реклама партнерів:
Головна » Плюси і мінуси діагональних шин

Плюси і мінуси діагональних шин


Коментарі: 0

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном

Сучасний автомобіль навряд чи став би настільки ефективним транспортним засобом, якби не автомобільні покришки. Це єдина деталь, яка має контакт з дорогою і забезпечує комфорт управління, безпеку під час руху в різних дорожніх і кліматичних умовах. Автомобільна гума увесь час вдосконалюється, різноманітні бренди суперничають між собою у винаходах все нових прогресивних технологій шинобудування. Існує багато різновидів шин, вони відрізняються функціонально і за будовою. Сьогодні розглянемо радіальні і діагональні шини.

Діагональні шини

Будь-яка сучасна шина складається з декількох шарів, а каркас виконується з кордових ниток. Також конструкція шини включає брекер, який охоплює тільки робочу поверхню і створює армуюче поєднання між частинами. Нарешті, протектор являє собою широкий шар гуми з виразним малюнком. Саме він контактує з дорожнім полотном, має безліч особливостей і експлуатаційних характеристик.

Будова діагональних шин має низку особливостей. Нитки, що утворюють корд, перехрещуються між собою в суміжних шарах під кутом 35-40° і працюють в парі. Кількість таких шарів складає від 2 до 8, залежно від моделі шини. Кордові волокна розташовуються в проміжку між бортами по діагоналі. У якості матеріалу для корду використовуються різні синтетичні нитки, наприклад, капрон чи нейлон. Таке розташування волокон забезпечує еластичність гуми, попереджає механічні пошкодження під час розтягування в повздовжньому і поперечному напрямках.

Плюси і мінуси діагональних шин

Серед основних переваг даного типу покришок слід відзначити просту конструкцію, високу надійність в найскладніших умовах експлуатації. Такі покришки витривалі до ударних навантажень, мають доступну вартість і легко ремонтуються. Знайти вигідну ціну на такі комплектуючі досить просто – варто звернутися до інтернет-магазину Інфошина. Фахівці сайту підкажуть, яку саме гуму підібрати для вашого авто.

Є у діагональних покришок і ряд мінусів:

  • низька стійкість до зносу;
  • можливість витримувати менші навантаження;
  • велика вага;
  • погана теплопровідність;
  • підвищений опір коченню;
  • деформування знижує якість зчеплення з дорожнім покриттям;
  • нерівномірне і прискорене зношування.

На сьогодні діагональні шини частіше використовують на вантажному транспорті та спецтехніці. Ці моделі добре зарекомендували себе в складних умовах бездоріжжя.

Радіальні шини

Автошини радіального типу складаються з одного або кількох кордового шару. Нитки корду розташовані перпендикулярно ободу покришки і не перетинаються між собою. У більшості випадків радіальні шини є безкамерними і мають одне бортове кільце. Маркуються зазначені автопокришки буквою R, що означає Radial, або Belted. Знайти відповідне маркування можна на бічній поверхні покришки. Радіальні шини на сьогодні більш розповсюджені, ніш діагональні.

Плюси і мінуси радіальних шин

У такого типу автогуми є ціла низка переваг. В цих комплектуючих використовується мінімальна кількість кордових шарів, що дозволяє збільшити жорсткість автогуми. Крім того, знижується загальна вага виробу завдяки зменшенню товщини каркаса, що позитивно позначається на ресурсі підвіски машини і швидкісних характеристиках авто. Також знижується швидкість нагрівання автогуми, а експлуатаційний період зростає. Нарешті, невелика кількість шарів корду дозволяє зробити малюнок протектора глибшим, для кращої прохідності і керованості.

Радіальні покришки витримують великі навантаження, можуть використовуватися без камер. Вони більш рівномірно зношуються, довше служать і мають знижений опір коченню, що, в свою чергу, дозволяє значною мірою оптимізувати витрати палива. Встановлюються такі покришки, в основному, на легкові машини. Серед мінусів слід назвати чуйність бічної частини до механічних впливів і досить високу вартість.

Покришки радіального типу значно перевершують вироби діагональної будови за більшістю вказаних характеристик. Тому багато експертів стверджують, що з часом радіальна автогума повністю витіснить діагоналфьну.





QR-код посилання на сторінку



Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
20:23
21-Бер-2024
Триває обговорення про введення французьких військ в Україну
І так, що відбувається у Франції і про що йдуть розмови в європейських столицях.
Усі новини