реклама партнерів:
Головна » Про нову фазу війни та обладнання, яке надходить в Україну

Про нову фазу війни та обладнання, яке надходить в Україну


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Breaking Defense про нову фазу війни та обладнання, яке надходить в Україну
Раджу прочитати.
Матеріал, що непогано розкладає по полицях: що було, є та буде на воєнному театрі в прив’язці до зброї.
Зацитую частково, повний текст в першому коментарі.
• Якщо на початкових етапах США відправляли базове обладнання, яке українські військові могли взяти в руки і використовувати без будь-якої підготовки - таке, як стрілецька зброя, транспортні засоби та протитанковий ракетний комплекс Javelin, - то зараз ця парадигма починає змінюватися.
• В останніх поставках Сполучені Штати почали надавати сучаснішу зброю, яка потребує додаткової підготовки (гаубиці, безпілотники Switchblade та Ghost Phoenix, а також радари, які були незнайомі українським операторам).
Ghost Phoenix вперше буде використовуватися на полі бою і в руках саме українських військових.
• Якщо війна затягнеться, апертура може розширитися, і Україна отримуватиме дедалі потужнішу зброю, сказала Мара Карлін, помічник міністра оборони з питань стратегії, планів та можливостей, в інтерв'ю Breaking Defense.
"Це був такий пластичний конфлікт. ... Я думаю, є багато ознак того, що українці роблять величезну роботу. Враховуючи це, можна планувати дедалі більше заходів, які вимагатимуть більш ретельної підготовки".
• За даними Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем світу, допомога, що надходить від США, може дати величезний імпульс збройним силам України, еквівалентний тому, що такі країни, як Італія та Австралія, витрачають на свої збройні сили цього року, і приблизно половину витрат Росії на оборону у 2021 році.
• Витрати на озброєння - і логістика, необхідна для доставки за кордон, - вражають уяву аналітиків, які звикли мати справу з повільною американською бюрократією, що займається постачанням озброєнь.
"Це одна з найбільш вражаючих кампаній допомоги в галузі безпеки в новітній історії, як за масштабами, так і оперативністю", - сказав Бредлі Боуман, колишній офіцер армії США та експерт з питань оборони з Фонду захисту демократій.
"Коли Пентагон оголошує про постачання, вони буквально за кілька днів опиняються в руках українців".
• У перші дні війни зброя, що постачається Сполученими Штатами та їх союзниками по НАТО, допомагала усувати загрози, з якими українські війська стикалися на місцях, даючи їм "відчутну тактичну перевагу", - сказав Стівен Хоррелл, колишній офіцер розвідки ВМС та експерт з питань оборони Центру аналізу європейської політики
Постачання такого обладнання, як Javelin і Stingers, а також зброї європейського виробництва, такої як NLAW, були ефективні проти танкових колон і допомогли припинити спроби росіян домогтися переваги в повітрі, що врешті-решт дозволило Україні переламати хід війни на першому етапі, сказав Хоррелл.
• До другого місяця США та інші країни НАТО спільно працювали над перекиданням обладнання зі Східної Європи, щоб старе радянське, наприклад, словацька система ППО С-300, було передано Україні, а США перекинули свої сили для заповнення прогалин.
• Але більш цілеспрямовані зусилля Росії із захоплення територій на Донбасі означають, що там, швидше за все, буде менше довгих колон танків та іншої бронетехніки, які були привабливими цілями для протитанкової зброї, сказав Хоррелл.
• Оскільки Росія концентрує свої сили і намагається оточити українські війська на сході, Боуман вважає, що переможцем у наступній фазі, ймовірно, стане той, хто зможе "швидше за всіх замкнути ланцюг поразки" - ідентифікувати ворожу мету, повідомити план атаки, а потім завдати удару по противнику до того, як він зможе завдати удару у відповідь.
"Я думаю, що ми знаходимося у потенційно вирішальній фазі тут, на Донбасі".
• Тут у Росії менше недоліків із матеріально-технічного погляду, ніж під час штурму Києва.
"У росіян більш короткі лінії постачання. Поповнити запаси російських військ на Донбасі набагато простіше, ніж через Білорусь до Києва", - сказав Боуман.
• "Якщо дивитися на цей конфлікт, то він складатиметься зі стрілянини та переміщень. Ви стріляєте, а потім відходьте, перш ніж вогонь у відповідь повернеться до вас", - сказав він.
• 28 квітня міністр оборони Ллойд Остін сказав, що "вирішальним у наступному бою буде далекий вогонь. І оскільки ми регулярно спілкуємося з міністром оборони України, вони просять саме про це".
"Вони вважають, що далекий вогонь буде ключовим у наших подальших зусиллях. І тому ми рухаємося так швидко, як тільки можемо, щоб надати їм ці можливості".
• Останні пакети включали безпілотники спостереження, такі як RQ-20 Puma, контр-артилерійські радари і контр-моторні радари, а також 155-мм гаубиці з артилерією, що буксируються - всі матеріальні засоби, які будуть мати вирішальне значення в конфлікті на Донбасі.
• Хоррелл також відзначив корисність Switchblade та Ghost Phoenix, які можуть бути використані для проникнення за російські лінії фронту для завдання ударів по артилерійським батареям та батареям реактивних систем залпового вогню.
• "Ми ще не бачили впливу [останньої допомоги]", - сказав Хорелл.
"У мене є велика впевненість у тому, що запити України змінюватимуться з розвитком бойових дій".
• За даними Politico, Україна попросила уряд США розглянути можливість відправлення безпілотників MQ-9 Reapers та MQ-1C Grey Eagle.
Приймаючи рішення, США повинні враховувати ризики потрапляння технологій у руки Росії і подумати, чи ці платформи справді відповідають вимогам України.
"Дивіться на можливості", - каже Хоррелл, - "а не на частину обладнання".
• Найближчими тижнями Україні, ймовірно, знадобиться більше артилерії, контрбатарейних радарів та систем ППО, погодилися Боуман та Хоррелл.
• Боуман зазначив, що досі США постачали буксировані гаубиці.
Проте самохідні гаубиці дозволять українським військовим бути мобільнішими, оскільки їх не потрібно від'єднувати від машини для використання та знову приєднувати для буксирування в інше місце, сказав він.
Ще однією величезною перевагою стане додатковий захист екіпажу, оскільки під час роботи самохідної гаубиці військовослужбовці зможуть залишатись у безпечних межах машини.
• Оскільки Росія продовжує базувати військові кораблі в Чорному морі, представляючи серйозну загрозу для міст Одеса та Миколаїв, США та їхні союзники повинні також розглянути можливість надання Україні додаткової зброї, яка дозволить їй вражати військові судна, сказали Боуман та Хоррелл.
"Ми хочемо бути в змозі захистити Одесу та Миколаїв від спільного багатостороннього нападу із суші та моря", - сказав Хоррелл.
"На додаток до розширення територій, що утримуються російськими сепаратистами на Донбасі, [ця війна] завжди була спрямована на захоплення всього чорноморського узбережжя", що "економічно покалічить Україну як країну".

Агія Загребельська






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини