реклама партнерів:
Головна » Ситуація під Мар'їнкою стабілізувалася

Ситуація під Мар'їнкою стабілізувалася


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Наразі ситуація в районі населених пунктів Мар'їнка та Красногорівка на Донеччині стабілізувалася, українські військові перебувають на своїх позиціях, і над Мар'їнкою майорить державний прапор України.
Про це у середу 3 червня повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці у Facebook.

"3 червня терористи продовжили обстріли позицій українських військових та населених пунктів сходу України. На Маріупольському напрямку з 120-мм мінометів та самохідних артилерійських установок обстріляли Широкине. Щоправда, після 7 години ранку і до вечора тут настала тиша. На Артемівському зранку в районі Луганського відбулося бойове зіткнення, яке тривало майже дві години. Танк та міномети злочинців гатили по Новгородському та Широкій Ланці. Зовсім тихо було лише на Луганському напрямку", - йдеться у повідомленні.
Зазначається, що справжньої ескалації конфлікту терористи добивалися на Донецькому напрямку.
"Протягом всієї ночі вони з артилерії та мінометів заборонених калібрів обстрілювали Піски, Опитне, шахту "Бутовка", Водяне, Красногорівку, Невельське, Первомайське, Березове, Гранітне, Авдіївку, Новогригорівку. Після 6 ранку злочинці активно застосовували реактивні системи залпового вогню по населеним пунктам Піски, Мар'їнка, Березове, Невельське, Первомайське, та Водяне. Внаслідок цих обстрілів Мар'їнка дотепер охоплена пожежами. Російсько-терористичні найманці декілька разів робили спроби штурмувати наші позиції. Та щоразу отримували гідну відсіч. Наразі в районі населених пунктів Мар'їнка та Красногорівка ситуація стабілізувалася, українські військові знаходяться на своїх позиціях. Над Мар'їнкою майоріє державний прапор України", - додає прес-центр АТО.

Як повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський, у бойових зіткненнях під Мар'їнкою загинули щонайменше четверо спецназівців ГРУ Російської Федерації, які брали участь у протистоянні на боці бойовиків.
"За даними об'єктивного контролю штабу АТО СБУ, Збройні сили України дали гідну відсіч бойовикам у Мар'їнці і Красногорівці! Під час бойового зіткнення ЗСУ з підрозділами незаконних збройних формувань (НЗФ) встановлено втрати серед бойовиків: 10 двохсотих (загиблих) і понад 80 трьохсотих (поранених). Контррозвідкою СБУ також встановлено, що втрати спецназу ГРУ Генштабу ЗС Російської Федерації, залучених у цій операції, становлять щонайменше 4 двохсотих", - пише він на своїй сторінці у Facebook.
За інформацією радника президента України Юрія Бірюкова, в боях під Мар'їнкою загинули 2 бійця сил АТО, 30 поранених: "станом на 19:00, зведення ГКЦ ГШ: 2 загиблих, 30 поранених (1 - 43 омпб , 1 - 34 омпб, 18 - 28 омбр, 10 - 30 омбр), знищені 1 ГАЗ-66 і 2 УАЗ-452, 142 обстрілу позицій АТО".
"Противник застосовував міномети 82 і 120 мм, арту 122 і 152 мм, РСЗО БМ-21", - повідомив він на сторінці в Facebook.

"Ми відповідали всім, що можна за Мінськими угодами, і кілька разів не відказали тим, чим не можна відповідати. НГШ отримав від Верховного Головнокомандувача директиву на застосування того, чим відповідати не можна в тому випадку, якщо ситуація не стабілізується. За дивним збігом обставин практично відразу ситуація стабілізувалася. З 17:45 активні бої і обстріли припинилися, хоча і повної тиші немає", - зазначив Бірюков.

Як повідомлялося раніше, Мар'їнка, яка в ніч проти середи 3 червня зазнала масованого обстрілу з боку бойовиків, досі у вогні, противник розпочав новий штурм позицій сил АТО. Керівник прес-центру штабу АТО Олександр Поронюк повідомив, що Україна в рамках Спільного центру з контролю і координації зажадала від російської сторони вплинути на незаконні збройні формування з тим, щоб вони припинили вогонь.

За інформацією ГУ МВС України в Донецькій області, внаслідок цілоденного обстрілювання бойовиками міста Мар'їнка загинула одна людина і ще чотири отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Через широкомасштабний наступ бойовиків в районі Мар'їнки із застосуванням танків і самохідних артилерійських установок "Гвоздика", Збройні Сили України, попередивши всіх міжнародних партнерів, змушені були повернути з тилу відведену згідно з Мінськими угодами артилерію і застосувати її. У Генштабі ЗСУ зазначили, що українські військові прийняли бій і дали ворогові відсіч на певних рубежах.

Раніше у Міноборони повідомляли, що в сьогоднішньому протистоянні під Донецьком з боку сил АТО 7 поранених.
Самі представники терористичного анклаву "ДНР" кажуть про загибель 15 бойовиків.

За матеріалами: newsru




QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини