реклама партнерів:
Головна » Попов таки здав Софію Київську

Попов таки здав Софію Київську


Коментарі: 0 КУЛЬТУРА

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Нещодавно КМДА приєдналась як третя сторона у судовому процесі “кияни проти забудовника на Гончара 17-23″, мета якого – зупинити будівництво розкішного житлового комплексу впритул до собору святої Софії.
Я написав напівсаркастичну колонку, виражаючи співчуття захисникам Софії – мовляв, судячи по боротьбі Попова з будівництвом на Театральні, перемоги марно чекати.
Пройшов місяць, як прогнозований епік фейл збувся у всіх деталях.
Це стало ясно після того, як з’явилося повідомлення, що Попов… дотримався слова у справі вирішення проблеми з вказаною забудовою http://gazeta.ua/articles/life/414190.
“Видатна перемога” полягає у тому, що забудовник після розмови з Поповим буцім знизить висоту будинку з 42 до 36,6 метрів.
По-перше, вітаемо Попова з програшем. Справа в тому, що у тому скандальному проекті висотність все життя була саме 36 з лишнім метрів! Нижче – ескіз, котрий РОКАМИ переходить з публікації в публікацію з приводу Гончара 17-23.
По-друге, повідомлення про “перемогу”, а по суті – поразку і неспроможність Попова щось змінити, відбулося після того, як я особисто передав йому копію рішення суду про призупинення будівельних робіт на об’єкті.
Як я прогнозував, навіть при наявності судових підстав призначений Януковичем начальник КМДА не спромігся щось зробити з будівництвом. Печально бачити, що найпесимістичніші сценарії повторюються буква у букву.
По-третє і головне. 36,6-метрова будівля, що на 15 метрів стирчить над кварталом:
А) нищить Софію візуально, оскільки повністю перетворює своїм виглядом так звану буферну зону навколо пам’ятки
Б) Нищить Софію фізично, оскільки вже зафікссовано небезпечний підйом грунтових вод навколо пам’ятки. Площа будівництва там просто величезна, фундамент – глибокий, отож – не дивно, що підземні води збурюються.
Будівництво мало бути узгодлжене з ЮНЕСКО оскільки це буферна зона пам’ятки всесвітнього значення, номер 527. Станом на сьогодні ЮНЕСКО не давало свого погодження. Та й ніколи не дасть на таке височенне одоробло.

Джерело: Українська правда

Попов дотримався слова у вирішенні питання будівництва житлового комплексу по вулиці Гончара, 17-23
Київський градоначальник Олександр Попов, залучивши до співпраці провідних експертів галузі з Мінрегіонбуду та Міністерства культури, досягнув значних успіхів у вирішенні конфліктної ситуації навколо будівництва житлового комплексу по вулиці Гончара, 17-23. Як нам повідомили у КМДА, за особистого втручання Олександра Попова, минулого тижня КМДА провело дуже плідну роботу з замовником будівництва об’єкту – компанією “Інвестиційно-будівельна група”. Після детального вивчення дозвільної документації на будівництво цього житлового комплексу, спеціалісти виробили низку рекомендацій та досягли ряду домовленостей з забудовником, спрямованих на коригування будівельного проекту.
Зокрема, “Інвестиційно-будівельна група” пішла назустріч рекомендаціям експертів КМДА та Мінрегіонбуду та знизила кількість поверхів проекту. Тепер висота будівлі становитиме не 42, а 36,6 метрів. Необхідні зміни вже внесені в проект, повідомили у Мінрегіонбуді.
Оскільки громадськість та керівництво “Софії Київської” неодноразово виказували занепокоєність впливом будівництва на стан ґрунтів та підземних вод, в районах, що прилягають до будівельної ділянки, на виконання вимоги Мінрегіонбуду, представники забудовника замовили у спеціалізованих організацій проект для гідрологічного моніторингу території, укріплення ґрунтів та облаштування безпечного проходження ґрунтових вод на ділянці, де проводиться будівництво.
Також, керівництво КМДА повторно зобов’язали замовника “Інвестиційно-будівельна група” узгодити паспорт облаштування фасадів в Головному управлінні градобудування та архітектури задля того, щоб забезпечити максимальне збереження історичного вигляду кварталу.
Нагадаємо, що у цьому місяці це вже друга реальна перемога Попова у реалізації доручень Президента України щодо вирішення питань навколо конфліктних забудов у центральній частині столиці. Першою перемогою стала безоплатна передача у комунальну власність територіальної громади міста Києва скандальної будівлі на станції метро “Театральна”.

Джерело: http://gazeta.ua/




QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
20:23
21-Бер-2024
Триває обговорення про введення французьких військ в Україну
І так, що відбувається у Франції і про що йдуть розмови в європейських столицях.
Усі новини