реклама партнерів:
Головна » Половина росіян виступає за приєднання Білорусі

Половина росіян виступає за приєднання Білорусі


Коментарі: 1 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
50 % жителів Росії хоче її розширення за рахунок сусідніх країн. Соціологи « Левада- центру» , провідні загальноукраїнські опитування громадської думки , включили в один з них питання, запропоновані РБК. Громадян запитували , в яких колишніх республіках СРСР ущемляються права росіян і якими способами прийнятно захищати земляків від дискримінації.

За підсумками опитування соціологи з'ясували , що половина опитаних хотіла б бачити розширення території країни за рахунок приєднання земель з російськомовним населенням до Росії . Але тільки 8 % від усіх учасників опитування схвалюють військові операції .

На думку жителів Росії , найбільше російськомовне населення гноблять на Україні ( 62 %) , у Литві , Латвії , Естонії та Грузії , найменше - у Білорусі ( 4 %) і у Вірменії ( 5 %). У кінці рейтингу , як одним з найсприятливіших країн , виявилися Киргизстан , Туркменістан , Узбекистан і Таджикистан , причому там майже не ущемляються навіть соціальні та політичні права росіян , впевнені респонденти .

Дискримінація , вважають опитані , насамперед, виражається в забороні офіційно використовувати російську мову і отримувати на ньому освіту ( 50 %) , у цькуванні ( 42 %) і відмовах визнавати громадянство ( 26 %). Крім цього , на думку росіян , в Україні та країнах Балтії важко вести свій бізнес , зустрічаються заборони на окремі види професій.

Боротися з таким станом справ , більшість респондентів вважають можливим тільки економічними та політичними санкціями ( 41 і 34 %) , третина респондентів допускає відповідь утиск прав уродженців цих країн , що знаходяться в Росії .

«Наші співвітчизники нечасто бувають у країнах Балтики і на Україні , тому у них майже немає уявлення про те , що там відбувається насправді . Говорити про утиск прав в цих країнах стало штампом , але це міф » , - вважає соціолог Леонтій Бизов .

На думку експерта московського Центру Карнегі Олексія Малашенко , проблеми у російськомовного населення набагато частіше виникають в країнах Азії : там набагато складніше вести бізнес або брати участь у політичному житті країни.

« Є країни , звідки росіяни їдуть. За радянської влади в Казахстані 50 % населення були росіяни , зараз - тільки 21 % » , - говорить Малашенко. За його словами, скорочення російськомовного населення , спостерігається і в Киргизстані , і в Таджикистані . « В Азії російськомовним важко тому , що там все вирішують клани і родинні зв'язки : вони допомагають своїм» , - вважає експерт. За словами Малашенко , бізнес російські нормально можуть вести тільки в Казахстані , бо частина еліти країни досі залишається російськомовна.

Соціолог Денис Волков зазначає , що топ «головних ворогів» залежить від політичної ситуації , і в набагато меншому ступені від реального стану справ в цих країнах. «Велика частина громадської думки формується федеральними каналами : Першим каналом , Росією і НТВ. І тільки 10-15% осіб отримують інформації з альтернативних джерел в інтернеті » , - констатує Волков.

Від себе можемо додати, що в Росії роками формувалася відповідна громадська думка. На превеликий жаль, великоімперський шовінізм путінської Росії через підлабузливу "четверту владу" все більше зомбує росіян на відтворення так званого СРСР 2.0.

Європейська Україна






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
Усі новини