реклама партнерів:
Головна » Нові керівники обласних державних адміністрацій. Хто вони?

Нові керівники обласних державних адміністрацій. Хто вони?


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Після обіду в неділю на сайті в.о. президента почалися з’являтися укази про звільнення голів обласних державних адміністрацій та призначення замість них нових керівників ОДА.
Призначення відбувалися в алфавітному порядку. Нова влада замінила 19 очільників областей. Запоріжжя, Луганщина, Одещина, Черкащина, Чернігівщина та Буковина, очевидно, ще чекають своїх нових керівників.

Захід
Головою Волинської ОДА став 53-річний Григорій Пустовіт. Він народився у Дубні, що на Рівненщині, закінчив Ленінградське вище загальновійськове командне училище.
З 1981 по 2004 рік – служив у Збройних силах. Після звільнення у відставку очолив Луцьку міську організацію союзу офіцерів України, а згодом – міську організацію партії "Батьківщина". Після місцевих виборів 2010 року став секретарем Луцької міської ради. З травня минулого року є головою обласної організації "Батьківщини".
Новим закарпатським губернатором став 31-річний Валерій Лунченко. Народився він в Хусті, закінчив Дрогобицький педуніверситет, Угорський національний інститут та Харківський національний автодорожній університет.
З грудня 2009 року очолював Хустську міську організацію "Фронту змін", згодом – був обраний до Закарпатської облради, а після останніх парламентських виборів потрапив до Верховної Ради з 61-го місця списку "Батьківщини".
Губернатором Прикарпаття став Андрій Троценко. Він народився у 1975 році, є депутат обласної ради від фракції "Батьківщина". Очолює в ній постійну комісію з питань екології, раціонального природокористування та розвитку туризму.
Головою Львівської ОДА стала депутат парламенту від партії "Свобода", голова парламентського комітету з питань екології Ірина Сех. Їй 43 роки, вона народилася на Львівщині, закінчила Тернопільський педінститут та юрфак Львівського університету.
Керівником Рівненської ОДА призначено 36-річного Сергія Рибачка. Він є викладачем Острозької академії та заступником голови Рівненської обласної організації партії "Свобода" та депутатом Острозької міськради від цієї ж політичної сили.
Головою Тернопільської ОДА призначено 36-річного депутата парламенту від "Свободи", місцевого уродженця та керівника місцевої парторганізації Олега Сиротюка. Він закінчив Тернопільську академію народного господарства, у парламенті був заступником голови комітету з питань державного будівництва і місцевого самоврядування.

Центр
Керівником Київщини став Володимир Шандра, який двічі входив до Кабінету Міністрів
Головою Вінницької ОДА став Анатолій Олійник. Він народився у 1959 році на Вінниччині, закінчив Одеський державний університет імені Мечникова.
Під час президентства Віктора Ющенка очолював Томашпільську районну держадміністрацію, що на Вінниччині. Після місцевих виборів 2010 року очолив тамтешню районну раду.
Головою Житомирської ОДА став 38-річний місцевий уродженець Сидір Кізін. Він навчався на юридичному факультеті Львівського держуніверситету. Протягом останніх десяти років займається адвокатською діяльністю. Очолює обласну організацію партії "Свобода".
У січні цього року його та депутата від "Свободи" Андрія Іллєнка було побито у центрі Києва – обоє назвали цей інцидент провокацією влади, а міліція тоді не виключила, що їх побили їхні ж однопартійці.
Новим губернатором Київщини став 51-річний Володимир Шандра. Він закінчив Московський інженерно-фізичний інститут та Національну академію управління.
До політики прийшов, очоливши у 2004 році Хмельницький штаб кандидата в президенти Віктора Ющенка. Був міністром промислової політики у першому уряді Юлії Тимошенко та міністром з надзвичайних ситуацій у її другому Кабміні.
Новим головою Кіровоградської ОДА став 50-річний Олександр Петік. На початку 2000-х очолював комісію Київради з питань самоврядування та інформаційної політики, а також Головне управління з питань внутрішньої політики КМДА.
Полтавським губернатором став 56-річний Віктор Богайчук. Він є депутатом Кременчуцької міської ради від партії "Свобода", очолює наглядову раду ТОВ "АВМ АМПЕР", котре виробляє електротехнічне обладнання.
Керівником Сумської ОДА став 40-річний Володимир Шульга. Він закінчив Сумський державний педінститут, з 1997 по 2009 року був головний редактором обласного тижневика "Прес-інформ", потім – керує еколого-правовим центром "ЕкоПраво-Суми".
На минулих парламентських виборах, балотуючись від "Батьківщини", переміг у мажоритарному окрузі в обласному центрі. У нинішній Раді очолює підкомітет з авіаційного транспорту профільного комітету.

Південь і Схід
Головою Дніпропетровської ОДА став 51-річний Ігор Коломойський. Співвласник групи "Приват" є одним з найбагатших людей України. Ще напередодні оглядачі прогнозували, що призначення губернаторами великих бізнесменів, котрі мають авторитет та відповідні ресурси, здатне стати стримуючим чинником для можливих сепаратистських рухів у південних та східних регіонах країни.
Не виключено, що під цим самим кутом зору потрібно розглядати призначення на посаду керівника Донецької ОДА голови ради директорів корпорації "Індустріальний Союз Донбасу" Сергія Тарути.
Український Forbes оцінює статки пана Коломойського у 2,4 млрд доларів, Сергія Тарути – у 597 млн доларів.
Губернатором Луганщини призначено Михайла Болотських, який народився у 1960 році в Білгородській області Росії. Він закінчив Харківське гвардійське вище танкове училище. У середині 90-х брав участь у миротворчій місії в колишній Югославії.
З 2005 року працює в структурі міністерства надзвичайних ситуацій, був заступником і першим заступником міністра. З грудня 2012 року очолює Державну службу з надзвичайних ситуацій.
Губернатором Миколаївщини став 56-річний Микола Романчук. Він народився на Миколаївщині, закінчив Миколаївський кораблебудівний інститут.
З 1996 року очолює Миколаївський суднобудівний завод (нині – ВАТ "Дамен Шип’ярдс Океан"). У 2007 році отримав звання Героя України. У ході останніх парламентських виборів входив до виборчого списку партії "Батьківщина", однак його 153-тя позиція у виборчому списку не дала йому змоги потрапити до парламенту.
Головою Харківської ОДА став 43-річний Ігор Балута. Він закінчив Харківський медінститут і Харківський регіональний інститут Національної академії держуправління. Місцеві ЗМІ називають його соратником Арсена Аваковаа: в часи, коли нинішній глава МВС керував Харківщиною, пан Балута очолював головне управління праці і соцполітики ОДА. На останніх місцевих виборах його було обрано до обласної ради від "Батьківщини".
Губернатором Херсонщини став 53-річний Юрій Одарченко. Він закінчив Херсонський сільськогосподарський інститут. З 2005 року очолював Херсонську обласну організацію партії "Батьківщина", з 2011-го – столичну організацію цієї політичної сили. Є депутатом парламенту від "Батьківщини" з 2006 року.

Джерело: ВВС Україна






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:02
26-Квіт-2024
Резонансне ДТП у Броварах: правоохоронці затримали Майбоженка
Затримано посадовця РДА Київщини, який скоїв ДТП з чотирма постраждалими

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

Усі новини