реклама партнерів:
Головна » Партія регіонів влаштувала півнячі бої за перше місце у виборчих бюлетенях

Партія регіонів влаштувала півнячі бої за перше місце у виборчих бюлетенях


Коментарі: 1 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Регіональні осередки Партії регіонів отримали з центру вказівки будь-що забезпечити собі перший номер у виборчих бюлетенях. У цьому їм протизаконно допомагають голови територіальних виборчих комісій.
Відповідно до законодавства, перше місце у виборчому бюлетені дістає та партійна організація, яка першою подає списки кандидатів до виборчої комісії, повідомляє прес-служба БЮТ.
Утім, перші два дні реєстрації довели, що черговість на свій розсуд визначають голови ТВК, а у провладних партій документи приймають в обхід живої черги.
Так, у Дніпропетровську міська організація "Батьківщини" першою прибула під двері ТВК. Представники політичних партій склали список черговості. Партія регіонів опинилася 5-ю, і її представник скріпив складений список своїм підписом. Утім, пізніше того ж таки дня голова міської ТВК надав невідомо ким складений новий список, в якому "Батьківщина" виявилася вже третьою. Реєструвати документи ТВК почала лише наступного дня. Попри те, що представники "Батьківщини" провели ніч під дверима комісії, на ранок виявилося, що ТВК вже опрацювала списки Партії регіонів, Народної партії та КПУ. Тобто, документи від партій провладної коаліції прийняли з чорного входу.
"Регіонали" у Житомирі ледь не влаштували бійку, коли дізналися, що першими чергу на реєстрацію зайняли представники "Батьківщини". Група депутатів облради від Партії регіонів ультимативно вимагала від "бютівців" поступитися місцем у черзі, мотивуючи це тим, що "першою має бути партія влади". Коли партійці відмовилися це зробити, "регіонали" притиснули їх до стіни та погрожували фізичною розправою. Уникнути бійки вдалося лише завдяки втручанню міліції.
У Херсоні міська ТВК взагалі вирішила провести перереєстрацію виборчих списків. На той момент вже були прийняті списки від 20 партій, Партія регіонів отримала місце у другій п'ятірці. Натомість після незаконної перереєстрації "регіонали" посіли перше місце у бюлетені.
Перелік прикладів можна продовжувати далі. Очевидно одне: незаконно, практично без представників опозиції сформовані територіальні виборчі комісії не в змозі протистояти опору влади і забезпечити прозорі вибори.
Можна лише уявити, які сили кинуть "регіонали" на забезпечення "належного" результату, якщо заради лише номера в бюлетені вони влаштовують справжній "беспредел".
Партія "Батьківщина" вкотре закликає владу дослухатися до заяв, хоча б європейців, про неприпустимість антидемократії.

Балога: Місцева влада влаштувала півнячі бої за перше місце у виборчих бюлетенях

Місцева влада винайшла і вже застосувала на практиці виборче ноу-хау, яке не справить відчутного впливу на результат правлячої політичної сили на виборах 31 жовтня. Так лідер "Єдиного Центру" Віктор Балога прокоментував наполегливі намагання місцевих організацій Партії регіонів всіма способами домогтися реєстрації своїх виборчих списків першими з-поміж інших партій, що автоматично ставить ПР під номером 1 у виборчому бюлетені.
Політик зазначив, що у переважній більшості обласних центрів країни, містах і районах місцева влада зробила все можливе, щоб представники Партії регіонів першими потрапили з виборчими списками у виборчі комісії.
Для цього, як повідомляють регіональні організації "Єдиного Центру", вдалися до різноманітних хитрощів: "регіонали" потрапляли до ТВК в обхід черги, з "чорного ходу" і під прикриттям міліції, часто члени комісій відмовлялися приймати документи інших партій, крім ПР тощо.
"Це такий собі дуже кумедний прояв застосування адміністративного ресурсу. Синхронність дій місцевої влади по всій країні наводить на думку, що у такий спосіб виконувалася вказівка центрального штабу. Напевно, хтось із політтехнологів ПР чомусь вирішив, що перший номер у бюлетені приведе до першості за підсумками голосування. Дивна логіка, адже ніхто ще не довів прямої залежності між позицією у бюлетені і симпатіями виборців. І не варто думати, що український виборець настільки лінивий чи неписьменний, що не зможе прочитати решту бюлетеня".
Лідер "Єдиного Центру" також звернув увагу, як деякі політичні сили здійняли інформаційний галас навколо маніпуляцій з реєстрацією списків. На думку Балоги, заяви в стилі "нас обійшли на повороті" відображають не так турботу про проведення чесних виборів з рівними можливостями, як свідчать про слабкість і невпевненість у своїх силах.
"Змагатися треба не за місце в бюлетені, а за виборця. Конкурувати не ліктями в черзі біля ТВК, а продуманими і чіткими пропозиціями до громад. Позиція будь-якої партії стане сильною тільки тоді, коли вона зможе переконати людей у своїх ідеях, у чистоті намірів, чесності та професійності команди, яка йде у владу".

Як відомо, 11 вересня стартувала виборча кампанія з чергових місцевих виборів. І вже зараз можна почути від опозиції, що влада вдається до незаконних дій у період підготовки до них.
Відповідно до календарного плану, висування кандидатів відбувається з 27 вересня по 4 жовтня.
З 1 по 4 жовтня включно дозволяється висування партіями кандидатів у депутати місцевих рад і на посади сільського, селищного, міського голови в одномандатних мажоритарних округах, передають "Українські новини".
З 29 вересня по 6 жовтня включно в тервиборчкоми подаються документи для реєстрації кандидатів. Починається агітація для кандидатів наступного дня після реєстрації, а закінчується о 24.00 29 жовтня.
Раніше перший віце-прем'єр-міністр України Олександр Турчинов заявив, що чинна влада намагається будь-якими методами перешкодити партії "Батьківщина" на місцевих виборах.
"Технологія влади полягає не тільки в тому, що вони зробили під себе закон і, реально маючи опонентом Блок Юлії Тимошенко, заборонили блоку брати участь у виборах, сказавши, що блоки більше не мають права брати участь у виборах", - зазначив політик.

Джерело: http://newsru.ua





QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
20:23
21-Бер-2024
Триває обговорення про введення французьких військ в Україну
І так, що відбувається у Франції і про що йдуть розмови в європейських столицях.
Усі новини