реклама партнерів:
Головна » У Києві вночі "Беркут" спробував розігнати Євромайдан

У Києві вночі "Беркут" спробував розігнати Євромайдан


Коментарі: 0 ЄВРОІНТЕҐРАЦІЯ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Основний мітинг за зближення з Європейським Союзом проходив на Європейській площі, де опозиція сформувала штаб і наметове містечко. За даними опозиції, в неділю , 24 листопада, було більше 100 тис. чоловік. Міліція нарахувала 25 тис. До ночі на центральних вулицях Києва залишилося до 3 тис. Більшість вирушили відпочивати. Вранці - черговий збір людей з метою пікетувати Кабмін, пише ЛигаБизнесИнформ..

25 листопада, 6:35. Мітингувальників вже більше, ніж міліції. Здавати площу "Беркуту" без бою не хочуть.

25 листопада, 6:15. На Майдані зібралися вже кілька сотень протестувальників. "Беркут" поки людей не чіпає.

25 листопада, 5:55. "Беркут " контролює Майдан Незалежності, перегороджує площу металевими щитами. Підійшли Юрій Луценко та Андрій Парубій. У той же час на Європейській площі все ще залишається наметове містечко опозиції.

25 листопада, 5:20. "Беркут" зносить, людей, що залишилися на Майдані Незалежності. Люди кричать "Ганьба!". Намагаються триматися, але сили нерівні . На Майдан заїхала техніка для встановлення ковзанки і ялинки. Кілька десятків мітингувальників у кільці "Беркуту" затиснуті біля стели Незалежності.

25 листопада, 5:15. "Беркут" готується штурмувати Майдан Незалежності. Оточують людей, котрі залишилися на площі.

25 листопада, 5:00. Люди в чорному одязі і в масках напали на людей на Майдані! Намагалася проїхати вантажівка з причепом. Люди не пустили.

25 листопада, 4:00 . На Майдані співають пісні. Руслана розважає людей , яких залишилося не більше 500 чоловік. Втомилися, але не йдуть.

25 листопада, 3:00 . На Майдані та Європейській площі без змін. У соціальних мережах люди залишили свої побажання тим, хто зараз на площах. Милослава Слободян: "..Хочу побажати їм пережити благополучно ніч Я не можу бути там фізично Але я з вами"; Сніжана Молнар: "Дай Бог їм сил побільше вистояти там Я думаю, багато хто не спить, переживає за нашу країну, за нашу долю!". Леся Роговська: "Португалія и Швейцарія з Вами. Боже спаси Україну насамперед від дурнів и зрадніків !". Наталія Сидоренко: "Українці в Еквадорі з вами Евромайдан. Тримайтеся!". Артем : "Адекватна частина Москви з вами, хоч мені і соромно, що у нас ніхто не вийшов на # євромайдан". Пол Хросул, Німеччина: "Що можна сказати? Вони ГЕРОЇ, а героям на Україні - СЛАВА! Слава Україні!"..

25 листопада, 2:00. На Майдані залишаються близько 200-300 чоловік, на Європейській площі - близько 1 тисячі. Співають пісні, гріються, спілкуються і будують плани на завтра. У наметах на Европлощаді сплять втомлені люди. Ар'єв: "Європа була вражена сьогоднішніми подіями на Євромайдані. Тепер на нас чекають серйозні процеси".

25 листопада, 1:25. На Європейській площі близько тисячі чоловік. Спілкуються, посміхаються, трибуна весь час зайнята активістами і політиками. Всі один одному раді і намагаються підтримувати. Співають і чекають на ранок.

25 листопада, 00:55. Депутат Володимир Ар'єв повернувся з ЄС і повідомляє на Европлощі: депутати Польщі, Литви , Німеччини і десятків інших парламентів - всі передають слова підтримки України та її народу . "Євросоюз готовий підписати угоду про асоціацію з вами, з українським народом , з кожним з вас!".

25 листопада, 00:50. Руслана на Евромайдані: "Так, ми тут і будемо стояти. Передайте всім, що ми нікуди не підемо і нас буде тільки більше!". Співають гімн.

25 листопада, 00:30. Протестувальники з Майдану прийшли захищати протестуючих на Европлощі. Европлоща чекає третю хвилю "Беркута". Зараз на Европлощі більше не звучить думок, що політиків тут не повинно бути. Єдине бажання - щоб людей було більше, бо зараз тут максимум 1,5 тис. осіб, серед яких багато дівчат і просто молодих людей.

25 листопада, 00:15. Яценюк на Европлощі : "Я щойно повідомив судовому виконавцю, що рішення суду, які забороняють депутатам створювати прийомні для громадян – незаконні. Єдиний орган, який може заборонити депутату ставити намет з приймальні - рішення парламенту. Незаконні рішення ми виконувати не будемо і будемо відбиватися, як ми це вже сьогодні зробили".

24 листопада, 23:45. Наметове містечко на Европлощі зміцнюють металевим парканом. Намагаються організувати кругову оборону. Виявилося, що депутату Парубію під час атаки "Беркут" зламав пальці .

24 листопада, 23:35. На Европлощі закликали захищатися. Пояснюють способи оборони площі. Чекають нову хвилю "Беркуту". Виступає Яценюк: "Тримаємо периметр. Не розходимося. Стоїмо!" .

24 листопада, 23:25. Протестуючі відбилися від "Беркута", намети на Европлощі поки стоять. Юрій Луценко в гущі подій.

24 листопада, 23:20 . "Беркут" зачищає Європейську площу!

24 листопада, 23:15 . Міліція відновила руху в центрі Києва. У бік Европлощі йде "Беркут". В цілому на Європейській площі та на Майдані 2-3 тис. чоловік. Більшість учасників мітингу розійшлися до завтрашнього дня. Багато хто розійшовся по прилеглим вулицям, щоб погрітися в кафешках .

24 листопада, 23:00. Міліція намагається звільнити проїжджу частину Хрещатика від людей. Люди кричать - "Ганьба!".

24 листопада, 22:50 . Депутат з фракції "Батьківщина" Микола Мартиненко на Європейській площі розповідає про організацію Евромайдану. Про плани опозиції каже: "Головне завдання на цей тиждень - добитися підписання угоди про асоціацію". "Ми нікого не штурмуємо, ми добиваємося своїх вимог мирними методами", - сказав він і додає, що " за один день нічого не змінити". Потрібно готуватися до тривалої боротьби . Але влада повинна бачити , скільки людей готове захищати свій європейський вибір", - говорить він.

24 листопада, 21:50 . Сьогодні у Львові на Евромайдан також вийшли десятки тисяч людей.

24 листопада, 21:40. Більшість людей на Європейській площі, але на Майдані теж багато людей, багато з яких стоять тут вже три дні:

24 листопада, 21:00. Загалом у центрі Києва навскидку до 20 тис. чоловік. Точну кількість підрахувати складно.

24 листопада, 20:40 . Опозиція пішла на Майдан - кликати місцевих протестуючих приєднатися до акції на Європейській площі. З ними разом пішла і площа. Але на Майдані люди вирішили, що залишаться на місці, бо не хочуть мітингувати під партійними прапорами.

Довідка
Кабінет міністрів України 21 листопада ухвалив рішення призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною, Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їх державами-членами. Угоду попередньо планувалось підписати на Вільнюському саміті "Східного партнерства" 28-29 листопада.
У свою чергу член Моніторинговою місії Європарламенту в Україні, екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський заявив, що Україна не підпише Угоду про асоціацію з Європейським Союзом на саміті "Східного партнерства" в кінці цього місяця у Вільнюсі. При цьому він висловив думку, що рішення українського уряду пов'язано з певними домовленостями, досягнутими з РФ.
Також стало відомо, що Кабінет Міністрів України ініціює створення тристоронньої комісії за участю Європейського Союзу та Російської Федерації.
У свою чергу в Кремлі заявили, що рішення України про призупинення торгово-економічної асоціації з ЄС є виключно внутрішньою справою Києва, але в Москві готові до тристоронніх переговорів з Україною та ЄС з торговельно-економічної тематики.
Варто згадати недавній візит президента Януковича до Росії для переговорів з Володимиром Путіним. Тоді ЗМІ писали, що голова української держави підкинув ще одну загадку як українським, так і європейським політикам. Його зустріч з Путіним - третя за останні три тижні - виявилася таємницею, покритою мороком ще сильніше, ніж сочинська, про підсумки якої нічого так і не просочилося навіть у кулуари вітчизняної політики.

У ніч на 22 листопада на Майдані Незалежності в Києві зібралося від 1000 до 2000 осіб, щоб висловити невдоволення рішенням уряду про призупинення підготовки до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Ввечері 22 листопада на центральну площу столиці прийшло від 2 до 3 тисяч осіб, щоб висловити підтримку курсу України на Європу. У кількох обласних та районних центрах України також відбуваються мітинги проти призупинення підготовки до підписання угоди про асоціацію з ЄС.

24 листопада учасники стотисячного мітингу на підтримку євроінтеграції ухвалили резолюцію, в якій перерахували свої вимоги:
Вимагати відставки уряду Миколи Азарова за зраду національних інтересів ;
- Вимагати проведення 27 листопада позачергової сесії Верховної Ради, на якій повинні бути застосовані всі необхідні євроінтеграційні закони, в тому числі і щодо Юлії Тимошенко. Відповідне звернення вже подано, зібрані підписи для цього. У разі ухвалення закону Евромайдан вимагає розпуску парламенту і проведення позачергових виборів;
Вимагати від Януковича невідкладно скасувати рішення про припинення підготовки до асоціації з ЄС, звільнити Тимошенко, відновити курс на євроінтеграцію і підписати УА на саміті. У разі відмови Президента і непідписання УА Євромайдан вимагає імпічменту Януковича за зраду національних інтересів і запровадження персональних санкцій з боку Заходу;
- Звернутися до керівництва ЄС із закликом не закривати Україні двері в Європу, створити умови для підписання УА після зміни влади в Україні;
- Забезпечити координацію партій і організацій, які виступають за європейську інтеграцію, для організації акцій протесту.

За матеріалами: http://www.newsru.ua







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини