реклама партнерів:
Головна » Українські футбольні клуби у Лізі Європи

Українські футбольні клуби у Лізі Європи


Коментарі: 0 Спорт

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
У четвер, 16 вересня, відбувся дебют трьох українських клубів - київського "Динамо", львівських "Карпат" і харківського "Металіста" - у груповому раунді другого за значимістю клубного турніру континенту - Лізі Європи.
Результату всі троє домоглися різного: кияни зганьбилися, не зумівши вдома виграти у БАТЕ, львів'яни драматично програли "Борусії" на останніх секундах, а харків'яни феєрично розбили дощенту "Дебрецен".

"Динамо"
Група E
1. АЗ Алкмаар - 3
2. БАТЕ - 1
3. "Динамо" - 1
4. "Шериф" - 0

Цілком можливо, що через пару годин на інформаційних просторах з'явиться новина про відставку головного тренера київського клубу Валерія Газзаєва. Нагадаємо, одразу після поєдинку з БАТЕ фахівець заявив в роздягальні команди, що "не хоче більше працювати, так як нічого не виходить". Після цього вийшов до журналістів і заявив їм: "Все дуже погано. Результат нас не влаштовує, гра в другому таймі теж. Якщо все так погано, то винна одна людина - головний тренер. Завтра я спробую зв'язатися з президентом і будемо вирішувати це питання".
Коли Газзаєв приймав "Динамо", влітку 2009 року, він заявив, що у своїй грі кияни будуть наслідувати "Барселону", а через три роки виграють Лігу чемпіонів. На ділі Валерій Георгійович також почав дуже непогано, розгромивши у чемпіонаті кількох суперників підряд. Потім же його відносини з динамівськими уболівальниками почали стрімко погіршуватися.
Почалося все з поразки "Закарпаттю", що було сприйнято не інакше як ганьба. Потім був виліт з Ліги чемпіонів, трансфер в "Локомотив" улюбленця київських фанів Алієва і програш чемпіоната "Шахтарю", хоча по ходу турніру "Динамо" мало перевагу в 9 очок. Розмови про відставку продовжилися вже у цьому сезоні, коли "Динамо" спочатку без шансів поступилося у Полтаві "Ворсклі", а потім не змогло пройти в груповий раунд Ліги чемпіонів, поступившись "Аяксу"... І ось тепер БАТЕ.
Президент "Динамо" Ігор Суркіс весь час підтримував тренера в ЗМІ. Після поразки від "Аякса" Суркіс не став звільняти Газзаєва, заявивши, що він допрацює свій контракт до кінця. Як буде цього разу ми дізнаємося вже скоро, Суркіс пообіцяв не затягувати: "Я чув, що на прес-конференції сказав Валерій Георгійович, ми з ним завтра поспілкуємося. Я не люблю приймати емоційні рішення. Про результат нашої розмови ви дізнаєтеся дуже швидко".

"Карпати"
Група J
1. Боруссія - 3
2. ПСЖ - 3
3. "Карпати" - 0
4. "Севілья" - 0

Навряд чи перед матчем з дортмундською "Боруссією" хто-небудь міг уявити собі сюжет, в якому "Карпати" спочатку відіграють два голи, потім виходять вперед, на останніх хвилин матчу втрачають перемогу, а на останніх секундах - і нічию. Але саме так і сталося.
"Карпати" своїм сміливим стилем гри ще після матчу кваліфікації з "Галатасараєм" закохали в себе українських вболівальників. Поєдинок з "Боруссією", не дивлячись на поразку, також додасть львів'янам шанувальників. Команда Кононова, не зважаючи на імена та авторитети, намагалася з усіх сил і була близька до того, щоб набрати очки, але не вистачило досвіду і класу.
Кононов: "Думаю, що гра видовищна і цікава була. Вважаю, що ми мало в чому супернику поступилися, хіба що в одному забитому м'ячі... Після матчу в роздягальні я сказав футболістам: сьогоднішньою грою ви заслужили не тільки оплески на стадіоні, але й оплески тих глядачів, які були перед екранами телевізорів".

"Металіст"
Група I
1. "Металіст" - 3
2. ПСВ - 1
3. "Сампдорія" - 1
4. "Дебрецен" - 0

Витративши серйозні гроші, за українськими мірками, на трансфери бразильців Тайсона і Шав'єра, "Металіст" не прогадав і отримав дуже гарне посилення. Навіть враховуючи, що обидва поки тільки пристосовуються до гри нової для себе команди, користі від них у рази більше, ніж, скажімо, від багатомільйонного Андре з "Динамо" і навіть, але в дещо меншій мірі, "Гірника" Едуардо.
Маркевич: "Чесно кажучи, починали ми досить важко, була рівна гра. Багато помилок припускалися, особливо в перші 15 хвилин, але після забитого гола трохи заспокоїлися. Ну і видалення зіграло нам на руку. Другий тайм ми, в принципі, догравали... На виїзді з таким рахунком виграти, це, звичайно, успіх тренера і команди. Тим більше, проти хорошої команди".

Джерело: http://newsru.ua/sport







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
Усі новини