реклама партнерів:
Головна » Про блокування роботи Нацради з питань телебачення і радіомовлення

Про блокування роботи Нацради з питань телебачення і радіомовлення


Коментарі: 0 СОЦІУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
П’ять членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення наполягають на проведенні 28 травня позачергового засідання Нацради.
Про це йшлося у п'ятницю на брифінгу в Укрінформі, де були присутні власне чотири з п'ятьох членів Нацради, що підписали звернення.

"Блокування роботи Нацради з боку першого заступника голови Нацради є штучним і веде до серйозних загроз інформаційному простору України і його захисту. На членів Нацради покладено не право, а саме обов'язок брати участь у засіданнях. Закон також вимагає від особи, що виконує обов'язки голови Нацради, а на даний час це Ольга Герасим'юк , скликати засідання. А вона уже кілька тижнів поспіль не підписує порядок денний засідань. Тому 5 членів Нацради направили їй вимогу про скликання засідання Нацради, і сподіваємось, що воно відбудеться 28 травня", - сказала на брифінгу заступник голови Нацради і один з підписантів звернення Уляна Фещук.

Вона нагадала, що уже кілька тижнів Герасим'юк не проводить засідання Нацради, оскільки вважає, що один з членів був обраний нелегітимно. Йдеться про Володимира Горковенка, якого екс-президент Петро Порошенко призначив членом Нацради, а 24 травня Президент Володимир Зеленський скасував цей указ. Однак, на думку Фещук, указ Президента про призначення Горковенка діє, оскільки "його ніхто не оскаржив". "При цьому оскаржити його може та особа, чиї права і обов'язки порушено. На сьогодні відсутня інформація стосовно оскарження такого указу", - сказала вона.
Читайте також: Нацрада з питань телебачення проситиме ВР обрати восьмого члена регулятора

У свою чергу, член Нацради і один з підписантів звернення Олександр Ільяшенко заявив, що через призупинення ухвалень рішень Нацради регулятор уже кілька тижнів не може оголосити конкурсу на отримання ліцензій на місцеве мовлення, що несе загрозу переходу місцевих мовників на цифровий формат мовлення . "Ми не можемо оголосити цей конкурс. Тому є великі сумніви, що наші місцеві мовники зможуть до 31 грудня вийти в ефір у цифровому форматі, а перенесення терміну переходу на цифрове мовлення після 31 грудня уже не буде", - заявив він.

Крім цього, Ільяшенко повідомив, що за час, поки не проводяться засідання Нацради, уже накопичилось майже 120 питань в порядку денному, а на наступному тижні їх буде більше 150. "Таким чином, ми дійдемо до того, що матимемо просто колапс", - сказав він.

Член Нацради Сергій Костинський висловив сподівання на розуміння колег з Нацради ситуації, що склалася, і розблокування роботи регулятора 28 травня.

Звернення до Герасим'юк підписали і оприлюднили на сайті Нацради заступник голови Нацради Уляна Фещук, члени Нацради Сергій Костинський, Олександр Ільяшенко, Валентин Коваль і Володимир Горковенко.

Як повідомляв Укрінформ, Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призупинила ухвалення рішень, доки не буде висновків від парламентського профільного комітету або Президента України щодо коректності кадрових рішень, зокрема призначення на посаду члена Нацради Володимира Горковенка.

4 травня цього року Президент Петро Порошенко призначив завідувача відділу Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента Володимира Горковенка членом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення замість звільненого Юрія Артеменка.

Водночас перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк заявила, що вважає звільнення голови Нацради Артеменка неналежним чином оформленим, тому не відкриває засідань Нацради.

24 травня Президент Володимир Зеленський скасував укази про звільнення Юрія Артеменка з посади члена Нацради з питань телебачення та радіомовлення, а також про призначення Володимира Горковенка членом Нацради. Відповідні документи оприлюднені у п'ятницю на офіційному сайті Президента.

Горковенко, у свою чергу, заявив, що оскаржуватиме указ Президента про скасування свого призначення.






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
Усі новини