реклама партнерів:
Головна » У київському аеропорту "Бориспіль" розпочалися стихійні мітинги пасажирів

У київському аеропорту "Бориспіль" розпочалися стихійні мітинги пасажирів


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Пасажири, що вже три доби не можуть вилетіти з Києва, влаштували в аеропорті "Бориспіль" стихійні мітинги.
Про це розповів журналіст Ілля Барабанов, який вже більше 10 годин не може вилетіти зі столиці України, передає "Українська Правда".
"На даний момент в аеропорті тривають бурхливі переговори між пасажирами, які третю добу не можуть вилетіти, і адміністрацією аеропорту, що обіцяє найближчим часом запустити рейси", - розповів він.
Журналіст додав, що станом на 13 годину за київським часом в аеропорті знаходилося близько 700 людей.
За словами Барабанова, "ніяких умов для ночівлі, ніякого харчування людям не надається".
"Сьогодні вранці натовп, зовсім вийшовши з себе, почав влаштовувати тут стихійні мітинги, демонстрації, почали розгойдувати якісь пластикові перегородки, якими тут все заставлено", - розповів журналіст.
"Через небезпеку погромів закрилися магазини, хтось поламав різдвяну ялинку, в аеропорті відбувається щось немислиме", - додав він.
Як пояснив Барабанов, "учора приходили повідомлення, що робота аеропорту відновлена, але це не так, аеропорт буквально на кілька годин запрацював, кілька літаків вилетіли, трохи прилетіли, а потім робота аеропорту знову припинилася".
"Зараз аеропорт не приймає жодного борта і з нього не вилітає жодного борта, людям обіцяють, що аеропорт запрацює", - сказав він.
Барабанов також підкреслив, що "умови для людей важкі, людям викинули картонні коробки, на яких вони ночували, ніяких пледів, ніякої гарячої їжі підвезено не було".
В адміністрації аеропорту пояснюють, що нібито літаки не вилітають через непогоду. "Але сьогодні з ранку ясна погода, відмінна видимість", - зазначив журналіст.

Аеропорт "Бориспіль" продовжує обслуговувати раніше відкладені рейси, а Жуляни повністю відновив роботу
Аеропорт "Бориспіль" все ще продовжує обслуговувати відкладені за минулу добу через негоду рейси. Про це повідомила прес-секретар аеропорту Людмила Петрів, передає УНІАН.
За її словами, аеропорту довелося припинити обслуговування рейсів вчора після 23.38 до 11.00 сьогоднішнього дня через випадок з літаком "Візз Ейр", який через сильний бічний вітер не зміг виконати розворот і перекрив смугу.
Таким чином, за даними Петрів, вчора в аеропорту (нагадаємо, через негоду Бориспіль закрили о 20.00 28 грудня, а відкрили о 14.00 29 грудня ) вдалося виконати тільки половину намічених рейсів, зокрема, виконано 58 рейсів на приліт і 62 – на виліт.
Сьогодні, за даними Петрів, у плані 126 рейсів на приліт і 141 – на виліт.
Разом з тим, з 11.00, коли аеропорт відновив роботу, до 13.00 було відправлено більше 10 рейсів на виліт і приблизно стільки ж прийнято.
Як повідомила Петрів, деякі авіакомпанії відміняють свої рейси у зв`язку з умовами, що виникли, пересаджуючи пасажирів на рейси інших компаній, компонуючи рейси. Зокрема, на 11.00 в аеропорту було скасовано 4 регулярних рейса і 1 чартерний.
Прес-секретар аеропорту також повідомила, що в аеропорту працює одна смуга, розчищена вчора, другу смугу планується розчистити сьогодні.
За її даними, інцидент з літаком "Візз Ейр" не пов`язаний зі станом злітної смуги. Крім того, Петрів повідомила, що нештатних ситуацій на смузі більше не було. Вона зазначила, що ще 28 грудня ввечері виникла ситуація, коли літак "АероСвіту", вже перебуваючи на стоянці, зсунувся у бік грунту, проте жодних пошкоджень не було.
Крім того, сьогодні о 14.00 повністю відновлено роботу аеропорту "Київ" (Жуляни). Про це повідомили у прес-службі Міністерства транспорту і зв`язку України.

Після дводенної затримки рейсу українці відлетіли з Польщі до Києва
Близько ста українців-пасажирів рейсу "Катовіце-Київ" авіакомпанії Wizzair після дводенної затримки вильоту відлетіли сьогодні близько 13-ї години із Польщі до української столиці, передає УНІАН.
Як повідомив прес-секретар аеропорту у Пижовіцах (під Катовіцами) Цезари Ожех, причиною затримки рейсу стала погана погода, через яку літак Wizzair не встиг спочатку вчасно долетіти до Польщі, а пізніше відлетіти до Києва.
Прес-секретар повідомив, що рейс, пасажирами якого здебільшого були українці, був запланований на вечір 28 грудня, але літак Wizzair, який мав виконувати цей рейс, через погані погодні умови прилетів із Києва до Польщі лише у вівторок, 29 грудня.
За його даними, авіакомпанія Wizzair забезпечила пасажирам рейсу готель із понеділка на вівторок та видала по два купони по 12 євро.
У вівторок рейс мав відбутися увечері, але знову через погану погоду його відкладали.
"Переносили з години на годину", - сказав Ожех, зауваживши, що другу ніч пасажири провели в аеропорту, очікуючи на виліт.
Прес-секретар повідомив, що сьогодні вранці київський аеропорт дав згоду на прийом літака, але після того, як пасажири розмістились в салоні, знову дійшло до затримки.
"Ми дивилися, погода була нормальна. Може, там було ще щось інше", - зауважив він.
Ожех визнав, що частина пасажирів була роздратована ситуацією, але не зміг відповісти на запитання, чи хтось писав офіційні скарги, зазначивши, що такі документи надаються авіаперевізнику.
"Завжди є люди, котрі нервуються", - сказав він, наголосивши, що причиною затримки рейсу стали погані погодні умови.
За даними прес-секретаря аеропорту, в жодного із українських пасажирів через затримку рейсу не виникло проблем із простроченими візами.
У Генеральному консульстві України у Кракові, яке відповідає за цей округ.
Нагадаємо, з 19.50 28 грудня до 14.34 29 грудня аеропорт "Бориспіль" припиняв роботу через негоду. Сьогодні аеропорт "Бориспіль" також припиняв роботу з технічних причин.
Вчора, 29 грудня, о 23.38 в аеропорту "Бориспіль" літак А-320 авіакомпанії "Wizzair Ukraine" під час пробігу після посадки викотився за злітно-посадкову смугу з розворотом на 180 градусів. На борту літака перебувало 6 членів екіпажа і 154 пасажири. Ніхто не постраждав.
Крім того, більшість пасажирів рейса "Київ-Нью-Йорк" компанії "Аеросвіт" вилетіли до США в неділю після трьох діб очікування в аеропорті "Бориспіль".Рейс №131 "Київ-Нью-Йорк" був запланований на 24 грудня
Позаминулого тижня снігопад в Україні призвів до блокування основних трас та під'їздів до великих міст країни. Рекордно низькі температури і високі кучугури снігу доставили багато клопоту і вже забрали понад сотню людських життів.

За матеріалами: newsru.ua







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
22:05
15-Квіт-2024
Сучасне стильне жіноче взуття: білі шкіряні кеди і кросівки

Жіноче взуття відіграє важливу роль у формуванні образу кожної модниці. У ній поєд

19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
Усі новини