реклама партнерів:
Головна » Український курорт визнали кращим у світі

Український курорт визнали кращим у світі


Коментарі: 2 КУЛЬТУРА

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Один із українських курортів отримав звання «Кращий світовий курорт» на сесії Генеральної Асамблеї Всесвітньої Федерації Водолікування та Кліматолікування (ФЕМТЕК). Зокрема, вищу відзнаку міжнародної спільноти фахівців курортної справи отримав курорт «Миргород».
Провідні експерти-курортологи обирали переможця серед десятків кращих оздоровниць, більшість з яких мають не тільки столітню історію, а й вагомі сучасні здобутки. В умовах жорсткої конкуренції курорт «Миргород» було визнано кращим курортом світу за комплексний підхід до оздоровлення природними лікувальними чинниками. Вирішальним аргументом стала унікальність курорту «Миргород». Крім прекрасних умов для відпочинку світового рівня, курорт має таку потужну лікувально-діагностичну базу, яку сьогодні не має жодна оздоровниця світу
«Сьогодні в чотирьох наших санаторіях «Березовий гай», «Миргород», «Полтава», «Хорол» і кращих в галузі курортній поліклініці та бальнеогрязелікарні ми пропонуємо більше 300 різновидів діагностичних обстежень та лікувальних методик і процедур. А двадцять профільних та реабілітаційних відділень курорту дозволяють проводити комплексне оздоровлення всього організму. Це результат обраної нами кілька років тому стратегії, спрямованої на активний розвиток існуючої лікувально-діагностичної бази оздоровниці, а також суттєве розширення напрямків оздоровлення та реабілітації. Ми починали з корпусів, стіни яких виблискували олійною фарбою і відділень з обладнанням радянських часів. За сім років вклали у розвиток оздоровниці більше 100 мільйонів гривень власних коштів підприємства і сьогодні маємо найсучаснішу лікувально-діагностичну базу», – зазначив генеральний директор ПрАТ «Миргородкурорт», заслужений лікар України Олександр Гавловський.
Він розповів, що свого часу керівництво курорту свідомо пішло всупереч світовим тенденціям розвитку курортної справи, яка призвела сьогодні до суттєвого скорочення лікувальної складової на курортах світу.
«Те, що обраний нами шлях виявився правильним, доводить стабільне зростання кількості іноземних країн, з яких люди їдуть відновити своє здоров’я на курорт «Миргород». Якщо, наприклад, у 2007 році до нас їхали з 15 країн, цього року вже з 31-єї держави. Ми пишаємося тим, що сьогодні лідер санаторно-курортної галузі України – курорт «Миргород» визнаний кращим курортом світу. Це вагомий внесок у позитивний імідж нашої держави, світове визнання високого рівня вітчизняної курортології і здобутків нашого колективу», – додав Олександр Гавловський.
Він подякував всьому колективу ПрАТ «Миргородкурорт», керівникам його підрозділів за самовіддану працю, яка привела курорт до світового визнання. Також гендиректор висловив вдячність керівництву Федерації профспілок України і АТ «Укрпрофоздоровниця», до складу якого входить курорт «Миргород», за розуміння і постійну підтримку прагнення зробити миргородську оздоровницю кращою в світі, керівництву Всеукраїнської асоціації фізіотерапевтів та курортологів – за допомогу достойно представити курорт на світовому рівні.
«Особливу вдячність увесь колектив курорту висловлює відпочиваючим за прихильність до «Мирогорода» і добру славу про нього, яку вони несуть по всьому світу. Ви варті того, щоб відпочивати і відновлювати свої сили на кращому курорті світу», – заявив Олександр Гавловський.

Довідково.
Міжнародна Федерація Бальнеології та Курортології (ФЕМТЕК) створена в 1947 році і об'єднує провідних вчених і практиків в галузі бальнеології і курортології, керівників найвідоміших оздоровниць з усіх континентів. Національними асоціаціями курортологів і фізіотерапевтів у Федерації представлені Швейцарія, Франція, Німеччина, Італія, Іспанія, Австрія, Бельгія, Угорщина, Чехія, Україна, Росія, Португалія, Аргентина, Казахстан, Куба, Ізраїль, Марокко, Туніс, Японія, Корея та інші країни. ФЕМТЕК є офіційним членом Всесвітньої організації охорони здоров'я.
Цього року Міжнародний науковий конгрес і 66-а сесія Генеральної Асамблеї Всесвітньої Федерації Водолікування та Кліматолікування (ФЕМТЕК) проходили в Греції на батьківщині Гіппократа острові Кос та острові Родос. Програма наукового конгресу та сесії були надзвичайно насиченими та цікавими і були присвячені проблемам і визначенню перспективних шляхів розвитку курортної справи у сучасному світі. Представники країн-учасниць презентували шановному зібранню досягнення власних оздоровниць. В рамках сесії Генеральної Асамблеї ФЕМТЕК 2013 року проводилося визначення кращого курорту світу.

Джерело: http://regionews.ua






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
21:38
11-Квіт-2024
Росіяни системно знищують нашу енергетичну систему
Це частина геноцидних практик- атаки на критичну інфраструктуру.
Ми повинні ак
20:45
10-Квіт-2024
Масована атака на Харківщину - троє загиблих, серед них дитина
Удар по Липцях, посеред дня росіяни атакували продуктовий магазин та аптеку, там здій
Усі новини