реклама партнерів:
Головна » Україна зробила черговий крок у бік НАТО?

Україна зробила черговий крок у бік НАТО?


Коментарі: 2 ЄВРОІНТЕҐРАЦІЯ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Почнемо з невеличкого повідомлення:
«Україна зробила черговий крок у бік НАТО Україна, Польща і Литва підписали угоду про намір створити спільну миротворчу бригаду «ЛитПолУкрбриг». Документ був підписаний напередодні проведення консультацій Україна-НАТО на рівні міністрів оборони.
Спільну миротворчу бригаду з назвою «ЛитПолУкрбриг» мають намір створити Україна, Польща і Литва. Виконуючий обов'язки міністра оборони України Валерій Іващенко заявив, що підписання угоди відбулося напередодні проведення консультацій Україна-НАТО на рівні міністрів оборони, в Брюсселі, в понеділок 16 листопада. Всупереч позиції Росії, Польща і Литва підтримують ініціативу України щодо вступу в НАТО.

Зміцнення зв'язків
«Таким чином Україна зміцнить свою взаємодію з НАТО», - вважає міністр оборони Литви Раса Юкнявічене. Тепер українські солдати зможуть брати участь у міжнародних миротворчих діях. Планується, що бригада буде нараховувати від двох до п'яти тисяч солдатів».
Наша держава, після «УкрПолбату» та інженерного батальйону «Тиса» здійснює спроби створити нову міжнародну військову структуру зі своїми сусідами. Нічого поганого у цьому немає, особливо, якщо це піде на користь нашим ЗС. А якраз у це віри небагато. Чим займаються формування – результати попередніх проектів? «УкрПолбат» - миротворчий підрозділ, що досить успішно виконує покладені на нього завдання. У складі батальйону командні кадри та солдати ЗСУ набувають непоганого військового досвіду (не враховуючи зарплатні).
Зовсім інша справа – батальйон «Тиса». Як планувалось, особовий склад батальйону братиме участь у вирішенні завдань оперативного реагування і ліквідації наслідків повеней та інших стихійних лих, які постійно загрожують країнам Карпатського регіону. Але: де був батальйон під час повеней позаминулого та минулого років? Питання. Що він робить зараз? Питання. Одне з останніх інформ-повідомлень: «[Порядок денний засідання військових делегацій країн Карпатського регіону]: засідання Робочої групи з питань функціонування батальйону «Тиса»; підготовка до підписання оновленої Технічної Угоди між військовими відомствами Угорської Республіки, Румунії, Словацької Республіки та України щодо виконання угоди про створення багатонаціонального інженерного батальйону; узгодження сторонами питань щодо участі українських військовослужбовців в КШН «Світла Лавина-2009».

Довідка. З метою оперативного реагування військових сусідніх держав на загрози повеней, а також кваліфікованої, високопрофесійної боротьби із наслідками стихійних лих, що постійно загрожують країнам Карпатського регіону за ініціативою України 15.11.02 в Будапешті начальниками Генеральних штабів Угорської Армії, Армії Румунії, Збройних Сил Словацької Республіки та ЗСУ підписано Технічну угоду між військовими відомствами цих країн щодо імплементації міжурядової Угоди про створення багатонаціонального інженерного батальйону «Тиса». У жовтні 2003 року на території Угорської Республіки, вперше було проведено КШН з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій «Світла лавина-2003» з військовослужбовцями спільного українсько-румунсько-словацько-угорського батальйону «Тиса». У 2004 році навчання КШН відбулося в Румунії, у 2005 році – в Словаччині. У 2006 році «Світла Лавина» проходила в Україні, у 2007 – в Угорщині, а у 2008 році – в Румунії.
От і вся робота батальйону «Тиса» – участь у КШН. Хоча техніка і військовослужбовці батальйону могли дуже допомогти у ліквідації наслідків повені, неузгодженість у керуванні батальйоном звела нанівець усі можливі вигоди від його існування та застосування. Механізм використання батальйону у кризових ситуаціях (а саме для цього він створювався!) невідпрацьований.
Тому, після таких прикладів нашої військової співпраці з сусідами, виникають серйозні побоювання щодо дієздатності спільної бригади. Особливо у випадку потреби у її негайному застосуванні (наприклад, агресії з боку третіх країн). Тому нашим опонентам з Російської Федерації, які не вітають кроки України у напрямку НАТО, переживати нічого – будь-які кроки ми спаплюжимо так, що до кінцевої мети стане ще далі.

За матеріалами: http://h.ua







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
21:38
11-Квіт-2024
Росіяни системно знищують нашу енергетичну систему
Це частина геноцидних практик- атаки на критичну інфраструктуру.
Ми повинні ак
20:45
10-Квіт-2024
Масована атака на Харківщину - троє загиблих, серед них дитина
Удар по Липцях, посеред дня росіяни атакували продуктовий магазин та аптеку, там здій
Усі новини