реклама партнерів:
Головна » США попереджають Туреччину про експорт, який вочевидь посилює військову міць росії

США попереджають Туреччину про експорт, який вочевидь посилює військову міць росії


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
США попереджають Туреччину про експорт, який вочевидь посилює військову міць росії, - Reuters
Переклад Іван Приходько
Останніми днями Сполучені Штати попередили Туреччину про експорт до росії хімікатів, мікрочіпів та інших товарів, які можуть бути використані у військових діях москви в Україні, і що може викликати покарання турецьких компаній чи банків за порушення санкції.
Брайан Нельсон, вищий посадовець Департаменту фінансів США з питань санкцій, у четвер і п’ятницю відвідав представників турецького уряду та приватного сектору, щоб закликати до більшої співпраці для припинення потоку таких товарів.
У своїй промові перед банкірами Нельсон сказав, що помітне річне зростання експорту до росії робить турецькі підприємства «особливо вразливими до репутаційних і санкційних ризиків» або веде до втрати доступу до ринків G7.
Вони мають «бути екстраоборежними, щоб уникнути транзакцій, пов’язаних із потенційною передачею технологій подвійного призначення, які можуть бути використані російським військово-промисловим комплексом», — зазначив він у копії виступу, виданому Міністерством фінансів.
За словами високопоставленого американського чиновника, який побажав залишитися неназваним, на зустрічах в Анкарі та Стамбулі Нельсон і його делегація висвітлили десятки мільйонів доларів експорту до росії, що викликало занепокоєння.
«Немає нічого дивного в тому, що росія активно прагне використати свої історичні економічні зв’язки з Туреччиною», – сказав чиновник. «Питання в тому, якою буде відповідь Туреччини».
Член НАТО Анкара принципово виступає проти масштабних санкцій проти росії, але стверджує, що Туреччина їх не обходить, закликаючи Захід надати будь-які докази.
Західні країни застосували експортний контроль і санкції після вторгнення Москви майже рік тому. Проте канали постачання з Гонконгу, Туреччини та інших торгових центрів залишаються відкритими.
Посилаючись на дані російської митниці, агентство Reuters у грудні повідомило, що за сім місяців до 31 жовтня в Росію надійшло щонайменше на 2,6 мільярда доларів комп’ютерних та інших електронних компонентів. Щонайменше на 777 мільйонів доларів цієї продукції було виготовлено західними фірмами, чіпи яких були знайдені в російських системах озброєння.
Анкара збалансувала свої добрі зв’язки як з Москвою, так і з Києвом протягом усієї війни, провела попередні переговори між сторонами, а також допомогла досягти угоди щодо поставок зерна з України.
Поїздка Нельсона, заступника міністра фінансів з питань тероризму та фінансової розвідки, є останньою поїздкою до Туреччини високопоставлених чиновників США з метою посилити тиск на Анкару, щоб забезпечити дотримання американських обмежень щодо Росії.

Тиск приніс деякі зміни.
Найбільший турецький постачальник наземних послуг Havas повідомив російським і білоруським авіакомпаніям, що може припинити надання запчастин, палива та інших послуг їхнім літакам американського походження відповідно до заборон Заходу, повідомляє Reuters у п’ятницю з посиланням на лист компанії від 31 січня.
У вересні п'ять турецьких банків призупинили використання російської платіжної системи "Мир" після того, як Мінфін США застосував нові санкції до глави оператора системи та попередив тих, хто допомагає москві, не обходити їх.
Нельсон закликав турецьких банкірів проводити посилену перевірку транзакцій, пов'язаних з Росією, і зазначив у своїй промові, що російські олігархи продовжують купувати нерухомість і причалювати яхти в Туреччині.
Під час окремих переговорів з турецькими фірмами Нельсон «терміново» зазначив, яким чином росія, як вважають, ухиляється від західного контролю поповнюючи запаси пластмас, гуми та напівпровідників, які містяться в експортованих товарах і використовуються в мілітарних цілях, сказав чиновник.
Він додав, що після того, як минулого року було вжито заходів тиску на росію з метою припинення неї війни, зараз США зосередили увагу «на ухиленні, і особливо на ухиленні в третіх країнах, яке ми спостерігаємо».
Цього тижня Нельсон виступив із подібними посланнями в Об’єднаних Арабських Еміратах та Омані, повідомило Міністерство фінансів.

Агія Загребельська






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
21:38
11-Квіт-2024
Росіяни системно знищують нашу енергетичну систему
Це частина геноцидних практик- атаки на критичну інфраструктуру.
Ми повинні ак
20:45
10-Квіт-2024
Масована атака на Харківщину - троє загиблих, серед них дитина
Удар по Липцях, посеред дня росіяни атакували продуктовий магазин та аптеку, там здій
08:49
09-Квіт-2024
Жовтнева: в одному з сіл Чернігівщини залишили комуністичну назву вулиці
До 27 квітня цього року завершується другий етап очищення публічного простору від сим
19:19
08-Квіт-2024
Який смартфон придбати у 2024 році?

Сучасний ринок смартфонів пропонує величезну кількість різноманітних моделей, здат

17:23
08-Квіт-2024
На росії вигорів ракетний корабель «сєрпухов» ― деталі пошкоджень
7 квітня 2024 року на території військово-морської бази ворога у місті балтійськ калі
21:38
07-Квіт-2024
Заява НРУ щодо підняття акцизних ставок на пальне
ЗАЯВА
Політичної партії “Народний Рух України”
щодо
19:50
07-Квіт-2024
Сирський та Умєров ознайомилися із новітніми розробками від українських виробників
Головнокомандувач ЗС України , генерал-полковник Олександр Сирський: "У плануванні оп
Усі новини