реклама партнерів:
Головна » У Криму проблеми з водою, у Севастополі вже моляться за дощ. Відео

У Криму проблеми з водою, у Севастополі вже моляться за дощ. Відео


Коментарі: 0 СОЦІУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Кримська "влада" намагається порахувати, на який період може вистачити запасів води у водосховищах. Без шкоди для водосховищ Севастополь можна постачати до грудня, в Сімферополі сподіваються дотягнути до лютого.
Про це пише , посилаючись на Аргументи тижня - Крим.
Нелегітимний "глава" Севастополя Сергій Меняйло заявив, що води в Чорноріченському водосховищі, яке постачає окуповане Росією місто, вже практично немає.
Про істотне зниження рівня води в Сімферопольському водосховищі розповів заступник голови Держводгоспу Криму Андрій Лісовський.
"На сьогодні обсяг наповнення Сімферопольського водосховища становить 8,06 млн метрів кубічних, або 22,4%", - уточнив він, додавши, що минулого року об'єм водосховища становив 9,3 млн кубічних метрів.
"За попередніми розрахунками, у разі відсутності притоків для забезпечення міста Сімферополь запасів у Сімферопольському водосховищі достатньо до лютого 2015 року", - вважає Лісовський.
В деякі райони Севастополя вода вже подається за графіком, відповідне розпорядження підписано 1 листопада. Водопостачання діє рано-вранці і пізно ввечері.
Такий режим водокористування можуть запровадити по всьому півострову. Так, жителів Південного берега Криму попередили, що до кінця місяця вони будуть відчувати дефіцит води в нічний час доби.
Зараз для постачання півострова воду беруть з Вілінського водозабору в Бахчисарайському районі, з озера біля гори Гасфорта, з підземних свердловин.
Директор Інституту водних проблем РАН Віктор Данилов-Данильян вважає, що ідея будівництва опріснювального заводу невдала і обійдеться "дивовижно дорого", до того ж для постачання його електроенергією потрібно будівництво АЕС. А пропозиції прорити канал з Краснодарського краю і перекидати води з річки Кубань у Крим по трубі він назвав "гідрологічною маячнею", нагадавши, що басейн Кубані є водонедостатнім.
Тим часом на Херсонщині впевнені, що воду в Крим слід постачати за реальною ціною: голова Херсонської ОДА Андрій Путілов заявив в інтерв'ю Facenews: "За попередніми розрахунками, кубoмeтp технічної води, яка подається в Крим, має коштувати не менш як 13 гpивeнь, тaка собівартість", - заявив Путілов.
Проблема забезпечення Криму прісною водою гостро постала після анексії півострова навесні 2014 року, коли Україна істотно обмежила подачу води по Північно-Кримському каналу і планує побудувати дамбу, яка повністю перекриє подачу води.


Проблему водопостачання Криму частково вдалося вирішити після перекидання води з кримської ріки Біюк-Карасу в Північно-Кримський канал.
У середині вересня окупаційна влада Криму заявляла, що запасів води в природних водоймах і наливних водосховищах півострова вистачить для того, щоб забезпечити всі сфери економіки республіки в найближчий осінньо-зимовий період і провести опалювальний сезон.
Однак ситуація може загостритися, якщо Україна втілить в життя обіцянку побудувати дамбу, щоб повністю позбавити питної води Крим.

У Севастополі помолилися про дощ
У Севастополі після поставлення хреста на купол храму на честь Богоявлення Господнього в районі Чорноріченського водосховища було відслужено молебень про дарування дощу.
Про це повідомляє Аргументи тижня - Крим.
"Отець Сергій закликав керівництво міста Севастополя, Севміськводоканал і всіх севастопольців, насамперед, сподіватися на милість Божу з покаянним серцем", - повідомляє прес-служба Севастопольського благочиння.
За інформацією прес-служби, рішення побудувати поряд з водосховищем дерев'яний храм було прийнято керівництвом "Севгорводоканалу" цього року. У вересні митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар звершив чин закладення храму.






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
21:38
11-Квіт-2024
Росіяни системно знищують нашу енергетичну систему
Це частина геноцидних практик- атаки на критичну інфраструктуру.
Ми повинні ак
20:45
10-Квіт-2024
Масована атака на Харківщину - троє загиблих, серед них дитина
Удар по Липцях, посеред дня росіяни атакували продуктовий магазин та аптеку, там здій
Усі новини