реклама партнерів:
Головна » Раптові смерті керівників російських окупаційних операцій в Україні викликали резонанс

Раптові смерті керівників російських окупаційних операцій в Україні викликали резонанс


Коментарі: 0 СОЦІУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Раптова смерть заступника голови Генерального штабу Головного розвідувального управління Російської Федерації Ігоря Сергуна, який був одним з керівників окупаційних операцій в Україні, викликала резонанс у політичному та журналістському середовищі двох країн а також розбурхала соціальні мережі.

Так, про смерть 58-річного шефа ГРУ стало відомо увечері 4 січня через повідомлення прес-служби Кремля. Причини кончини не вказуються. Російський президент Володимир Путін висловив співчуття рідним і близьким заступника начальника генштабу.

Начальником військової розвідки РФ Сергун став e 2011 році. У лютому 2015 року Путін підвищив його до генерал-полковника.

У 2014 році Сергун був долучений до санкційних списків США і Євросоюзу. Приводом для цього в ЄС назвали активність офіцерів ГРУ на сході України – на Донбасі неодноразово фіксувалися ГРУшники, які воюють проти української армії.

Заступник міністра інфраструктури України Володимир Омелян припустив, що смерть могла статися не випадково. На своїй сторінці в Facebook він написав: "Операція "зачистка" почалася. Путін "глибоко шкодує".

Український журналіст Петро Шуклінов з цього приводу написав: "Помер голова ГРУ РФ – планував операції на Донбасі. Перед ним помер заступник начштаба ВДВ РФ – анексував Крим. There can be only one".

Йдеться про смерть заступника начальника штабу повітряно-десантних військ Російської Федерації генерал-майор Олександра Шушукіна. Повідомлялося, що причиною смерті в кінці грудня 2015 року 52-річного військового стала зупинка серця. Шушукін командував військовою операцією РФ під час анексії українського Криму в 2014 році.

У схожому ключі висловився голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров: "Не є прихильником конспірологічних теорій, але: смерть 27 грудня 2015 на 52-му році життя заступника начальника штабу ВДВ Росії, генерал-майора Олександра Шушукіна, який керував військовим захопленням Криму, 4 січня 2016 року у Москві раптово помер глава ГРУ РФ Ігор Сергун. Протягом одного тижня пішли з життя два ключові співучасника злочинних авантюр Путіна останніх 22 місяців... Для вірності наших припущень, почекаємо, хто наступний з найближчого військового і політичного оточення Путіна".

Колишній заступник голови уряду РФ Альфред Кох також вважає, що смерть шефа ГРУ не остання з "серії" смертей вищого військового керівництва РФ. На його думку, міністр оборони Сергій Шойгу також може раптово відійти в інший світ.

"А 27 грудня 2015 року помер заступник начальника штабу повітряно-десантних військ Російської Федерації генерал-майор Олександр Шушукін (командував операцією в Криму) ...

А ось ідентифіковано 20 офіцерів, які збили з Бука малайзійський Боїнг: http://nos.nl/…/2078421-onderzoeksgroep-twintig-russen-in-b…

А тепер ось помер (58 років!) начальник ГРУ ГШ ...

Тобто тепер ці 20 офіцерів (якщо вони ще живі, до речі) можуть сміливо говорити, хто їм дав наказ: мертві сорому не мають. І, найголовніше: нікому не розкажуть, хто ж їм його дав...

Я так розумію, Шойгу потрібно приготуватися? За логікою наступний - він?", - написав Кох у своєму Facebook.

Російський бізнесмен і економіст Слава Рабінович припустив, що Сергун міг бути убитий, а версія з його серцевим нападом – замилити око. "Начальник Головного розвідувального управління Ігор Сергун раптово помер на 59-му році життя. Полювання на винних у загибелі МН-17 над Донбасом почалася. Не в Гаазі. Прямо в Москві. Старими методами", - висловив він свою думку.

Раніше про те, що над Сергуном можуть "згуститися хмари", говорив опозиційний російський журналіст Олександр Сотник. Зокрема, він сказав, що Сергун - явний кандидат на лаву підсудних Міжнародного кримінального суду: "Гаага в жалобі. Не бачити їй Сергуна на лаві підсудних, як своїх вух".

Нагадаємо, Україна подала в Європейський суд з прав людини чотири позови проти Російської Федерації. ЄСПЛ продовжив термін для надання пояснень Росією за позовами щодо анексії Криму та агресії на Донбасі до 31 грудня. Зазначимо також, громадяни України подали близько 700 позовів в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) у зв'язку з російською військовою агресією в Донецькій і Луганській областях.

Крім того, депутат нижньої палати польського парламенту Малгожата Госевська опублікувала доповідь "Російські військові злочини в Східній Україні у 2014 році". У документі описано дії російських солдатів і проросійських бойовиків на території Донецької та Луганської областей. Крім того, в тексті згадуються кілька подій, що відбулися в Криму і в Росії, куди вивозили полонених. В основу документу покладено більше 60 інтерв'ю, які польські експерти провели з полоненими. У звіті йдеться насамперед про позбавлення волі, фізичні та психічні тортури, пограбування і вбивства. Частина матеріалів вражає своєю жорстокістю. У документі 153 сторінки.

Також відомо, що матеріали доповіді стануть основою для повідомлення до Міжнародного кримінального суду в Гаазі.

Тим часом речник Міжнародного кримінального суду Фаді Ель Абдалла заявив, що суд у Гаазі стежить за розслідуванням катастрофи малайзійського літака "Боїнг 777" (рейс МН-17), збитого влітку 2014 року в небі над Донбасом.

Додамо також, що у грудня 2015 року Путін дозволив Конституційному суду РФ не визнавати рішення ЄСПЛ.

Джерело: newsru




QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини