реклама партнерів:
Головна » Український виробничий потенціал розвалили комуністи

Український виробничий потенціал розвалили комуністи


Коментарі: 0 ЕКОНОМІКА

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
СИМОНЕНКО, лідер Компартії України, передрікає, що напруження в суспільстві буде посилюватися, оскільки "немає ні програм з подолання безробіття, ні програм з реального підвищення рівня життя громадян". Однак саме комуністи та їх номенклатурні нащадки, які зберегли в своїх руках владу з часів проголошення незалежності, заклали основи української бідності та сприяли перетворенню України на "заповідник" олігархів.
Всі закони, які наприймала ліва більшість з 1991 року, – до 2000 року їх нараховувалось уже близько сотні, – спрямовані проти українського виробника. Приміром, за час діяльності МОРОЗА в 1994-1998 роках, було ухвалено 69 законів соціального спрямування, фінансування яких вимагало більше 160 млрд. грн. бюджетних коштів, тоді як тогочасна економіка давала всього 27 млрд. гривен.
Саме через політику лівого популізму Україна сьогодні за статками на останньому місці в Європі, – після нас тільки Молдова. За таких умов економічну нішу для себе знайшов лише великий капітал. Але у витоків великого капіталу також були комуністи, – "червоні директори", які 1990 року сиділи у Верховній Раді потужною, пихатою, мордатою командою. Написавши "під себе" закон про приватизацію, всі вони вибилися у великі капіталісти. Цікаво, що ідеологію для українського закону було запозичено в Чехії, де через 2 роки після отримання приватизаційного ваучера відповідну частку державного майна дозволялося зробити своєю. Решту акцій можна було купити лише за гроші – через банківській кредит та сплату податків у бюджет.
В Україні ж комуністи розтягли процес ваучерної приватизації на 7 років, і, поки все не розікрали, день і ніч галасували про захист прав "трудящіхся". Врешті-решт, ваучерна приватизація перетворилася у розкрадання майна для осіб, наближених до влади, яких сьогодні називають олігархами, та "червоних директорів". Наприклад, БОЙКО, який вчора був директором заводу імені Ілліча в Маріуполі, став власником контрольного пакету акцій. Цей приклад демонструє, як працювала ваучерна приватизація в Україні.
Таким же чином, як приватизація, проводилася і земельна реформа. "Червона" парламентська більшість не підтримала пакет з 10 законів щодо земельної реформи, які підготувала опозиційна Народна Рада 1994 року, вивчивши успішний світовий досвід, – Земельний кодекс, закони про земельний банк, охорону земель, ринок земель, земельний кадастр тощо. Земельний кодекс запровадив право приватної власності аж 2000 року. Однак, в той час усі колгоспи як майнові комплекси розсипалися, бо все було розкрадено. Тепер село у нас, якщо вірити уряду, традиційно гине. В той же час, в Україну поступово заходить великий капітал у вигляді агрохолдингів, перетворюючи державу на Латинську Америку, де транснаціональні корпорації контролюють до 90% земельного фонду.
Приблизно така ж невесела картина і з малим підприємництвом. Українська влада з радянських часів і досьогодні виконує "дороговказ" ЛЕНІНА, який проголосив буржуя лютим ворогом пролетаріату. Український малий підприємець має 168 разів підписати у чиновника документи, які дозволяють займатися виробничою справою, – приміром, випікати хліб у селі. В якій ще державі таке можливо? В демократичних країнах немає дозвільної системи, а є реєстраційна, яка дозволяє робити все, що не заборонено законом. Реєструйся, плати податок, і тебе держава не чіпатиме.
В Україні точних обсягів малого підприємництва ніхто не знає, – наводяться цифри від 3 до 8%. До малого підприємця завжди ставилися, як до бідного родича, через що 5-7 мільйонів українських громадян – малих підприємців змушені блукати по світах в пошуках тимчасового заробітку. При цьому, українські заробітчани щороку надають 5-8 млрд. євро допомоги своїм сім'ям в Україні. Ці підприємці могли б працювати на Батьківщині, наповнюючи бюджет і створюючи робочі місця.
Недемократичну систему, яку було витворено за 20 років незалежності, одним махом, як думає дехто, навряд чи можна змінити. Сьогодні Україна потребує правої політики, яка об'єднає виробника та владу для створення потужної української економіки, середнього класу, малого та середнього підприємництва, захисту національного інтересу. На жаль, у суспільства немає розуміння, що саме така політика приведе економіку до швидкого одужання. Виборець досі не відрізняє одне від одного ні політичних лідерів, ні програми політичних партій, ні ідеологію.

Юрій Костенко
Джерело: Українська правда







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
21:38
11-Квіт-2024
Росіяни системно знищують нашу енергетичну систему
Це частина геноцидних практик- атаки на критичну інфраструктуру.
Ми повинні ак
20:45
10-Квіт-2024
Масована атака на Харківщину - троє загиблих, серед них дитина
Удар по Липцях, посеред дня росіяни атакували продуктовий магазин та аптеку, там здій
08:49
09-Квіт-2024
Жовтнева: в одному з сіл Чернігівщини залишили комуністичну назву вулиці
До 27 квітня цього року завершується другий етап очищення публічного простору від сим
19:19
08-Квіт-2024
Який смартфон придбати у 2024 році?

Сучасний ринок смартфонів пропонує величезну кількість різноманітних моделей, здат

17:23
08-Квіт-2024
На росії вигорів ракетний корабель «сєрпухов» ― деталі пошкоджень
7 квітня 2024 року на території військово-морської бази ворога у місті балтійськ калі
21:38
07-Квіт-2024
Заява НРУ щодо підняття акцизних ставок на пальне
ЗАЯВА
Політичної партії “Народний Рух України”
щодо
19:50
07-Квіт-2024
Сирський та Умєров ознайомилися із новітніми розробками від українських виробників
Головнокомандувач ЗС України , генерал-полковник Олександр Сирський: "У плануванні оп
Усі новини