реклама партнерів:
Головна » Народний Рух України повернувся до Верховної Ради

Народний Рух України повернувся до Верховної Ради


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Народний Рух України ініціював об’єднання національно-демократичних сил України, щоб спільними зусиллями захищати національні інтереси. Про це заявив голова партії «Народний Рух України» Василь Куйбіда на спільному брифінгу з народними депутатами Віктором Кривенком і Павлом Кишкарем, які підтримали ініціативу та вступили до Народного Руху України.

«Сьогодні в політиці домінують політичні сили приватно-олігархічного характеру, які не вирішують публічні проблеми системно і в інтересах української нації, не проводять конче необхідні Україні реформи, а, якщо і проводять, то так, щоб нічого кардинально не змінилося. Тому українці, як засвідчують соціологічні дослідження, у пошуках державницької сили народного характеру, яка мала б прийти до влади. Такою силою є Народний Рух України. Об’єднавшись довкола Руху, українці 25 років тому відновили свою державність», – заявив В. Куйбіда.

Голова партії «Народний Рух України» наголосив: «Після цього ми ще двічі виходили на Майдан, щоб завершити процес, розпочатий у 1991 році, – утвердження національної, демократичної, правової, соціальної держави. В умовах війни з Росією ми не маємо права жити у своїх окремих комірках і міряти свої кроки тільки вузькопартійними інтересами. Потрібна консолідація національно-демократичних сил, якщо ми хочемо мати демократичну державу. Народний Рух України закликає усіх об’єднатися на базі національних інтересів, ми заявляємо про готовність брати на себе відповідальність за долю України».

Народний депутат Віктор Кривенко розповів, чому він прийняв рішення вперше у житті вступити в партію: «У 1997-1998 роках я був активістом Молодіжного Руху в рідному Дніпродзержинську. Мій батько навіть балотувався від Народного Руху до міської ради Дніпродзержинська. Тому у нас сімейна справа – захищати національні інтереси. Це справді моя перша партія, куди я написав заяву. Дякую політраді партії, що одноголосно підтримала наш вступ до організації. Рух від сьогодні знову стає парламентською силою. Він буде модернізований, буде відстоювати нову економічну політику, створення робочих місць. І це все буде гармонійно втілюватися у життя. Я закликаю молодих, активних, небайдужих людей, підприємців долучатися до Народного Руху України. Інші громадські об’єднання закликаємо підписувати з нами угоди про партнерство. Ми будемо відстоювати ваші інтереси у політичний спосіб. Нам вже вдалося вийти з урядової кризи, не допустити дестабілізації ситуації, і на сьогодні у нас є рік для роботи».

На думку народного депутата Павла Кишкаря, українська нація здобула політичну незалежність завдяки багатовіковій боротьбі патріотів і тепер має здобути економічну незалежність: «Для мене надважливо, щоб люди дослухалися до тих ідей, які просякнуті історичною вагою, які скріплені кров’ю патріотів, які відали своє життя за незалежність. І водночас, щоб ті досягнення, які має людство у третьому тисячолітті, використовувалися в роботі партійної організації, були донесені у медійному спілкуванні, інтерактивному спілкуванні, у роботі політичних структур, комісій, інших робочих органів. Сьогодні друге випробування для держави. Маю надію, що історичні традиції державотворчості української нації будуть розвинені завдяки спільним зусиллям об’єднаних демократичних сил. Тож парламентська трибуна, яку матиме відсьогодні Народний Рух України, є оптимальним початком великого шляху боротьби за волю і добробут української нації».

Прес-служба НРУ







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

00:31
27-Квіт-2024
10 найпопулярніших застосунків для смартфонів у цьому році

Глобалізація інтернет-середовища призвела до того, що окремі застосунки мають стаб

21:02
26-Квіт-2024
Резонансне ДТП у Броварах: правоохоронці затримали Майбоженка
Затримано посадовця РДА Київщини, який скоїв ДТП з чотирма постраждалими

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
Усі новини