реклама партнерів:
Головна » Панахида в Чернігові за загиблими героями в боях за незалежність України в лютому 2020-го

Панахида в Чернігові за загиблими героями в боях за незалежність України в лютому 2020-го


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
5 березня в козацькому кафедральному соборі святої великомучениці Катерини Православної церкви України в Чернігові проведено панахиду за усіма воїнами, що загинули в боях за незалежність України в лютому 2020 року.
У церкві зібралися представники ветеранських організацій учасників російсько-української війни, громадськості, серед них і члени ГО «Єдина родина Чернігівщини», що об’єднує батьків загиблих Героїв, добровольці і волонтери, працівники центральних органів виконавчої влади.
Так в обласному центрі, як і в усій країні, почалося ЩОМІСЯЧНЕ вшанування пам’яті захисників України, що загинули в минулому місяці в російсько-українській війні.
Тетяна МИРГОРОДСЬКА, розпорядник заходу, відома волонтерка і журналістка, розповіла учасникам про героїв, які загинули у лютому 2020-му:
1. Клавдія СИТНИК (Король), медик із 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр», 33 роки. Уродженка Харківщини, село Зачепилівка. Загинула 1 лютого біля Новотошківського внаслідок осколкових та кульового поранення. Клавдія якраз доставляла на позиції медикаменти і потрапила під обстріл. Залишилась донька, яку вона виховувала сама.
2. Максим ХІТАЙЛОВ, 72-а окрема механізована бригада імені Чорних запорожців, 22 роки. Уродженець Полтавщини, село Вирішальне. Максим загинув 18 лютого в бою за спостережний пункт «Баня» в районі Золотого внаслідок снайперського обстрілу. Цей бій став один із найзапекліших за останні роки, з масштабним використанням артилерії та диверсійно-розвідувальної групи противника. Максим загинув унаслідок снайперського пострілу, коли прикривав відхід своїх побратимів. Його тіло опинилось у російських бойовиків і було передане бригаді 20 лютого.
3. Дмитро ГРИНЬ, 58-а окрема мотопіхотна бригада імені гетьмана Івана Виговського, 27 років. Уродженець Сумщини, місто Шостка. Загинув 26 лютого унаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої біля Майорська, в районі Горлівки. Дмитро отримав множинні осколкові поранення і помер уже в лікарні. Похований на кладовищі Шостки поряд зі своїми другом Антоном Хобою, «кіборгом», що загинув 26 січня.
4. Володимир ФЕДЧЕНКО, 93-я окрема механізована бригада «Холодний Яр», 46 років. Уродженець Луганщини, село Нещеретове. Досвідчений воїн загинув 27 лютого від снайперського обстрілу на позиції біля Новотошківського, Попаснянський район. У нього залишилися дружина і четверо дітей: доросла донька й троє синів, двоє з яких ще вчаться у школі, а третій – студент. Похований на рідній Луганщині.
ЄВСТРАТІЙ, архієрей Православної церкви України, архієпископ Чернігівський і Ніжинський, речник Священного Синоду, відправив поминальну панахиду за Клавдію, Максима, Дмитра, Володимира та всіх воїнів, які загинули в боях за незалежність України в російсько-українській війні.
Сергій БУТКО, представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області, подякував архієпископу ЄВСТРАТІЮ за молитву за упокій воїнів, полеглих за Україну, і наголосив: «Щомісячна панахида є також і нагадуванням, що наші з вами спокій і безпека, наша свобода минулого місяця оплачені кров’ю і життям Захисників України! Пам’ятаємо! Низько вклоняємося і загиблим, і живим фронтовикам — нашим оборонцям!»

Організатори заходу: Український інститут національної пам'яті, Міністерство у справах ветеранів України, синодальний відділ військового духовенства ПЦУ, Чернігівська єпархія ПЦУ за сприяння Чернігівської облдержадміністрації.

Сергій ГОРОБЕЦЬ, Український інститут національної пам'яті







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

00:31
27-Квіт-2024
10 найпопулярніших застосунків для смартфонів у цьому році

Глобалізація інтернет-середовища призвела до того, що окремі застосунки мають стаб

21:02
26-Квіт-2024
Резонансне ДТП у Броварах: правоохоронці затримали Майбоженка
Затримано посадовця РДА Київщини, який скоїв ДТП з чотирма постраждалими

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
Усі новини