реклама партнерів:
Головна » Не допустимо дезінтеграції України, збережемо мир і спокій на Закарпатті

Не допустимо дезінтеграції України, збережемо мир і спокій на Закарпатті


Коментарі: 0 СОЦІУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
(Спільна заява Закарпатської обласної організації Народного Руху України, Закарпатського обласного об’єднання ВУТ «Просвіта» ім. Т. Шевченка, Рухівського братства Закарпаття та Закарпатської греко-католицької спілки ім. владики Івана Маргітича)

5 березня поточного року на першому засіданні третьої сесії Закарпатської ради було ухвалено «Звернення» до керівництва держави «Щодо внесення змін до Конституції України та законів України з метою надання широких адміністративних і фінансових повноважень органам місцевого самоврядування».
У Зверненні закарпатські депутати вимагають визнати Закарпаття «спеціальною самоврядною адміністративною територією». Аргументують вони тим, що «Невиконаними залишилися вимоги результатів загальнообласного референдуму 1 грудня 1991 р., чим проігноровано волю 546 450 виборців Закарпатської області, або 78,6%, які віддали свої голоси «за» проголошення Закарпатської області України спеціальною самоврядною територією, як суб’єкта в складі незалежної України».
Вказується також, що: «Закарпатська обласна рада 24 січня 1992 р. своїм рішенням затвердила і прийняла звернення до Верховної Ради України «Про внесення змін і доповнень до Конституції України», у якому в порядку законодавчої ініціативи звернулась до Верховної Ради України щодо внесення змін та доповнень до Конституції України. Зокрема, ч. 1 ст. 77 пропонувалося доповнити словами: «В Україні є спеціальна самоврядна адміністративна територія Закарпаття».
Автором звернення є депутат від Опоблоку, член «більшості», колишній голова облдержадміністрації часів режиму Януковича О. Ледида.
Зазначене безумовно можна характеризувати, як чергову спробу сепаратистів – україноненависників та агентури іноземних спецслужб здійснити дезінтеграцію Української держави.
Адже, як доведено дослідниками, сепаратистський рух на Закарпатті був започаткований, організований наприкінці 80-х – на початку 90-х років ХХ ст. за вказівкою ЦК КПРС та КДБ для боротьби із українським національно-визвольним рухом. Особливу активність сепаратисти проявили восени 1991 р. на сесії обласної ради. Добиваючись автономії, а то і незалежності для Закарпаття (Підкарпатської Русі), депутати тодішньої облради, де переважну більшість складала недавня комуністична номенклатура, ухвалили рішення про проведення, з цією метою, 1 грудня 1991 р. обласного референдуму.
За подібним сценарієм агентура КДБ вимагала автономії для Криму, Новоросії, Донецько-Криворізької республіки тощо. Метою всіх цих скоординованих КДБ дій була дезінтеграція щойно проголошеної Української держави. Домогтися свого сепаратистам тоді вдалося лише у Криму, який було оголошено «автономною республікою». Чим це врешті-решт закінчилося ми чудово знаємо.
Два роки тому антидержавниками та агентурою ФСБ Росії було реанімовано ідею «Новоросії» та ін. «народних республік». Що ми у результаті маємо – теж є загальновідомим.
І ось нині, за всіма ознаками агентурою ФСБ Росії, яка є спадкоємницею КДБ СРСР, маємо відверту спробу здійснити атаку на Соборність України у найзахіднішій області. Характерним є те, що у «Зверненні» міститься відверте апелювання до «вимог обласного референдуму 1991 р.».
Зазначені антидержавні дії здійснені «коаліційною більшістю» обласної ради, яка є «ширкою» колишніх регіоналів (фракції «Відродження», «Опоблок») із БПП, «Батьківщиною» та депутатами-угорцями.
Враховуючи небезпеку для Української держави, не бажаючи повторення на Закарпатті жахіть, які нині мають місце на Донбасі, вимагаємо:
1. Від керівництва держави та правоохоронних структур – негайно необхідним та відповідним до Конституції і законодавства України чином прореагувати на дії антидержавників у Закарпатській обласній раді. Вважаємо, що є всі підстави для порушення кримінальної справи за ознаками «державної зради». Стосується це і керівництва облдержадміністрації, позаяк голова ОДА Г. Москаль є очільником Фракції БПП, ініціатором та «протискувачем» створення «ширки»;
2. Патріотично налаштованим депутатам обласної ради – негайно відмежуватися від антидержавного звернення, вийти із антидержавної «більшості». Ширка повинна бути ліквідована, винні притягнуті до відповідальності. У іншому разі, Закарпатська рада повинна бути розпущена, проведені її дострокові перевибори.
3. Патріотичні, майданівські сили Закарпаття докладуть усіх зусиль для недопущення перетворення області, в інтересах Путіна, на ще один «донбас». Закликаємо до цього все населення області. Ніяких «автономій» та «самоврядних територій» нам не потрібно.
4. Запрошуємо політичні партії, громадські організації, інші об’єднання громадян, всіх людей доброї волі приєднатися до цього звернення, до консолідації зусиль на захист Української держави, збереження миру і спокою на Закарпатті.

За дорученням ініціаторів:
Володимир Піпаш




QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини