реклама партнерів:
Головна » Новий кабінет міністрів може бути призначений найближчим часом, вважає Сергій Арбузов

Новий кабінет міністрів може бути призначений найближчим часом, вважає Сергій Арбузов


Коментарі: 0 СОЦІУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Новий кабінет міністрів в Україні може бути призначений найближчим часом, вважає виконуючий обов'язки прем'єр-міністра країни Сергій Арбузов.
"Я думаю, рішення про формування уряду буде прийнято набагато швидше", - заявив Арбузов в інтерв'ю телеканалу "Інтер", яке транслювалося в суботу ввечері. На його думку, такий крок був би правильним, оскільки він вселив б "впевненість у громадян та інвесторів". "А ми потребуємо інвестицій", - зауважив чиновник.
Повідомляє УНІАН
28 січня Віктор Янукович прийняв відставку прем'єра Миколи Азарова та кабінету міністрів.
За чинним законодавством призначення Прем'єр-міністра України здійснюється Президентом України за згодою більше ніж половини від конституційного складу Верховної Ради України; письмове подання про надання згоди на призначення на посаду Прем'єр-міністра України вноситься Президентом України до Верховної Ради України після прийняття рішення про відставку Кабінету Міністрів України, припинення повноважень Прем'єр-міністра України; Верховна Рада України розглядає подання Президента України не пізніше ніж у п'ятиденний строк з дня внесення такого подання до парламенту (пункт 12 частини першої статті 85, пункт 9 частини першої статті 106, частина друга статті 114 Конституції України, стаття 8 Закону України «Про Кабінет Міністрів України», стаття 205 Регламенту Верховної Ради України, затвердженого Законом України «Про Регламент Верховної Ради України»).
Торкаючись своїх планів, Арбузов підкреслив, що буде працювати в уряді "стільки, скільки необхідно і буде вигідно Україні".
Незважаючи на складну політичну ситуацію на Україні, уряд країни "навчився працювати в цих умовах", також зазначив Арбузов. "Всі обласні адміністрації працюють якщо не в звичайному режимі, то вже пристосувалися. Ми навчилися виплачувати зарплати і пенсії і в цих умовах, хоча дуже складно. У питаннях казначейства ми теж навчилися використовувати резервні сервери. Ми могли б це робити і простіше, і швидше, і ефективніше, а ситуація сьогодні закликає нас бути більш мобільними, гнучкими", - пояснив чиновник.
Арбузов запевнив, що "економічні показники не припускають ніякої дестабілізації валюти" в Україні. "Економічних підстав для дестабілізації немає. Як я дивлюся, Національному банку вдається справлятися вдало з цією ситуацією", - зазначив він.
На його думку, для покращення ситуації необхідно в стислі терміни прийняти рішення про формування нового уряду.

Президент США Барак Обама сподівається, що в Україні буде сформовано більш легітимний уряд, а влада зрозуміє, що люди прагнуть брати участь у визначенні власної долі.
Про це Обама заявив у рамках Інтернет відео-конференції з американцями, повідомляє Голос Америки.
Відповідаючи на питання з приводу ситуації в Україні, Барак Обама зазначив, що США ведуть активний діалог з опозицією та урядом.
"Ми переконані, що По-перше, правила, які обмежують протести та свободу слова, зрештою, є контр-продуктивними і ми виступаємо проти цього", - зазначив Обама.
Президент США Барак Обама сподівається, що в Україні буде сформовано більш легітимний уряд, а влада зрозуміє, що люди прагнуть брати участь у визначенні власної долі
Про це Обама заявив у рамках Інтернет відео-конференції з американцями, повідомляє Голос Америки.
Відповідаючи на питання з приводу ситуації в Україні, Барак Обама зазначив, що США ведуть активний діалог з опозицією та урядом.
"Ми переконані, що По-перше, правила, які обмежують протести та свободу слова, зрештою, є контр-продуктивними і ми виступаємо проти цього", - зазначив Обама.
"По-друге. Має бути шлях реструктуризувати уряд України у спосіб, який дозволить опозиції та людям на вулицях брати участь у підготовці до демократичного процесу, який створить більш легітимний та єдиний уряд. Це буде не просто, але ми намагаємось допомагати у переговорах на шляху до цієї мети".
"Третє. У довготерміновій перспективі, частина того, що відбувається є проявом того, що українці очевидно дивляться на Європу та Захід, як партнерів у переході до більш вільної економіки, на основі вільного ринку. Очевидно, вони мають сильні історичні зв'язки з Росією та значні комерційні стосунки з Росією, і ними не треба жертвувати".
"Я думаю, що чого українці не хочуть - і ми бачимо підтвердження цьому на вулицях - так це, щоб за зачиненими дверима було поставлено хрест на їх прагненні до більш вільного суспільства інтегрованого до Європи. Ми вже бачили подібне у світі. Державам тепер важко діяти за старими правилами, які не враховують реальні надії та сподівання звичайних людей"
"Коли є Інтернет, смартфони, Google та технології та інформація, люди хочуть брати участь у визначенні власної долі. Тепер не можна обмежувати інформацію так як раніше. Сподіваюсь, що влада України визнає це і все вирішиться мирно. Я завжди стурбований випадками застосування сили і, як я вже казав, ми щодня спілкуємось з урядом України, щоб досягти позитивного вирішення", - зазначив президент США.






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
22:05
15-Квіт-2024
Сучасне стильне жіноче взуття: білі шкіряні кеди і кросівки

Жіноче взуття відіграє важливу роль у формуванні образу кожної модниці. У ній поєд

19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
Усі новини