реклама партнерів:
Головна » У Вашингтоні переконані, що Росія повторює на сході України кримський сценарій

У Вашингтоні переконані, що Росія повторює на сході України кримський сценарій


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
У Вашингтоні переконані, що Росія повторює на сході України кримський сценарій, а проведення президентських виборів в Україні 25 травня лежить у площині національної безпеки США. Сполучені Штати передали українським військовим спецобладнання, відмовились від важливих переговорів з РФ і припустили, що країни НАТО розглянуть можливість постійного розміщення військових контингентів у Східній Європі.
Москва планує анексувати схід України, застосувавши ті ж методи, що й в Криму. Таку думку висловила Вікторія Нуланд, представник Держдепу США на слуханнях комітету Сенату з приводу ситуації в Україні, які пройшли у Вашингтоні у вівторок за місцевим часом, повідомляє Українська правда.
«Події від Слов"янська до Одеси розгортаються за кримським сценарієм: спочатку організуються протести у містах, які були спокійними ще 2 місяці тому, потім залякується місцеве населення і за 2 тижні проводиться фальшивий референдум, як призначений на 11 травня у так званих Донецькій і Луганській народних республіках», – підкреслила вона.
Нуланд підкреслила, що наступним кроком у Криму був прихід російських «миротворців» нібито для того, щоб захистити волевиявлення місцевих жителів.
«Російська військова інтервенція є чітким порушенням міжнародного законодавства і Росія нікого не обдурить, називаючи свої війська миротворцями», – зазначила вона.
Проведення президентських виборів в Україні 25 травня лежить у площині національної безпеки Сполучених Штатів. Таку позицію адміністрації США представила у вівторок на слуханнях у Комітеті зовнішніх відносин Сенату США помічник держсекретаря Вікторя Нуланд, з посиланням на Укрінформ передає fakty.ictv.ua.
«В інтересах національної безпеки США, щоб 25 травня (в Україні – ред.) відбулися президентські вибори, які відображатимуть волю 45 мільйонів українців», – наголосила представник Державного департаменту.
Вона зауважила, що Сполучені Штати мають єдину позицію з переважною більшістю міжнародного співтовариства – в рамках G7, НАТО, ОБСЄ, Генеральної Асамблеї ООН, Ради Європи на підтримку демократичного вибору України.
«Ставки не можуть бути вищими для української демократії, для європейської стабільності і для майбутнього, заснованого на правилах міжнародного порядку», – підкреслила Нуланд.
Сполучені Штати передали Державній прикордонній службі України основну частину устаткування, закупленого в межах оголошеної недавно програми допомоги для України. Про це зазначив у вівторок речник Пентагону полковник Стів Уоренн, передає власний кореспондент Укрінформу.
«За рахунок коштів фондів «Спільного зменшення загрози» Посольство США в Києві придбало та передало українським прикордонникам паливні насоси, колючий дріт, акумуляторні батареї для автомобілів, запчастини, біноклі, засоби зв’язку для забезпечення охорони кордону», – поінформував представник військового відомства США.
Він наголосив, що згадана програма допомоги передбачає також виділення нелетальної військової допомоги для Збройних сил України. Наразі це питання опрацьовується, зазначив Уоренн.

Вашингтон через політичні розбіжності щодо України не збирається відновлювати з Москвою переговори про приєднання російських банків до американського режиму збору податкової інформації ФАТКА (FATCA – Foreign Account Tax Compliance Act, «Закон про дотримання податкових вимог по закордонних рахунках»). Про це повідомив у вівторок помічник міністра фінансів США Деніел Глейзер, пише ПРАЙМ.
Виступаючи в комітеті із закордонних справ сенату Конгресу США на слуханнях, присвячених ситуації в Україні, він заявив, коментуючи питання про режим ФАТКА стосовно до діалогу Москви і Вашингтона, що «у міністерства фінансів США на даному етапі немає наміру відновлювати переговори з Росією». Одночасно Глейзер, який курирує питання боротьби з фінансуванням тероризму і фінансової розвідки, втім, уточнив, що «є окремі російські банки, які змогли задовольняти вимоги ФАТКА». «Це добре, оскільки дозволяє США отримувати інформацію про платників податків», – зазначив представник Мінфіну.
Згаданий закон передбачає, що іноземні фінансові установи повинні укласти угоди з федеральним податковим відомством США – Службою внутрішніх доходів – з метою виявлення рахунків американських платників податків та інформування про них. Закон починає діяти з 1 липня, а реєстрація іноземних банків у податкових органах США тривала до 5 травня.
Закон зобов’язує неамериканські банки відправляти в СВД дані про рахунки американських резидентів – фізичних та юридичних осіб. Якщо банки не підписують відповідну угоду зі США, то проти них починають діяти санкції. З усіх платежів на їх користь, що проводяться з використанням коррахунків в американських банках, будуть стягувати 30-відсотковий податок. Крім того, некоректне надання інформації спричинить штраф у розмірі від $10 тис. до $50 тис.
На тлі загострення ситуації в Україні країни-члени НАТО можуть розглянути можливість постійного розміщення військових контингентів у Східній Європі. Про це сказав головнокомандувач об’єднаними силами альянсу в Європі американський генерал Філіп Брідлав, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.
У даний час війська НАТО присутні в країнах Східної Європи на підставі короткострокової ротації, проте така практика повинна закінчитися до кінця 2014 року.
«Я думаю, це те, що нам доведеться розглянути, і ми винесемо це на обговорення лідерів наших країн, щоб побачити, до чого це призведе», – сказав Брідлав.

Нагадаємо, для посилення місії повітряної поліції НАТО Канада направила шість винищувачів CF-18 до Польщі. Також через поглиблення кризи в Україні влада Канади направила в Румунію шість винищувачів CF-18.
5 травня стартували безпрецедентні військові навчання НАТО біля кордонів Росії та України за участю близько 6 тис. військових.
Раніше в альянсі заявили, що НАТО змушене вважати Росію своїм супротивником.

Джерело: Економіст






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
21:38
11-Квіт-2024
Росіяни системно знищують нашу енергетичну систему
Це частина геноцидних практик- атаки на критичну інфраструктуру.
Ми повинні ак
20:45
10-Квіт-2024
Масована атака на Харківщину - троє загиблих, серед них дитина
Удар по Липцях, посеред дня росіяни атакували продуктовий магазин та аптеку, там здій
08:49
09-Квіт-2024
Жовтнева: в одному з сіл Чернігівщини залишили комуністичну назву вулиці
До 27 квітня цього року завершується другий етап очищення публічного простору від сим
Усі новини