реклама партнерів:
Головна » У Європі огірки продовжують "вбивати" людей

У Європі огірки продовжують "вбивати" людей


Коментарі: 0 Медицина

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Європейські науковці намагаються знайти причину смертельно небезпечної кишкової інфекції, джерелом якої вважають огірки, імпортовані з Іспанії. Більше всього постраждала Німеччина - там підтверджено вже 1200 випадків зараження кишковою паличкою, а 11 осіб померли.
Пацієнти з тривожними симптомами також зареєстровані в Швеції, Данії, Нідерландах і Великобританії. Чехія, Австрія і Франція поспішили вилучити з продажу іспанські огірки. Крім того, чеські представники попередили, що заражені овочі могли потрапити до Угорщини і Люксембурга.
Як передає Бі-Бі-Сі, у багатьох випадках інфекція розвивається в гемолітико-уремічний синдром, або хворобу Гасера - гостра ниркова недостатність, яка може призвести до смерті. Лякає також те, що симптоми інфекції виявляються не відразу, а в період до 10 днів. Тому кількість хворих, яких навряд чи можна врятувати, можливо, зросте.
Головлікар однієї з клінік в Гамбурзі висловив побоювання, що найближчим часом слід очікувати нових смертельних випадків, оскільки як мінімум у 30 пацієнтів з підтвердженим синдромом Гасера вже відмовили нирки. До того ж поки так і невідомі причина і джерело розповсюдження інфекції, яка може бути як і раніше активною.
Зараз підозра падає на дві теплиці в Іспанії - вони закриті, там йдуть ретельні перевірки, повідомили в Євросоюзі. В основному вирощені в них огірки експортувалися до Німеччини, і вже звідти могли потрапити в інші країни.
Голова Інституту Роберта Коха - німецького національного центру дослідження інфекційних захворювань - застеріг співгромадян від споживання сирих огірків, помідорів і салату-латуку. У сусідній Австрії, де поки що немає жодного випадку зараження, тимчасово заборонили продажу завезених з Німеччини огірків, помідорів і баклажанів.
Європейський центр попередження і контролю над захворюваннями, який базується в Швеції, назвав нинішню епідемію гемолітико-уремічного синдрому наймасштабнішою з описаних у всьому світі і найбільшою за всю історію Німеччини.
Дивність інфекції в тому, що, як правило, вона вражає дітей у віці до 5 років, а в даному випадку 90% заразилися - дорослі, причому дві третини з них - жінки. 10 з 11 померлих - жінки. Всі, окрім однієї, померли на півночі Німеччини. Одна, 91-річна пацієнтка, померла в західній землі Північний Рейн - Вестфалія.
Те, що більшість людей, що заразилися - жінки, можливо, пояснюється їх прихильністю до різного роду "оздоровчих" дієт, які включають багато некалорійних свіжих овочів. Як зазначають медики, захворювання не відноситься безпосередньо до інфекційних, але може передатися іншим людям, якщо, наприклад, заражена людина готує їм їжу.
В понеділок в Берліні пройде екстрена зустріч, присвячена епідемії кишкової палички. У ній візьмуть участь представники федерального уряду і регіональної влади.

Як повідомлялося раніше, 25 травня у Німеччині були стурбовані летальними випадками, викликаними невідомою інфекцією.
В Україні випадки масового отруєння далеко не рідкість. Особливо часто це трапляється з дітьми. Тільки за останніх кілька місяців у різних містах було зафіксовано випадки масового захворювання серед дітей молодшого шкільного та дошкільного віку.
Зокрема з 3 по 4 квітня в Донецьку було госпіталізовано 30 дітей з гострою кишковою інфекцією. 8 квітня у Житомирі отруїлися 12 дітей з обласної спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату для глухих дітей з підозрою бактерійно-кишкової інфекції. Пізніше стало відомо, що 12 дітей, які відвідували один із дитсадків Одеси, також потрапили до лікарні із симптомами отруєння.

Джерело: http://www.newsru.ua






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини