реклама партнерів:
Головна » Путін приїхав до Криму, щоб «помітити територію»

Путін приїхав до Криму, щоб «помітити територію»


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Президент Росії Володимир Путін у понеділок приїхав до анексованого Криму з дводенним візитом. Це третій офіційний візит Путіна на півострів після його анексії. Заявленою метою приїзду російського президента є обговорення розвитку туризму. Проте, на думку експертів, таким чином Путін хоче продемонструвати, що Крим – російська територія, а також створити черговий інформпривід.
Перед приїздом російського президента до Криму, по всьому півострові з’явилися білборди з портретом Володимира Путіна та написом: «Крим. Росія. Назавжди». Плакати з Путіним розміщені як на фасадах будівель, так і вздовж кримських доріг.

Офіційно головною метою візиту Путіна є участь у засіданні президії Державної ради, присвяченому розвитку туризму у Росії. Під час цього засідання Путін доручив провести інвентаризацію санаторно-курортних установ у Росії та в анексованому Криму. А також говорив про необхідність залучення туристів з-за кордону.

«Для залучення іноземних туристів, можливо, варто передбачити і подальше спрощення деяких візових формальностей. Наприклад, розширити практику групового безвізового обміну. Це можна зробити для всієї групи країн, які ми називаємо БРІКС (Бразилія, Індія, Китай, Північно-Африканська республіка – ред.). Зараз така практика застосовується щодо Китаю у рамках угоди про безвізові групові туристичні поїздки», – сказав Путін.

Разом з Путіним до анексованого Криму приїхав також російський прем’єр Дмитро Медведєв, міністр освіти і науки Росії Дмитро Ліванов та керівник Федерального агентства у справах молоді Сергій Поспєлов.

Порошенко: візит Путіна до Криму – виклик цивілізованому світу
Президент України Петро Порошенко назвав викликом для міжнародної спільноти приїзд президента Росії Володимира Путіна до окупованого Криму.
«Приїзд Путіна до українського Криму без погодження з українською владою – це виклик для цивілізованого світу і продовження сценарію нагнітання ситуації, який реалізовують російські військові та їхні найманці на Донбасі», – йдеться у повідомленні Порошенка у Facebook.
Туризм хоча наразі і є актуальною проблемою для Криму, але для візиту Путіна – це формальність, вважає український політолог Володимир Фесенко. Реальною ж метою візиту російського президента є чергова демонстрація, що Крим є російським.
«Це, знаєте, як мітити територію. Через такі візити їм треба наголошувати, підтверджувати, що Крим – російський. Але і кримчанам треба демонструвати, що він займається проблемами Криму. У цьому сутність його політики», – каже Фесенко Радіо Свобода.

Путін миритиме Чалого з Меняйлом?
Іншою причиною візиту Путіна може бути залагодження конфлікту, який наразі відбувається у Севастополі між місцевими керівниками, наголошує Фесенко.
«Однією з нинішніх гучних проблем у Криму є конфлікт між керівником місцевого самоврядування у Севастополі Олексієм Чалим, який у лютому минулого року організовував заколот у цьому місті проти української влади, і нинішнім російським губернатором у Севастополі Сергієм Меняйлом, – говорить Фесенко. – Цей конфлікт став дуже гучним, навіть проходить акція протесту у Севастополі. Це вже дратує Москву. Тому я не виключаю, що додатковою метою є якось залагодити цей конфлікт».
На думку ж російського політолога Леоніда Радзіховського, метою візиту Володимира Путіна до Криму є бажання створити черговий інформаційний привід.
«З лютого місяця взагалі нічого не відбувається – йде виключно віртуальна війна. Але ця війна є головним інформприводом, головним ідеологічним і піарівським сенсом всієї піарівської пропаганди. Але коли взагалі нічого не відбувається, то щоденні, виснажливі розповіді про фашистів та вбивць, навіть для слабкої психіки російського глядача, це дивно. Мають бути хоч якісь події, хоч якісь інформприводи, ну ось і візит президента», – наголосив Радіо Свобода російський політолог.
Росія анексувала український Крим у березні 2014 року. Київ і Захід не визнають це і вважають півострів українською територією.

Джерело: Радіо Свобода






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
22:05
15-Квіт-2024
Сучасне стильне жіноче взуття: білі шкіряні кеди і кросівки

Жіноче взуття відіграє важливу роль у формуванні образу кожної модниці. У ній поєд

19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
Усі новини