реклама партнерів:
Головна » У Чернігові помолилися за загиблих у січні Захисників України

У Чернігові помолилися за загиблих у січні Захисників України


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
4 лютого, традиційно у перший четвер місяця, в Чернігові у Козацькому кафедральному соборі святої великомучениці Катерини Православної церкви України проведено панахиду за воїнами, які в січні цього року віддали своє життя за нашу країну, а також за всіх загиблих у боях за незалежність України.

«1) Олег АНДРІЄНКО, старший солдат, стрілець – помічник гранатометника 37-й окремого мотопіхотного батальйону «Запоріжжя» 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади. Уродженець Запоріжжя, воював із 2016 року. Загинув 11 січня від снайперського обстрілу в Пісках. Залишилась дружина і малий син.

2) Олександр ОТРЄП’ЄВ, навідник відділення батальйону морської піхоти 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ імені контрадмірала Михайла Білинського. Уродженець села Приют Єланецького району на Миколаївщині. Загинув 21 січня на позиції між Гнутовим й Водяним від снайперського пострілу.

3) Роман ДЗЮБЕНКО, молодший сержант, військовослужбовець 92-ї окремої механізованої бригади ім. кошового Івана Сірка. Уродженець селища Вільхове на Луганщині. Був тяжко поранений 26 січня біля Новоолександрівки снайперським пострілом в голову. Його з труднощами доправили до шпиталю в Часів Яр, але 30 січня він помер. Лишилась дружина і маленький син», — розповіла про загиблих Героїв Тетяна МИРГОРОДСЬКА, волонтерка і громадська діячка, журналістка.

Панахиду відправили отець РОМАН – настоятель Кафедрального собору святої великомучениці Катерини, секретар Чернігівської єпархії ПЦУ, протоієрей АНТОНІЙ – головний капелан Оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України, військовий священик 1-ї окремої танкової Сіверської бригади, та отець ЄВГЕН – капелан. Вони помолилися за кожного з загиблих воїнів, які в січні цього року віддали своє життя за нашу країну, та всіх загиблих Героїв в боях за незалежність України.

«ОЛЕГ, ОЛЕКСАНДР, РОМАН, як і всі загиблі Воїни, віддали своє життя не за себе, а за кожного з нас, за Україну», — наголосив отець РОМАН.

«Захисники України на фронті російсько-української війни на Донбасі ціною власного життя та здоров’я захистили нашу країну, забезпечили їй спокійне та безпечне життя, можливість зосередитися на розв’язанні інших проблем. ТРОЄ Героїв загинуло, ДЕСЯТЕРО поранено. Ворог здійснив 166 обстрілів за січень — бої велися кожного дня.
Спасибі вам за все. Вічна пам’ять загиблим Захисникам України!

Успішного видужання пораненим бійцям!», — заявив Сергій Бутко, представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області, і подякував священикам.

На панахиді серед присутніх були Микола ШАНСЬКИЙ – голова правління ГО «Єдина родина Чернігівщини»; учасники бойових дій в російсько-українській війні: Володимир МИРОНЕНКО – член громадської організації «Спілка ветеранів АТО «Добробат «Чернігів», Юрій ПОТІЙКО – начальник відділу в Чернігівській області Міністерства у справах ветеранів України, Юрій КОЦЮБИНСЬКИЙ – директор Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника Михайла Коцюбинського.

Організатори: Український інститут національної пам'яті, Чернігівська єпархія ПЦУ, Кафедральний собор святої великомучениці Катерини ПЦУ, Козацька православна громада Храму святої великомучениці Катерини за сприяння Міністерства у справах ветеранів України.
Захід проведено відповідно вимог карантину та рекомендацій Чернігівської облдержадміністрації.

ВСІ БАЖАЮЧІ САМОСТІЙНО, З ДОТРИМАННЯМ ВИМОГ КАРАНТИНУ, МОЖУТЬ ВШАНУВАТИ ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЇВ, ЯКІ ЗАГИНУЛИ В БОЯХ ЗА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ УКРАЇНИ В РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКІЙ ВІЙНІ, У СОБОРІ ТА ІНШИХ ХРАМАХ ОБЛАСТІ.

Сергій ГОРОБЕЦЬ,
Український інститут національної пам’яті




QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини