реклама партнерів:
Головна » Підрозділи МНС Чернігівського гарнізону та Республіки Білорусь провели спільні навчання

Підрозділи МНС Чернігівського гарнізону та Республіки Білорусь провели спільні навчання


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
26-го травня на полігоні психологічної підготовки пожежників, який розташований у Варвинському районі біля села Світличне Чернігівської області, підрозділи обласного управління МНС та МНС Республіки Білорусь провели спільне комплексне тактико-спеціальне навчання в якому були задіяні близько 120-ти чоловік і 30-ти одиниць основної й спеціальної пожежної техніки.
Очолили проведення навчання заступник Міністра надзвичайних ситуацій України генерал-лейтенант служби цивільного захисту Віталій Бут та заступник Міністра надзвичайних ситуацій Республіки Білорусь полковник внутрішньої служби Олександр Шамко. Також, в даному заході прийняло участь керівництво Чернігівської облдержадміністрації, ПАТ “Укрнафта”, Мінського, Гомельського та Могильовського облуправлінь МНС. Керував ходом навчань начальник УМНС в Чернігівській області Володимир Муха.
Перед практичною частиною навчання, його учасники та гості ознайомилися із сучасним зразками пожежно-рятувальної техніки та обладнання, які маються на озброєнні підрозділів МНС України та Білорусі. Ладанським заводом “Пожспецмаш” були продемонстровані в роботі останні власні розробки: 2 автомобілі першої пожежної допомоги на шасі “ГАЗ-3310” і “Hyundai HD-65” та 2 потужні автоцистерни на шасі “МАЗ-631708” і “КрАЗ-65053”.
Крім того, чернігівські рятувальники поділилися своїм досвідом щодо формування та роботи зведеного загону по гасінню крупних і затяжних пожеж, адже на їх рахунку ліквідовані такі великі аварії, як на Гнідинцівському газопереробному заводі, на 72-й, 91-й свердловинах Мільківського і Скороходівського газових родовищ у Прилуцькому та Талалаївському районах.
Білоруси зі свого боку продемонстрували можливості своєї техніки, зокрема мобільного пункту управління МНС, який через супутник може скрізь зв’язатись з будь-якою країною світу, та автомобіля газо-водяного гасіння – 250, оснащеного турбореактивним двигуном.
Далі чернігівські рятувальники пліч о пліч з білоруськими колегами на практиці в максимально наближеній до реальних умов обстановці випробували свої сили та технічні засоби, відпрацювали професійні навички, взаємодію та прийоми ліквідації крупних пожеж на об’єктах нафтогазової промисловості. В ході цього проводилося гасіння полум’я у відкритому нафтовому резервуарі, який має площу дзеркала 1000 м кв., на технологічних установках по переробці газу й стабілізації нафти, а також потужного газового фонтану, що виривається з під землі. Доречи, подібного полігону Білоруські рятувальники поки що не мають.
По завершенню навчань, були підведені їх підсумки. Керівництво МНС України та Республіки Білорусь висловило вдячність ПАТ “Укрнафта”, Чернігівській обласній та Варвинській районній держадміністраціям, Нафтогазовидобувного управління “Чернігівнафтогаз” і Гнідинцівського газопереробного заводу за розуміння важливості значення проведення даних навчань та надану допомогу щодо їх організації.
Дії підрозділів МНС Чернігівського гарнізону та Республіки Білорусь визнані професійними, оперативними та злагодженими. Кожний з рятівників продемонстрував витривалість, сміливість, рішучість, чіткість дій та високий рівень підготовки. Навчання стали ще одним кроком до удосконалення майстерності співробітників МНС обох держав, а також сприяли обміну досвідом роботи та укріпленню ділового співробітництва й дружніх стосунків.

Джерело: Підполковник служби цивільного захисту Андрій Хожаїнов







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
Усі новини