реклама партнерів:
Головна » Що подарувати 8 Березня?

Що подарувати 8 Березня?


Коментарі: 0 Свята. Пам'ятні дати

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Так, мабуть, ніщо так не роз'єднує жінок, як загальна кухня, але ніщо так їх не об'єднує, як Міжнародний жіночий день. А як тісно об'єднує наших чоловіків відчуття ліктя в черзі за подарунками і квітами до цього свята!
Що вже гріха таїти - не всі країни колишнього СРСР відразу визнали Міжнародний Жіночий день як національне свято. Наприклад, після оголошення незалежності Вірменії, в 1991-му році, нова влада порахувала, що потрібно нещадно порвати зі своїм минулим, і чомусь обернула свій гнів на нешкідливе 8 Березня. На цю «спадщину комуністичного режиму» було накладено вето, і натомість з'явилося 7 квітня, офіційно оголошене в республіці «жіночим днем», а саме - День материнства і краси. Проте традиції за день не рушаться і так же за день не з'являються, і навіть тоді заховані під пальто проліски і негласне святкування 8 Березня у Вірменії таки було.
Зрозумівши, нарешті, що психологія і багаторічні звички людей корекції не піддаються, і щоб краще відрізнитися в інших сферах, Міжнародний жіночий день знов внесли до календаря святкових дат і навіть оголосили вихідним днем. В результаті виграла слабка стать: мимоволі у вірменських жінок утворився «жіночий місячник» з 8 Березня до 7 Квітня.
А ось естонський парламент залишився глухий до прохань відродити Жіночий день, бо з початку 90-х років 8 Березня не є там державним святом. У Греції чомусь теж не прийнято поздоровляти жінок з цим днем і дарувати їм квіти - швидше, ця дата вважається днем боротьби жінок за рівноправ'я в суспільстві. За свої права, але вже на особисте життя, 8 Березня відчайдушно борються і індонезійки. За поцілунки в суспільному місці, виявляється, там можна потрапити за грати - і право цілуватися на лавці, як, втім, і носити джинси, жінки Індонезії мають намір відвоювати.
У Італії Міжнародний жіночий день сприйняли буквально: чоловікам на святі 8 Березня робити нічого. Розкріпачені італійки хіба що дозволяють своїм бой-френдам і чоловікам довезти їх до місця проведення «дівич-вечора», а потім забрати назад. Але де справжня веселість, так це в Камеруні. Одного разу 8 Березня там провели загальнонаціональний конкурс «Міс важка тітка», в якому брали участь дівчата вагою не менше 80 кілограмів. Критерії відбору були такі: перевірявся загальний рівень дівчат і їх експресивність. Перемогла пані вагою 117 кілограмів - мабуть, не дивлячись на свої кілограми, експресії їй було не позичати.
Отже, не дивлячись на всі історичні перипетії, 8 Березня був і залишається жіночим святом «номер один» в більшості країн. Згідно даним, 90% українців беззастережно визнають Міжнародний жіночий день і збираються його святкувати. Оскільки для чоловіків вибір подарунка - це деколи болісний процес, то зрозуміло, чому майже 45% російських «мачо» продовжує вважати квіти кращим подарунком жінкам на 8 Березня. Відсоток жінок, охочих отримати квіти, перевищує цю цифру, але це і зрозуміло: в глибині душі пані чекають від сильної статі хоч би букетик фіалок, не чекаючи міжнародних свят.
Наступним пунктом в реєстрі затребуваних до 8 Березня подарунків виступають духи, косметика і парфюмерія, проте охочих їх подарувати українських чоловіків всього 14%. Це зрозуміло: колір помади або тіней чоловіки нерідко оцінюють лише як «нормально» і «більше це не маж», тому духи їм вибрати не легко. Дехто вирішив подарувати бонбоньєрку або торт, вибір яких теж не вимагає пізнань про смаки своїх обраниць, але це подарунок, швидше, «для будинку, для сім'ї», чим особисто для пані.
Процентне співвідношення жінок, охочих отримати в подарунок прикраси і коштовності, і чоловіків, що мають намір їх подарувати, практично два до одного. Пані зовсім не проти надіти нове кольє або ланцюжок, але наші чоловіки чомусь сприймають це як знак якогось особливого розташування - або просто фінансово до цього не підготовлені.
Далі, як подарунок до 8 Березня вибирається одяг, білизна, набір посуду або побутова техніка. Відсоток чоловіків, що вибирають до свята для пані щось з перерахованого, невеликий - всього 3%. Ну, насправді, як би чоловік не був досвідчений відносно смаків своєї половини, підхід у «сильної статі» один: «Вона вибере для себе краще». І якщо духи дорогі, модні, але однозначно «не твої», жінці ще можна буде потім їх передарувати, але що робити з дарованою блузою, яку пані серця ніколи не надіне? Взагалі, аспект одягу є найбільш конфліктним відносно двох сторін. Те, що чоловікові подобалося в період залицяння за жінкою, потім нерідко їм же присікається: «Тепер ти це надягати не будеш!». А що стосується нових побутових приладів - то дружина, звичайно, їм буде завжди рада, навіть якщо як подарунок до 8 Березня вона чекала чогось романтичнішого. А подруга може не зрозуміти цей порив, тим більше, якщо використання пилососа у Вашій квартирі поки не входить в її плани.
Хоча, якщо вже присутні такі роздуми відносно вибору подарунка - чи не краще дати гроші жінці і попросити вибрати для себе те, що вона захоче, як збирається зробити 10% чоловіків? Але, жінки і чоловіки, погодьтеся: це ж яка проза - давати гроші саме на 8 Березня у варіанті «купи собі, що хочеш»! Для подібного вирішення проблеми більш ніж підходять дні народження, але ніяк не 8 Березня.
Одним словом, стислість - сестра таланту, але якщо про таке свято, як 8 Березня, можна говорити нескінченно, то про очікувані подарунки жіночій статі буде досить сказати декілька слів. Тому залишається дати одну єдину пораду чоловікам: подаруєте жінці свою увагу - і неважливо, в якій подарунковій формі вона буде піднесена. Єдине: треба уникнути випадку, коли цінність Вашої уваги ідентифікуватиметься тільки відповідно до вартості піднесеного подарунка. Але тут вже слід переглянути власний підхід не до подарунка, а до конкретної жінки, яка зараз поруч.

Джерело: http://buket.ck.ua/





QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
20:23
21-Бер-2024
Триває обговорення про введення французьких військ в Україну
І так, що відбувається у Франції і про що йдуть розмови в європейських столицях.
Усі новини