реклама партнерів:
Головна » Підбили підсумки роботи Чернігівської обласної служби зайнятості за січень-вересень

Підбили підсумки роботи Чернігівської обласної служби зайнятості за січень-вересень


Коментарі: 0 СОЦІУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
В обласному центрі зайнятості відбулася нарада з директорами базових центрів зайнятості за підсумками роботи служби зайнятості за січень-вересень 2009 року.
З доповіддю виступила директор ОЦЗ Л.Падалка. Вона окреслила поточну ситуацію на ринку праці та проаналізувала роботу центрів зайнятості за дев’ять місяців 2009 року. Зокрема, вона зазначила, що ситуація на ринку праці об’єктивно є похідною від стану економіки, яка внаслідок кризи переживає зараз далеко не кращі часи.
За січень-вересень Чернігівщина втратила дві тисячі робочих місць: їх було створено 11,4 тис. одиниць, а ліквідовано 13,4. Обсяги вивільнення працівників за статтею 40 п. 1 КЗпП зросли у 2,2 раза проти аналогічного показника 2008 року і становили 3,1 тис. осіб. За угодою сторін або за власним бажанням звільнилося понад 16 тис. осіб.
Протягом 9 місяців у центрах зайнятості області зареєструвалося 23,7 тис. осіб - це на третину менше порівняно з відповідним періодом минулого року. З них 52,8% раніше займали місця робітників, питома вага жінок – 48,2%, молодь віком до 35 років становить 48%. Кожний п’ятий серед зареєстрованих – це особа без професії. Всього ж перебувало на обліку і отримувало комплекс соціальних послуг 55,6 тис. незайнятих жителів області. Станом на 1 жовтня налічувалось 19,3 тис. безробітних, з яких 80,4% одержували допомогу по безробіттю.
Директор детально зупинилася на ключових моментах роботи центрів зайнятості, досягнутих результатах, недоліках і завданнях, які необхідно вирішувати.
Характерною ознакою сучасного ринку праці є зниження попиту на робочу силу. За 9 місяців актуальними були 24 тис. вакансій, що майже у 2 рази менше, ніж торік. Станом на 1 жовтня на підприємствах та в організаціях області налічувалося 1,7 тис. вільних робочих місць, тоді як на цю дату торік – 4,5 тисяч. За таких умов на перший план виходить проблема укомплектування кожної вакансії, заявленої роботодавцем. Завданням центрів зайнятості має бути максимальне задоволення потреби роботодавців у кадрах, з іншого боку - сприяння працевлаштуванню наших клієнтів.
Результатом спільних зусиль стало працевлаштування 14,1 тис. незайнятих громадян, тобто кожного четвертого. Велика увага приділялася пошуку підходящої роботи для осіб з інвалідністю. При цьому виникають об’єктивні труднощі. І хоча в цьому році у пошуках роботи до обласної служби зайнятості звернулося в 1,4 раза інвалідів менше, ніж торік, більше ніж у два рази зменшилася і кількість вакансій для них. Зважаючи на це, для працевлаштування інвалідів слід використовувати всі наявні в базі даних вакансії.
Головним завданням при організації професійного навчання безробітних є працевлаштування безробітних після отримання нової професії або підвищення кваліфікації. Для досягнення цієї мети служба зайнятості співпрацює майже з 400 партнерами – це учбові заклади і роботодавці, де навчалося більше ніж 3,2 тис. безробітних. Відразу знайшли роботу 68,8% таких громадян.
До участі в громадських роботах за 9 місяців було залучено 5,2 тис. безробітних. На рівні районів та міст реалізуються 57 спеціальних програм громадських робіт.
Важливим напрямком роботи центрів зайнятості є профорієнтаційна. 52,6 тис. громадян, які перебувають на обліку в центрах зайнятості, отримали 292,6 тис. різноманітних профорієнтаційних послуг, а саме: з техніки пошуку роботи, з питань підприємницької діяльності, нелегальної трудової міграції та інші.
На нараді виступили також начальники відділів обласного центру зайнятості, які підняли актуальні проблеми, що підлягають вирішенню.
Підбиваючи підсумки наради, директор обласного центру Л.Падалка наголосила на підвищенні якості надання соціальних послуг клієнтам та виконанні показників бюджетної програми 2009 році.

Джерело: Стадник Микола, заступник директора ОЦЗ







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини