реклама партнерів:
Головна » Тігіпко впевнений, що тарифи на газ доведеться підвищити

Тігіпко впевнений, що тарифи на газ доведеться підвищити


Коментарі: 0 ЕКОНОМІКА

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко заявив, що його посада не завадить "мовчати або сидіти склавши руки" у випадку, якщо в країні не будуть поводиться економічні реформи.
"Минає шість місяців, я як розумна людина можу розібратися, чи президент налаштований на реформи, а він мені про це постійно говорив ... я встигну розібратися і мізків у мене вистачить, налаштований чи прем'єр-міністр на реформи, а він поки говорить про це наполегливо і очолює сам комітет з реформ", - сказав він у прямому ефірі телеканалу ICTV у понеділок ввечері.
"Якщо за півроку я відчую, що нічого не йде (у реформуванні економіки - ред), а, вибачте, розмови одні - ви знаєте, я політик і мене ніхто не змусить мовчати або не діяти", - додав Тігіпко.
При цьому віце-прем'єр повідомив, що вже працює над 14-тю проектами законів, які "стосуються і дерегуляції (ділової сфери - ред) і фіксованих податків і т.д.". для якнайшвидшого їх внесення на розгляд парламенту.
При цьому Тігіпко додав, що не має наміру відмовлятися від планів з розвитку власної партії.
Віце-прем'єр заявив, що однією з умов його входження в уряд була саме публічність. "Я поставив дві умови, які чітко обмовив (при призначенні - ред): перша - продовження повністю мого політичного проекту ... і в партії вже виробляють стратегію; друга - це публічність (висловлення власної позиції - ред)", - сказав він.
"Ніхто не закриє мені рота, ніхто мені не заборонить ходити на канали і висловлювати свої ідеї. Цього мені достатньо. А все інше - я знаю, що жодних повноважень ні в якому уряді ніхто просто так не подарує. Їх треба брати", - заявив Тігіпко.

У Кабміні кажуть, що підвищувати пенсійний вік - остання справа
Віце - прем'єр повідомив, що на своїй посаді має намір також займатися питаннями реформи пенсійної системи. "Можу сказати, що останнє, що ми будемо робити - це говорити про підвищення пенсійного віку для жінок і чоловіків", - зазначив він при цьому.
"Ми все зробимо, щоб не піднімати поки (пенсійний - ред) вік", - зазначив віце-прем'єр.
"Але обмежити максимальний рівень пенсії 10-12 мінімальними можливо", - вважає Тігіпко. "Треба подивитися на пільговий вихід на пенсію. У нас є люди, які в 40 років, в 38 років виходять на пенсію. Чи не рано?", - Заявив він.
Крім того, віце-прем'єр підкреслив: "Ми ще не робили нормальні податки для нашого бізнесу, а після цього не питали серйозно з бізнесу, чому ви платите в конвертах".
"Зараз по-чесному поведемо. Змінимо, а після цього будемо жорстко питати. У в'язниці хтось може сісти, якщо буде платити в конвертах", - сказав Тігіпко.
Крім того, віце прем'єр повідомив про реформування системи охорони здоров'я, освіти. Він також згадав "податкові канікули" для малого і середнього бізнесу, "податкову амністію" для повернення капіталів у країну.

Тігіпко впевнений, що тарифи на газ доведеться підвищити
Зазначимо, що нещодавно Світовий банк зажадав від України проведеенія непопулярних реформ. Однією з них було підвищення пенсійного віку. І якщо Тігіпко виступив проти цієї зміни, то він виступив за іншу реформу, яку вимагає СБ - підвищення цін на газ.
"Нам доведеться піднімати тарифи на газ і на деякі комунальні послуги", - зазначив він.
"Але це ми будемо робити переважно для багатих, для тих, хто може за це платити. Ми все зробимо, щоб бідні не постраждали", - заявив Тігіпко.
"Тарифи потрібно підняти, за них повинні платити багаті, і платити реальну ціну, а може й більшу. А ці гроші, які ми приділимо з бюджету, треба давати бідним. Персонально", - додав віце-прем'єр.
При цьому за його словами, за попередніми даними для виконання Закону про підвищення соціальних стандартів буде потрібно 24-28 млн грн і кошти на ці цілі будуть передбачені в новому проекті бюджету на 2010 рік.
"Завтра у мене буде нарада з підготовки стратегії бюджету, і, я вважаю, що ми зможемо знайти ті гроші, які передбачаються для підвищення соціальних стандартів. Те, що ми вважали за ці два для (після призначення - ред), то для цього потрібно близько 24-28 млрд грн і ми їх знайдемо в бюджеті ", - сказав він.
При цьому Тігіпко повідомив, що в країні "ніколи не було такої поганої ситуації" з державними доходами оскільки невиконання дохідної частини держбюджету 2009 року, запланованої в розмірі близько 950 млрд грн, становить близько 101 млрд грн.
Тігіпко став третім у боротьбі за президентське крісло. Після того як главою держави було оголошено Віктора Януковича , в українському парламенті почалася коаліціада. Оскільки Партії регіонів та її прихильникам не вдавалося створити більшість за законом, вони внесли зміни до регламенту, що дозволило формувати коаліцію не тільки цілісними фракціями, а й окремими депутатами.
Лідер партії "Сильна Україна" Тігіпко заявляв, що команда Януковича робить помилку, намагаючись створити нову коаліцію, порушуючи Конституцію, - так він коментував ухвалення змін до регламенту.
"Проголосувавши за зміни умов формування парламентської коаліції, депутати не тільки знехтували нормами Конституції, а й продемонстрували політичне рейдерство в парламенті", - заявляв він.
Проте вже через 3 дні коаліція все-таки була створена, а Тігіпко опинився серед призначених віце-прем'єрів. Згоду на цю посаду бізнесмен дав в останній момент. Раніше він відмовлявся, аргументуючи своє рішення небажанням бути в уряді "на других ролях".
Пізніше Тігіпко підтвердив, що, погоджуючись на роботу в уряді, радився з західними послами і дипломатами. Але остаточне рішення він прийняв вже після того, як була сформована коаліція. Він пообіцяв не критикувати уряд, а працювати єдиною командою.

Джерело:







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини