реклама партнерів:
Головна » Україна забезпечила швидкісне сполучення між євромістами

Україна забезпечила швидкісне сполучення між євромістами


Коментарі: 0 ЄВРО-2012

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
У перші години продажу квитків на швидкісні поїзди виробництва «Hyundai Rotem» було реалізовано 2400 проїзних документів. Відразу після введення усіх «Хюндаїв» в експлуатацію «Укрзалізниця» планує щодня продавати близько 10 тисяч квитків.
За словами Віце-прем’єр-міністра України – Міністра інфраструктури Бориса Колеснікова, наразі в Україні ретельно вивчається ситуація з приводу перспектив розвитку швидкісного руху. «Швидкісний поїзд виробництва «Hyundai Rotem» коштує близько $29 мільйонів, у той час як поїзди Крюківського вагонобудівного заводу, який теж хотів би поставляти поїзди для «Укрзалізниці», коштують $26 мільйонів. При різниці у 10%, Крюківський завод поки виготовив поїзд в єдиному екземплярі, і цей єдиний поїзд поки знаходиться виключно в цеху і ще не переданий на випробування», – підкреслив Борис Колесніков.
Віце-прем’єр-міністр додав, що при цьому, зарплати на вітчизняному заводі у рази менші, ніж платять на корейському підприємстві. «Чому, при різниці у вартості поїздів Крюківського заводу у 10%, порівняно з вартістю поїздів на заводі Hyundai, зарплата на корейському заводі складає у середньому $4-5 тис, у той час як робочі Крюківського заводу отримують 4 тис грн», - сказав він.
В свою чергу операційний директор УЄФА Мартін Каллен привітав впровадження швидкісного залізничного руху в Україні. Він наголосив, що Євро-2012 – це територіально найбільший турнір в історії першостей континенту, а нові швидкісні потяги в Україні дозволять провести чемпіонат на найвищому рівні. «Це найбільший турнір за територією. Відстань між приймаючими містами є величезною, тому транспортне забезпечення грає дуже важливу роль в успішному проведенні турніру. Я задоволений тим, що урядом України було введено швидкісні потяги, що з’єднають міста-господарі Євро-2012 та дадуть вболівальникам можливість швидко та комфортно подорожувати з одного міста до іншого за прийнятними цінами», – підкреслив футбольний функціонер.
Погоджується з європейськими фахівцями й директор МОК «Євро-2012 Україна» Маркіян Лубківський. Він наголосив, що підготовка до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу сприяла значній модернізації інфраструктури України. Свідченням цього є зведення та реконструкція чотирьох футбольних стадіонів, будівництво нових терміналів, модернізація доріг. «Стан автошляхів покращився у кожному приймаючому місті та між ними. Також проведено реконструкцію залізничної мережі та вокзалів та введено додаткові потяги між містами і нові швидкісні потяги, що дасть змогу забезпечити обслуговування наших громадян та гостей на найвищому рівні. Ця спадщина від турніру залишиться українцям та гостям країни на довгі роки», – зазначив директор турніру в Україні.

Нагадаємо, з 27 травня на українських залізницях з’являться швидкісні електропоїзди виробництва «Hyundai Rotem». Завдяки новим рухомим складам пасажири зможуть суттєво заощадити час на поїздки. Відтепер з Києва до Львова можна буде дістатися менше, ніж за 5 годин, з Києва до Харкова – за 4,5 годин, а зі столиці України до Донецька можна буде доїхати за 6 годин. Також до послуг пасажирів нові двоповерхові поїзди «Шкода», які курсуватимуть між Дніпропетровськом, Донецьком, Харковом, Луганськом та Маріуполем.
Вже з 21 травня українські пасажири, які користуються залізничним транспортом, можуть придбати квитки на поїзди через нову автоматизовану систему, яка працює в режимі онлайн. Пасажири мають можливість скористатися новим сервісом на офіційному сайті «Укрзалізниці» в розділі меню «Пасажирам» або за прямим посиланням http://booking.uz.gov.ua. Тут можна обрати маршрут, дізнатися про наявність місць на потрібну дату, а також сплатити вартість проїзду.

Джерело: Інформаційний центр «Україна-2012»






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
Усі новини