реклама партнерів:
Головна » Приїжджі «жителі Донецька» хочуть до Росії, але Донбас - за неподільну Україну

Приїжджі «жителі Донецька» хочуть до Росії, але Донбас - за неподільну Україну


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Сьогодні на мітинг перед облдержадміністрацією зібралося більше 10 тисяч людей, щоб висловити своє ставлення з приводу складної політичної ситуації в Україні.
Їх законне бажання - жити в мирі і спокої в єдиній і неподільній Україні, спілкуватися на одній мові, відвідувати той храм, в який покликав Господь, це повністю поділяє і підтримує регіональна влада.
У своєму виступі голова Донецької обласної адміністрації Андрій ШИШАЦЬКИЙ чітко висловив свою позицію: «Буду захищати інтереси Донбасу і його жителів. Я за єдину і неподільну Україну! Але я хочу, щоб Донбас поважали. Шанували його самобутність. Ми будемо говорити російською мовою! Ми будемо молитися в наших храмах! Ми будемо шанувати наші традиції, пов'язані з героїчною історією Великої Вітчизняної війни!».
Велика частина людей, присутніх на площі біля будинку облдержадміністрації, його підтримувала. Але в рядах мирних мітингувальників знаходилося близько 70 осіб з російськими прапорами, які весь час перекрикували виступаючих на мітингу. Коли оголосили хвилину мовчання за загиблими у Києві - з їхнього боку лунали цинічні вигуки. Коли виступав священик і закликав усіх до миру - були всі ті ж бездумні вигуки. Час від часу вони скандували «Беркут! Беркут!». Але навіть коли виступав представник цього підрозділу, його теж не слухали і перекрикували, демонструючи тим самим повну неповагу до жителів донецького регіону, до його духовних цінностей.
Люди, що стоять з ними поруч, стверджували, що це - не жителі Донецької області, а приїжджі «туристи» з Росії. «Донецьк - російське місто» вигукували вони і вимагали відставки губернатора, постійно спотворюючи його прізвище.
Після мітингу глава регіону дав короткий брифінг журналістам. Він ще раз підкреслив свою позицію, суть якої в наступному: Україна не зможе бути без Донбасу, а Донбас без України. Розмови про федералізацію зараз не на часі, тому що країна ослаблена. Однак, вважає Андрій ШИШАЦЬКИЙ, Донбас буде відстоювати совє законне право говорити російською мовою, відвідувати церкви московського патріархату. Губернатор також вважає, що Донецький регіон має право на розширення повноважень органів місцевого самоврядування, особливо в частині контролю за відрахуванням податків.
Під час брифінгу, який проходив у вестибюлі облдержадміністрації радикально налаштовані мітингувальники, які прийшли під російськими прапорами, почали кидати предмети, схожі на димові шашки і прориватися в будівлю адміністрації. Їх не пропустили співробітники міліції. Тоді вони зняли з флагштока прапор України і поставили російський триколор.
Щоб не допустити масових зіткнень, люди, що підтримують легітимну регіональну владу, покинули мітинг. Їхні вимоги щодо територіальної цілісності України, статусу російської мови та економічної самостійності регіонів регіональна влада підтримує і буде ретранслювати ці вимоги до Верховної Ради.
У понеділок відбудеться позачергова сесія обласної ради, на якій будуть прийняті всі необхідні рішення для нормального життєзабезпечення області.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Андрій ШИШАЦЬКИЙ, відповідно до чинного законодавства України, продовжує виконувати обов'язки голови Донецької облдержадміністрації.
У зв'язку з сьогоднішніми подіями в Донецьку серед жителів регіону поширюється інформація, в тому числі через ЗМІ, про те, що глава Донецького регіону Андрій ШИШАЦЬКИЙ склав свої повноваження.
Прес-служба Донецької облдержадміністрації офіційно спростовує цей факт і заявляє, що Андрій ШИШАЦЬКИЙ залишається діючим головою Донецької облдержадміністрації та працює відповідно до чинного законодавства України.






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
Усі новини