів Нестрига в Херсонській області, який р
20:01
29-Квіт-2024
Чотири батальйони «кадировців» прибули до кордону з Сумщиною
29 квітня командир 3 роти 8 добровольчого формування територіальної громади Володимир
20:18
28-Квіт-2024
Ситуація на російсько-українському фронті загострилась
Ситуація на фронті загострилась. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорв
21:41
27-Квіт-2024
Найганебніша сторінка в історії ВР України
Ці кадри обійдуть всі світові медіа. 27 квітня 2010. Ратифікація Харківських угод. Ми
00:31
27-Квіт-2024
10 найпопулярніших застосунків для смартфонів у цьому році

Глобалізація інтернет-середовища призвела до того, що окремі застосунки мають стаб

21:02
26-Квіт-2024
Резонансне ДТП у Броварах: правоохоронці затримали Майбоженка
Затримано посадовця РДА Київщини, який скоїв ДТП з чотирма постраждалими

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
Усі новини