реклама партнерів:
Головна » Препарати виробництва країни-агресора не можуть застосовуватися в Україні

Препарати виробництва країни-агресора не можуть застосовуватися в Україні


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Правоохоронні органи України мають здійснити перевірку діяльності фармацевтичної компанії “Біолік”. Про це у Facebook пише народна депутатка з фракції “Європейська Солідарність” Ірина Фріз, передає пресслужба фракції.

Вона також зазначила, що РНБО України має ініціювати включення цієї компанії та її акціонерів до санкційних списків через лобіювання російської речовини “Гам-КОВІД-Вак”, що позиціонується Москвою як вакцина проти COVID-19. Фріз зауважує, що ця речовина не відповідає міжнародним стандартам безпеки та демонструє підвищені показники захворюваності на коронавірус після застосування.

“Харківська фармацевтична компанія “Біолік” підтвердила слова проросійського діяча В. Медведчука, що подала на реєстрацію в Україні неперевірену російську речовину, відому як “Спутнік-V”, яка не пройшла належних випробувань. Компанія оприлюднила копію своєї заяви про намагання державної реєстрації в Україні препарату розробки країни, яка веде гібридну війну проти України”, – нагадала Фріз.

“Біолік” пов’язана з країною-агресором, оскільки відомо, що 46,9% акцій ПАТ “Фармстандарт-Біолек” належить російському АТ “Фармстандарт”, по 25% акцій володіють Vilkom Services Limited та Stapavelo Enterprises Limited (Кіпрські офшори), афільовані з російським мільярдером Харитоніним, який пов’язаний з виробниками “Спутнік-V”, – зазначила Фріз.

“Таким чином, ситуація виглядає як спроба перенести на територію України виробництва сумнівного російського небезпечного препарату та використання його для вакцинації населення України за бюджетні кошти з подальшим виводом коштів в офшорні зони”, – припускає вона.

Ірина Фріз також нагадала, що у 2013 році частиною компанії “Біолік” володіла родина «регіоналки» Раїси Богатирьової. “Втім, після скандалу у 2013 році з неякісними вакцинами проти гепатиту «В» син Богатирьової з компанії вийшов”, – нагадує Фріз.

“Слід підкреслити, що країни ЄС і навіть Угорщина відмовились від пропозицій Кремля щодо закупівлі препарату “Спутнік-V”, а Сполучені Штати заявили, що не вводитимуть його навіть тваринам. Єдиними споживачами вакцини можуть стати Венесуела та ДРК, що знаходяться в політичній залежності від Кремля”, – пише Фріз.

“Останнім часом Росія намагається приховати участь в розробці “Спутнік-V” 48-го Центрального науково-дослідницького інституту, який ще з радянських часів займається розробкою бактеріологічної зброї та є підрозділом Міністерства оборони Росії. Намагання ввезти в Україну препарат сумнівної якості з високою ймовірністю серйозних побічних ефектів при застосуванні, який до того ж не підходить до застосування особам старшої вікової групи є ознакою злочину, що передбачений Кримінальним кодексом України (диверсія)”, – застерігає народний депутат

Фріз наголосила – лише ті препарати, що зареєстровані в країнах ЄС та США, можуть бути зареєстровані в Україні в якості вакцини проти коронавірусу. Препарати виробництва країни-агресора не можуть застосовуватися в Україні.

“Переконана, що підприємство “Біолік” має нести відповідальність за спроби інфільтрації на територію України небезпечної біологічної речовини “Спутнік-V” та діяльність в інтересах країни-агресора”, – резюмує Ірина Фріз.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що ситуація навколо вакцини від коронавірусу російського виробництва це типовий приклад гібридних можливостей дипломатії.

Раніше Російський фонд прямих інвестицій заявив, що в Україні вже налагодили виробництво російської вакцини “Спутник-V”

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив Міністерству охорони здоров’я та Міністерству внутрішніх справ перевірити інформацію щодо можливої підпільної COVID-вакцинації препаратами невідомого походження.

Нагадаємо, у ЗМІ з’явилась інформація, що українські топ-чиновники, політики і бізнесмени вже прищеплюються в Києві вакциною проти коронавірусу, яку нелегально завезли до України. Вакцинація проходить під грифом секретності на базі однієї з приватних клінік Києва.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що ситуація навколо вакцини від коронавірусу російського виробництва це типовий приклад гібридних можливостей дипломатії.

за інф. "Прямий"




QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини