реклама партнерів:
Головна » РНБО: Ситуація у Луганській та південних районах Донецької областей залишається складною

РНБО: Ситуація у Луганській та південних районах Донецької областей залишається складною


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Військові дії в зоні конфлікту
Ситуація у Луганській та південних районах Донецької областей залишається складною. За безпосередньої підтримки Збройних сил РФ, терористи продовжують спроби контратакувати сили АТО та намагаються контролювати ситуацію у районах Іловайська, Амвросіївки, Старобешевого, Новоазовська на Донеччині.
Протягом дня бойовики у в взаємодії з підрозділами військ РФ, відновили активні дії в районах Іловайська, Новосвітлівки, Хрящоватого, Новоазовська, та кургані Савур-Могила. Нарощуються угрупування на північному напрямку під Луганськом.
На південному напрямі надійшло підкріплення українським військовим. Зокрема, вони отримали протитанкове озброєння. Також тактичне угрупування «Кордон» розпочало заходи з охорони і оборони кордону по другому рубежу на напрямку Новоазовськ – Амвросіївка.
Перша оперативна бригада Національної гвардії України посилила укріплення і оборону міста Маріуполь Донецької області. Під час бойових дій українські підрозділи взяли під контроль село Комсомольське Донецької області. В результаті боїв три військовослужбовці отримали поранення. Їм надана необхідна медична допомога.
У зайнятому російськими військами Новоазовську Донецької області мінують райони. Артилерійськими обстрілами ЗС РФ пошкоджено хлібозавод та місцеву агрофірму. Попереджаємо жителів регіону про обережність при пересуванні на автомобілях, а також при евакуації рідних і близьких. У місті також розпочався подворовий обхід спільних патрулів російських військовослужбовців та бойовиків так званої ДНР. Вони перевіряють прописку і затримують іногородніх.
Вчора на центральній площі Маріуполя пройшов антиросійський мітинг, під час якого люди висловили своє обурення російської інтервенцією.
На мітинг вийшли тисячі мешканців приморського міста, до якого приєднались також переселенці із зони АТО. На мітингу чоловіки висловили готовність стати на захист міста та південних рубежів України.
Загалом на всіх ділянках боїв протягом останньої доби сили АТО 35 разів вступали у вогневий контакт з терористами районі н.п. Круглик, Ленінське, Петровське, Майорськ, Новобахмутівка, Мар’їнка, Тоненьке, Березове, Червона Поляна, Комісарівка, Георгіївка, Маломиколаївка, Авдіївка, аеропортів «Донецьк» та «Луганськ».
Учора о 15:40 в районі українського села Патріотичне відбувся бій між підрозділом мобільного прикордонного загону Держприкордонслужби та росіянами, які позначили своїх бійців білими пов’язками на обох рукавах, а техніку білим кругом. Під натиском прикордонників противник відступив в бік Новоазовська. Через годину після бою розлючений росіяни 50 хвилин обстрілювали з установок «Град» села Безіменне – Самсонове.
До вашої уваги відео боїв за контроль над пунктом пропуску «Успенка», що відбулися 23 серпня 2014 року.
Прикордонний наряд виявив автомобільну колону терористів, яка рухалася в напрямку села Лисиче Амвросіївського району. У колоні, загальною протяжністю близько 1,5 км, рухались 2 БТРи, УРАЛи, КАМАЗи, броньовані мікроавтобуси та легкові автомобілі з георгіївськими стрічками.
У цей же час почався обстріл пункту пропуску «Успенка», колона розділилась і частина її вирушила польовими дорогами в напрямку пункту пропуску «Успенка».
Об’єднані сили прикордонних нарядів та підрозділу Національної Гвардії атакували терористів. В результаті бою було знищено понад 20 одиниць техніки, 26 терористів здебільшого чеченської та російської національності.
У цей же час надійшла інформація про бойове зіткнення з підрозділу Нацгвардії з колоною бойовиків на перехресті Успенка – Лисиче – Калинове. Прикордонники вирушили на підмогу, і на відстані близько 800 м від села Лисиче виявили колону бойовиків і відкрили по ній вогонь. Після знищення «КАМАЗу» з боєприпасами та ще кількох одиниць техніки, прикордонники відійшли до лісосмуги для перезарядки озброєння БТР-80. Після відходу по місцю їх попереднього знаходження терористи відкрили вогонь з мінометів. Українські силовики втрат не зазнали.
За даними військової розвідки, не припиняється постачання Росією зброї та особового складу терористам на Схід України. Так вчора на напрямку н.п. Анікін (РФ) – н.п. Провалля (Укр.) в районі «Грушовського пруда» з території РФ в бік Краснодону заїхало 5 «Камазів» з озброєними найманцями.
О 20.15 на території РФ біля державного кордону на напрямку н.п. Деркул (РФ) – н.п. Красна Талівка Луганської області відбулася провокація з боку ЗС Російської Федерації. 2 танки та 9 БТРів на великої швидкості почали рухатись в бік України, але за кілька метрів від лінії державного кордону зупинились та поїхали вздовж кордону. Існує висока вірогідність того, що вони спробують здійснити незаконне вторгнення в Україну на іншій ділянці кордону.

Зведені дані ІАЦ РНБО на 12:00 – 29 серпня







QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
20:23
21-Бер-2024
Триває обговорення про введення французьких військ в Україну
І так, що відбувається у Франції і про що йдуть розмови в європейських столицях.
Усі новини