реклама партнерів:
Головна » Ранкові подій на Майдані. Наслідки та висновки (ВІДЕО)

Ранкові подій на Майдані. Наслідки та висновки (ВІДЕО)


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
З самого ранку у центрі Києва, де комунальники розбирали барикади, активісти підпалили автопокришки. За інформацією Радіо Свобода, шини запалили біля стели на майдані Незалежності і біля сцени, останні згодом загасили.

Барикади комунальникам допомагали розбирати правоохоронці і бійці батальйону «Київ-1». На місці працювала комунальна техніка: трактори, вантажні машини, кран, комунальники пакуювали шини, розібрані намети і залишки барикад.

Водночас "майданівці" підпалили шини, почали кидати у правоохоронців бруківку, спровокувавши сутички. За даними київської влади, кілька працівників комунальних служб зазнали тілесних ушкоджень. Було пошкоджено 7 одиниць техніки Укравтодору.

Близько 11.00 сутички на Майдані Незалежності припинилися. Комунальники і пожежна техніка покинули Хрещатик.

Водночас близько 16-ї години на Європейську площу Києва знову прибула комунальна техніка, до якої згодом підійшли близько 10 мешканців Майдану.

Після дискусії із мешканцями Майдану один із комунальників зазначив, що ними прийнято рішення від'їхати з Європейської площі, оскільки представники Майдану погрожують спалити їхню техніку.

Проте суперечки продовжувалися. «Майданівці» відібрали у комунальників автобус.





Київській міський голова Віталій Кличко заявляє про вилучення у нинішніх мешканців Майдану великої кількості зброї, російських паспортів та російських грошей, інформує агенція УНІАН з посиланням на прес-службу мерії.

Зокрема, за словами Кличка, про безпеку на Майдані і мирні наміри його мешканців навряд чи можна говорити, оскільки сьогодні там вилучено велику кількість вогнепальної зброї. Він зазначив, що протягом кількох тижнів працівники комунальних служб поступово прибирали на Хрещатику та біля Майдану. «Але сьогодні групи людей, які живуть на Майдані, напали на працівників комунальних служб. У них відібрали техніку, закидали камінням.

А потім підпалили шини і влаштували безлад в центрі столиці», - сказав мер столиці. Кличко нагадав, що в зв’язку з цим звернувся до начальника київської міліції з вимогою вжити заходів для захисту киян та працівників комунальних служб.

«В ході перевірки на Майдані були знайдені гранатомет, автомати, велика кількість патронів, російські паспорти та російські гроші», - підкреслив столичний голова. Кличко також наголосив, що тисячі киян звертаються до столичної влади з вимогою навести порядок на Майдані.

«Сьогодні наведення порядку на Майдані та забезпечення безпеки кожної людини в країні, і в столиці зокрема, - це ключове завдання. Я впевнений, що міліція повинна навести порядок, щоб більше такі випадки не повторювалися», - підкреслив Кличко.

Міністр культури України, «голос Майдану-2014» Євген Нищук каже, що не хоче бути ні на чиєму боці під час нинішніх подій на майдані Незалежності у Києві.

«У підготовці до Дня Незалежності, наприклад, потрібно знаходити якісь компроміси. Якщо держава хоче влаштувати якийсь парад – для цього потрібна підготовка. Треба дійти згоди, що Майдан, як такий – його вже не забереш. Він може в будь-які гострі моменти зібратися. Але те, в якому він зараз має бути візуальному вигляді – питання. Вважаю, що сцена біля Архангела Михаїла – повинна бути, де люди могли б поділитися, що так, що не так. Щодо наметів, я не впевнений. І багато людей вважає, що їх потрібно прибрати, посунути, принаймні, на період підготовки до Дня Незалежності», – заявив міністр культури України Євген Нищук в ефірі Радіо Свобода.

«Ми маємо справу не з Майданом, а з його дешевою і небезпечною підробкою. Символ революції хочуть перетворити на карикатуру», - підкреслив генеральний прокурор Віталій Ярема.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Майдан в нинішньому вигляді є проектом російської ФСБ та маргінальних партій. Аваков переконаний, що нинішні події на Майдані - це дискредитація його сенсу і продаж України уроздріб.

Глава МВС повідомив, що відомство має план "гуманного і красивого" плану, щоб вирішити питання Майдану. "Сила, застосована до бандитів, буде схвалена, а тим, хто помиляється, буде добре слово", - додав Аваков.

Згідно з даними опитування Київського міжнародного інституту соціології, що проводилося з 1 по 5 липня, 82% киян негативно ставляться до знаходження наметів на Майдані.

Можна зробити певний висновок, що нині так звані "майданівці" тільки паплюжать чесне ім'я Революції Гідності та у більшому випадку не мають жодного відношення до лютневих подій, оскільки приїхали значно пізніше.






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
Усі новини