реклама партнерів:
Головна » Партія регіонів створить більшість в Житомирській обласній раді

Партія регіонів створить більшість в Житомирській обласній раді


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Партія регіонів створить більшість в Житомирській обласній раді, проте вигляд депутатських фракцій не буде дзеркальним відображенням ситуації у Верховній Раді, вважає депутат облради від партії "Батьківщина" Віктор Тітов.
На його думку, конфігурація альянсів залежатиме від особистих відносин лідерів партійних організацій і від вказівок лідерів партій місцевим організаціям. При цьому він відзначив, що фракція "Батьківщини" знаходитиметься в жорсткій опозиції і що у обласної організації партії є сумніви в такій серйозній перемозі Партії регіонів на виборах 31 жовтня в Житомирську обласну раду, повідомляє "Інтерфакс-Україна".
Рішенням Житомирської обласної територіальної виборчої комісії від 5 листопада вибори в області визнані такими, що відбулися. Заступник голови облвиборчкому Валерій Чудовський повідомив на засіданні, що в результаті голосування за партійними списками Партія регіонів отримує 16 депутатських мандатів або 28,37% місць в облраді, "Батьківщина" - 15 мандатів або 26,8%, "Фронт змін" - 7 місць або 12,5%. КПУ і Всеукраїнська Чорнобильська народна партія (лідер Віктор Развадовський) отримали по 5 мандатів в облраді або по 8,9% місць, а партія "Сильна Україна" отримала 3 місця в облраді або 5,35% місць від числа місць для депутатів, що пройшли в раду за партійними списками.
Що стосується підсумків голосування по виборах в Житомирську обласну раду з мажоритарних округів, то місця в раді, за даними облвиборчкому, розподілилися таким чином: депутати від Партія регіонів отримали 27 мандатів, від Народної партії - 13, від "Батьківщини" - 7, від КПУ і "Сильної України" - по 2 мандати.
Таким чином, Партія Регіонів займе 43 місця в облраді (включаючи як депутатів-мажоритарщиків, так і депутатів, що увійшли до обласної ради за партійними списками) або 38,4%, ВО "Батьківщина" - 22 місця або 19,6%, Народна партія - 18 місць або 16%, "Фронт змін" і КПУ отримають по 7 мандатів (по 6,25% кожна),"Сильна Україна" і Всеукраїнська Чорнобильська народна партія - отримали по 5 мандатів кожна (по 4,46%). СПУ, Всеукраїнська партія духовності і патріотизму, "Українська платформа" і "Наша Україна" отримали по 1 депутатському мандату (0,9%).
Всього в Житомирській обласній раді 112 депутатських місць. При цьому одне місце залишається вакантним, оскільки рішенням Житомирської обласної виборчої комісії від 5 листопада вибори на виборчому окрузі 9 (Володарськ-Волынский район) визнані такими, що не відбулися, у зв'язку з тим, що для однієї виборчої дільниці округу помилково були віддруковані бюлетені з прізвищами кандидатів-мажоритарщиків з іншого округу. Протягом 10 днів облвиборчком повинен призначити дату повторних виборів
На думку депутата Житомирської облради від Народної партії Володимира Яцкевича, більшість в облраді буде створена фракціями Партії регіонів, Народної партії і, можливо, КПУ і "Сильної України". Щодо перспектив створення об'єднаної опозиції в особі фракцій "Батківщини" і "Фронту змін", Яцкевич висловив сумніви. Крім того, він зазначив, що успіх Чорнобильської партії став для нього несподіванкою, і поки важко визначити місце цієї партії в Житомирській обласній раді.
Явка виборців на 22.00 31 жовтня склала, за даними Житомирського облвиборчкома, 504 138 виборців з 1 003 799 зареєстрованих, що складає 50,22%.

Місцеві вибори в Україні були проведені для того, щоб розділити посади серед соратників президента Віктора Януковича.
Як відомо, уряд США, керівництво Європейської народної партії і авторитетні британські ЗМІ вважають, що місцеві вибори в Україні були проведені для того, щоб розділити посади серед соратників президента Віктора Януковича.

Джерело: http://newsru.ua/







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини