реклама партнерів:
Головна » Підписано договір про дружбу та співпрацю між Черніговом та Градець Кралове

Підписано договір про дружбу та співпрацю між Черніговом та Градець Кралове


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Договір про дружбу та співпрацю між Черніговом та чеським містом Градець Кралове днями підписали Чернігівський міський голова Олександр Соколов та міський голова Градець Кралове Отакар Дівішек.
За словами О.Соколова, це перший випадок в історії Чеської республіки, коли українські міста, які вже мали партнерські відносини у радянські часи, офіційно заявляють про поновлення співпраці.
У тексті документу, зокрема, зазначено: "Договірні сторони переконані, що різноманітні контакти у сфері політики, економіки, культури, спорту та приватних зв'язків є гарантією дружби між двома містами в об'єднаній Європі, й висловили своє бажання розвивати існуюче співробітництво між містами Градець-Кралове та Чернігів і надати йому форму повноцінного партнерства. Цим договірні сторони заявляють про свій намір розвивати та підтримувати дружні стосунки між громадянами обох міст, міськими органами управління та іншими установами. Метою партнерських стосунків є також створення умов для взаємовигідної співпраці."
Так, у сфері культури і мистецтва обидві сторони задля взаємного пізнання культурного життя й художньої творчості міст-партнерів та їхнього розвитку сприятимуть обміну професійними митцями та мистецькими колективами, аматорськими гуртами, будуть спільно організовувати художні виставки та використовувати взаємні контакти для організації фестивалів. Заохочуватиметься також пряме співробітництво між закладами культури.
У сфері освіти, науки та спорту сторони будуть ініціювати обмін педагогічними працівниками, учнями та студентами, сприяти у налагодженні контактів між дітьми та молоддю обох міст, організовувати конференції та наукові семінари, створювати умови для обміну спортсменами зі спортивних клубів.
Крім того, органи місцевого самоврядування обох міст сприятимуть розвитку спільних економічних ініціатив на своїй території та вільному доступу до необхідної інформації в даній області у рамках чинного законодавства обох країн.
Чернігівська делегація мала нагоду ознайомитися з роботою адміністрації Градець Кралове, де працює близько 300 осіб. "У роботі з громадянами тут запроваджені європейські стандарти," – переконався Чернігівський міський голова. Він також відзначив високий рівень організації роботи комунальної сфери.
Гарне враження отримали гості від перебування в історичній частині міста, де збереглися пам'ятки ХV - ХVІ століття. "Приємно, що під час святкування і підприємці, і жителі міста охоче роблять акцент на історичних традиціях," – зауважили учасники чернігівської делегації. Відтак Чернігів, який має власну Схему перспективного розвитку туризму, може сподіватися на підтримку партнерів у цій сфері.
Чернігівський міський голова висловив переконання, що відновлення партнерства, яке ґрунтується на старій дружбі, стане додатковим імпульсом до розвитку обох міст та вірним кроком на проголошеному Президентом України європейському шляху розвитку.
Нагадуємо, що О.Соколов з 2 до 5 вересня на чолі делегації перебував з офіційним візитом у Чехії, де брав участь у святкових заходах з нагоди Дня міста Градець Кралове.

ДОВІДКОВО: Місто Градець Кралове розташоване у південно-західній частині Чеської Республіки. Перша літописна згадка про місто датується 1225 роком. Градець Кралове є адміністративним центром краю та округу. Кількість населення міста сягає понад 95 тис. жителів. Основою місцевої економіки є промисловість, зокрема, легка та хімічна галузі. Місто належить до найважливіших туристичних центрів Чехії.

Джерело: Відділ зв'язків з громадськістю міської ради







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини