реклама партнерів:
Головна » Петро Порошенко доручив розібратися в питанні закупівлі тепловізорів у компанії ATN

Петро Порошенко доручив розібратися в питанні закупівлі тепловізорів у компанії ATN


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Координатор групи "Крила Фенікса" і радник президента України Юрій Бірюков повідомив, що Петро Порошенко дав доручення розібратися в питанні закупівлі тепловізорів у компанії ATN і дати найближчим часом повний звіт.
Про це він написав у суботу, 27 грудня, на своїй сторінці у Facebook, пише zaxid.net
"Дано доручення повністю розібратися в питанні закупівлі тепловізорів в компанії ATN і дати найближчим часом повний звіт", - повідомив він.
Оскільки закупівля проводилася через державне оборонне замовлення (ДОЗ), вона була засекречена. Бірюков вважає, що розкриття інформації щодо закупівлі викличе скандал.
"Фішка в тому, що закупівля проведена через ДОЗ, а відповідно - засекречена. Тепер гриф для розслідування буде знято. Буде скандаль, ох чую скандаль-скандаль", - зазначив радник президента.

Нагадаємо, що Державна фірма «Укрінмаш» закупила військове обладнання в американської корпорації ATN Corporation, яка є лише посередником, що перепродує продукцію, вироблену в Одесі і Росії. Міжнародний напрямок в ATN Corporation очолює син Бориса Тимонькіна, оголошеного в розшук екс-заступника голови наглядової ради компанії СЕПЕК Сергія Курченка.
Про це йшлося у сюжеті Дмитра Гнапа для «Слідство.Інфо» (Громадське tv).
8 грудня «Укроборонпром» повідомив про те, що «Укрінмаш» підписав низку контрактів з ATN Corporation на постачання військового обладнання, зокрема, приладів нічного бачення та тепловізорів, для потреб СБУ, Нацгвардії та Міноборони. За даними «Слідства.Інфо», вказане обладнання насправді виробляє в Одесі на вул. Дальницькій ТОВ «ВП «Сфера». І незрозуміло, чи має ця продукція сертифікацію для військових потреб. Адже буквально торік керівник «Сфери» Анатолій Коровицький розповів місцевому виданню, що вони виробляють продукцію невійськового призначення. «Найбільш ходовим товаром є прилади нічного бачення «мейд ін Одеса». Особливо затребувані ці пристрої в Америці, де дуже популярне аматорське полювання», – заявив Коровицький.
Крім того, частину продукції, яку продає ATN Corporation, виробляють у Росії. Два роки тому керівник московської фірми «Сучасні Оптичні Технології» Олександр Путиловський на одному з російських інтернет-форумів заявив, що «ATN продає вироби, зроблені нашою компанією на їхнє замовлення».
На сайті ATN ціни на прилади: від 2 до 10 тисяч доларів за штуку. При цьому скільки їх закупила Україна і що пропонували натомість конкуренти – інформація засекречена.
Керівником ATN Corporation є Марк Вейн, друг Костянтина Тимонькіна. Раніше Марк Вейн мав інше ім’я – Марк Морговський (Вейн – це прізвище його дружини). У середині 2000-х років він вів бізнес в Україні. Зокрема, він став основним засновником вже згадуваного ТОВ «Сфера», основним засновником якого нині є британська компанія «Sfera Technologies Investments LLP».
Крім того, Морговський займався будівельним бізнесом: він заснував компанію «Марін-Білдер Девелопмент», яка зібрала з інвесторів гроші на будівництво елітного котеджного містечка в Овідіопольському районі Одеської області. Однак, «Слідство.Інфо» так і не знайшло слідів цього будівельного проекту, а інвестори не дочекалися повернення вкладених грошей. За словами інвесторів, йдеться про суму приблизно $2,5 млн.
Державна госпрозрахункова зовнішньоторговельна та інвестиційна фірма «Укрінмаш» входить до складу Державного концерну «Укроборонпром». Керівником «Укрінмашу», який уклав угоду з одеськими американцями, є Володимир Омелянчук.
«Чотири роки тому він працював заступником міністра оборони Михайла Єжеля, близького до екс-нардепа Іванющенка на прізвисько Юра Єнакієвський. Саме Омелянчук та Єжель організовували чисельні тендери на закупівлю харчів для солдатів за завищеними цінами, перемагали в яких фірми з орбіти Іванющенка», – нагадує журналіст.






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

00:31
27-Квіт-2024
10 найпопулярніших застосунків для смартфонів у цьому році

Глобалізація інтернет-середовища призвела до того, що окремі застосунки мають стаб

21:02
26-Квіт-2024
Резонансне ДТП у Броварах: правоохоронці затримали Майбоженка
Затримано посадовця РДА Київщини, який скоїв ДТП з чотирма постраждалими

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
Усі новини