реклама партнерів:
Головна » Підсумки наради президента України з силовиками (додано)

Підсумки наради президента України з силовиками (додано)


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
"Провів нараду з силовиками.
Наша тактика зараз полягає в тому, щоб розсікти території, які контролюються терористами, на зони, щільно звузити кільце і не дозволити постачати їм зброю і техніку. Сьогодні нам треба зробити перегрупування сил, яке забезпечить захист нашої території і дозволить продовжити наступальні дії армії", повідомляє у соціальній мережі facebook Петро Порошенко.

Президент України Петро Порошенко провів нараду з керівниками силових відомств, на якій обговорювалась тактика подальших дій в антитерористичній операції.
«Нам потрібно сьогодні розглянути новий зміст військової операції у нових обставинах», - поставив завдання Глава держави, інформує прес-служба президента України.
Петро Порошенко відзначив, що підтверджується інформація про потрапляння на територію України 1200 навчених бойовиків та важкої військової техніки «з боку східного сусіда». Частину цієї техніки було знищено, щодо решти – вживаються заходи з її знищення.
«Сьогодні нам треба зробити перегрупування сил, яке забезпечить захист нашої території та продовження наступальних дій армії», - сказав Президент.
Глава держави повідомив, що наступ українських Збройних сил, Національної Гвардії успішно триває, хоча дається це дорогою ціною. «Кожного дня ми втрачаємо українських героїв», - відзначив він. Учора у результаті прямого попадання гранати був знищений БМП з десантниками, серед загиблих - чоловік відомої волонтерки Тетяни Ричкової. Глава держави доручив Міністру оборони підготувати подання на нагородження героїв, які ціною свого життя захищають Донбас.
Глава держави наголосив, що сьогодні стоїть завдання перерізати систему забезпечення терористів найманцями, новим озброєнням, боєприпасами, оскільки через неконтрольовані ділянки кордону продовжується їх надходження. За словами Президента, тактика зараз полягає в тому, щоб «розсікти території, які контролюються терористами, на зони, щільно звузити кільце і не дати можливості для постачання зброї та боєприпасів».
Президент відзначив, що від терористів звільнено десятки міст і селищ. «Головне, звільнені мільйони людей, які повертаються до мирного життя», - сказав Президент.
Глава держави зазначив, що найбільш контрольовані бойовиками міста сьогодні вже взяті в облогу. Але, на жаль, на них насувається екологічна катастрофа. На шахтах Донбасу вода піднімається на небезпечний рівень. Терористи руйнують артилерійським вогнем трансформаторні підстанції, що підриває енергозабезпечення підприємств постійного циклу. «Фактично руйнується промисловий потенціал Донбасу», - сказав Президент, повідомивши, що зараз українські ремонтники часто під кулями відновлюють системи енергопостачання.
«Оскільки терористи в цих містах – люди тимчасові, вони не мають нічого, що б їх пов’язувало з цими містами, їм чим гірше – тим краще. Вони руйнують інфраструктуру, підривають підстанції, підривають мости, руйнують підприємства. Вина за це лежить виключно на бойовиках та їх закордонних покровителях», - наголосив Президент.
Глава держави запропонував обговорити тактику, яким чином зменшити шкоду та уникнути ризику для людей, руйнації промислового потенціалу Донбасу, щоб «потім мінімізувати роботи з відновлення нормального життя».






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
21:38
11-Квіт-2024
Росіяни системно знищують нашу енергетичну систему
Це частина геноцидних практик- атаки на критичну інфраструктуру.
Ми повинні ак
20:45
10-Квіт-2024
Масована атака на Харківщину - троє загиблих, серед них дитина
Удар по Липцях, посеред дня росіяни атакували продуктовий магазин та аптеку, там здій
Усі новини